Over

Hoi, ik ben Mentje!

Ik heet eigenlijk Samantha maar Mentje is mijn roepnaam. Welkom op mijn blog over Cruelty Free and Affordable Beauty, en Lifestyle.

Tot kort geleden gebruikte ik enkel wat BB-Cream, mascara, oogpotlood en een blush. Behalve nog wat oogschaduw en een paar basic kwasten was dat alles wat ik had. Dagelijks kostte het me pakweg 10 minuten om mezelf op te maken en mijn haar te doen. Enkel voor een feestje was mijn look wat interessanter en koste het me wat meer tijd.

Na jaren lang dezelfde make up te hebben gedragen besloot ik het roer om te gooien en mijn leven wat meer kleur en invulling te geven op het gebied van de esthetiek. Ik wilde aan iets nieuws te beginnen: Beauty! Van degelijk en gewoontjes naar glamorous and colorful! Ik wilde mijn eigen stijl verder gaan ontwikkelen, serieus bezig zijn met beauty en make-up en er zo leuk mogelijk uitzien.

Toen ik begon met het aanbrengen van make-up looks van bekende beautyvloggers en het meer aandacht besteden aan mijn uiterlijk voelde ik mezelf opbloeien! Ik was zo blij met wat ik zag in de spiegel en vond het zo leuk met beauty bezig te zijn dat ik besloot een blog te beginnen. Om alles vast te leggen, later terug te kunnen kijken en mensen te kunnen bereiken met dezelfde interesses als ik.  Ik vind het verder ook leuk mijn gedachten met anderen te delen. Vandaar dat ik Lifestyle mee heb genomen in dit blog.

Er zijn natuurlijk heel veel vrouwen die van beauty houden en hier over bloggen. Echter heb ik nooit een blog kunnen vinden die zich enkel en alleen en in het speciaal bezighoud met proefdiervrije en ook betaalbare beauty. High end make-up en dure kledingmerken zijn voor vele net als ik een no go vanwege ons budget.

Daarom gaat dit blog dus helemaal over ‘Cruelty Free and Affordable” beauty. Let wel: Alleen mijn cosmetica en kleding aankopen zijn momenteel cruelty free. Ik ben geen vegetarier of veganist wegens gezondheids redenen. Ik eet dus gewoon vlees en andere dierlijke producten.

Op dit blog ga ik voornamelijk reviews geven van proefdiervrije en betaalbare cosmetica met informatie over het merk, de kwaliteit en prijzen. Je zult hier weinig high end make up reviews vinden en zeker geen cosmetica merken die (nog) op dieren testen.

Samengevat is dit blog er dus voor diegene die van beauty houden maar net als ik niet het budget hebben voor de duurdere merken cosmetica, en waarde hechten aan dierproefvrije cosmetica. Voor een handige lijst van proefdiervrije en betaalbare make-up merken zie de ‘Shopping Guide’ boven in de menubalk.

Ondanks dat mijn uitgangspunt ‘Cruelty Free en Affordable’ is durf ik toch ook een beetje te dromen. Wanneer mijn portemonnee het toe laat wil ik mezelf een keer blij maken ik met een high end make-up palette van bijvoorbeeld Urban Decay. Mocht dit voorkomen dan geef ik hier ook een review over.

Beauty heeft voor mij niet alleen maar met het uiterlijk te maken. Schoonheid zit natuurlijk ook van binnen. Ik hou er ook heel erg van als mensen lekker zichzelf zijn en goed in hun vel zitten. Ik denk dat mensen die zich gezond en fit voelen dit ook uitstralen. En die uitstraling vind ik mooi en leuk om te zien. Momenteel word ik heel gelukkig van het make-uppen en shoppen maar er ontbreekt nog iets. Ik zit nog niet 100% lekker in mijn vel. Ik ben altijd mooi slank geweest en de laatste twee jaar ben ik behoorlijk wat aangekomen. Ik voel me dus niet fit en gezond terwijl ik dit wel wil zijn.

Dus, het leek mij leuk om te beginnen met een afval race (zie ‘Fitgirl Journey’ boven in de menubalk). Hierover zal ik regelmatig berichten over plaatsen met mijn gewicht, percentages, metingen, voortgang en foto’s voor degene die het leuk vinden mijn afval race te volgen. Wie weet word ik naast een blogger ook ooit nog eens een echte fitgirl!

Veel lees- en kijk plezier op dit blog!

💋 Mentje