Shopping Guide

Dus, je heb besloten dat je ook Cruelty Free en Affordable wilt gaan. Welke merken zijn dan proefdiervrij en betaalbaar? Hieronder vind je een makkelijk en handig overzicht van make-up merken die niet op dieren testen en ook nog eens betaalbaar zijn. Let op: in de onderstaande lijst vind je alleen merken met (enkel) een make-up lijn. Van reguliere proefdiervrije cosmetica merken zijn er natuurlijk veel meer.

De meeste Cruelty Free make-up merken die niet op dieren testen heb ik gevonden op naoki.nl. Daarnaast raadpleeg ik zo nu en dan logicalharmony.net, crueltyfreekitty.com of ik doe zelfonderzoek door merken te benaderen.
Op het blog van naoki.nl vind je veel informatie over cruelty-free cosmetica en een handige Nederlandse lijst met cruelty-free cosmetica merken, low end en high end.

Toen ik zelf mijn make-up stash aan wilde vullen wist ik niet waar ik moest zoeken voor een overzicht van make-up merken die proefdiervrij en ook nog eens betaalbaar zijn. Ik heb uiteindelijk aardig wat onderzoek gedaan om zo’n overzicht voor mezelf te kunnen samenstellen. Om de mensen met dezelfde wensen omtrent make-up als ik wat moeite te besparen, deel ik deze lijst met merken die verkrijgbaar zijn in Nederland of vanuit het buitenland internationaal (ook naar NL) verzenden.

Gaandeweg zal ik deze lijst aanvullen en updaten wanneer ik andere merken vind die voldoen aan mijn criteria of op de lijst van PETA, Leaping Bunny, naoki.nl, logicalharmony.net of crueltyfreekitty.com staan.

Dit zijn de ‘Cruelty free and Affordable’ make-up merken die ik tot nu toe heb verzameld. (Mis jij een merk? Zie je een merk waar je over twijfelt of ken jij een merk waarvan je wil weten of deze cruelty free is? Neem dan contact met me op, dan ga ik kijken wat ik voor je kan doen.)


& Other stories

Barry M

BE Creative Cosmetics

Benecos

BH Cosmetics

Boho

Boozy Cosmetics 

Catrice 

City Color

Colourpop

Douglas eigen merk 

E.l.f 

Essence 

Etos eigen merk 

Freedom Make Up London 

Hema eigenmerk 

I Heart Make up 

Karity

Kiko 

L.A. Girl

L.A. Splash

Make Up Revolutions 

Max and More 

MeMeMe 

Milani 

Morphe   (Het zal jullie vast verbazen dat ik deze op mijn lijst heb staan omdat de palettes meestal rond de 30,- kosten. De reden dat ik Morphe op mijn lijst heb staan is dat ook al zijn de oogschaduw palettes zo tussen de 15 ,-en 30,- je krijgt veel product voor je geld. Een oogschaduwpalette met 35 shades bijvoorbeeld kost vaak maar 27,99. Dat is minder dan een euro per shade. Dat is dus eigenlijk gewoon niet duur. Ik vond hem een beetje op het randje zitten maar omdat je zoveel product krijgt in verhouding met wat je ervoor betaalt heb ik besloten hem mee te nemen in deze lijst.)

MUA 

Nabla 

NYX 

Physicians Formula 

P.s. Love (Primark) 

Sleek 

W7

Wet n Wild 

Have fun on your shoppingspree! 🛍