Voorbereiding op 2019

Beste Lezers,

Het nieuwe jaar is er alweer bijna. Omdat ik het nieuwe jaar altijd zo schoon, opgeruimd, en geordend in wil gaan, maak ik in December altijd een lijst voor mezelf met dingen die ik af moet werken. Ook dit jaar ga ik me voorbereiden op het nieuwe jaar. Hieronder de dingen die ik deze December maand nog moet doen:

  • Hele huisje grondig schoonmaken: Gewoon omdat dat lekker is om helemaal schoon het nieuwe jaar in te gaan
  • Kledingkast uitzoeken, opruimen en schoonmaken: Dit doe ik eens per jaar en dit jaar heb ik het nog niet gedaan
  • ✅ Balkon opruimen en schoonmaken: Dit doe ik twee keer per jaar, en deze herfst heb ik het nog niet gedaan
  • Oud papier weggooien: Dit doe ik te weinig, eens in het half jaar of iets dergelijks, wordt hoog weer tijd!
  • ✅ Glaswerk weggooien: Dit doe ik ook te weinig, ook eens in de paar maanden. Heb nu veel glaswerk dat weg moet
  • ✅ Rode emmer wegpleuren: Er staat al twee jaar een vieze emmer op mijn balkon, ik wil hem eindelijk eens weggooien
  • Alle kleren wassen en strijken: Je kent het wel, een achterstand in de was, ja dat ken ik ook, dus ik heb nog een stapel kleding te wassen en te strijken
  • ✅ Documenten op orde hebben: Ik wil het nieuwe jaar in met een schone computer. Ik zal mijn laptop zowel aan de buiten als binnen kant opschonen en al mijn documenten, foto’s en programma’s ordenen
  • Fiets regelen: Mijn vriend en ik delen momenteel eens fiets wat heel onhandig is. Er moet er nog een bij komen.

Het zijn allemaal geen grote dingen. Het zijn dingen die maximaal een uurtje kosten. Dus deze laatste maand zal ik hier wat tijd voor vrij moeten maken. Maar dat komt wel goed. De drang naar 2019 beginnen met een echt schone lei is groot genoeg om deze lijst zo snel en goed mogelijk af te werken.

Ik hou het weer kort. Dit was mijn voorbereiding op het nieuwe jaar.
Houden jullie ook altijd een grote schoonmaak einde van het jaar? Of laat je je hiertoe inspireren door het lezen van mijn blog? Laat het me weten in de comments!

💋 Mentje