Ons droomhuisje wordt gesloopt?

Hoi Lieve Lezers,

Enige tijd geleden heb ik een artikel geschreven ‘Ons Droomhuisje’ waarin ik uitlegde dat mijn vriend en ik mijn huidige woning helemaal op gaan knappen en leuk in gaan richten. Met als doel dan uiteindelijk samen te wonen.

Zo gek als het leven kan lopen blijkt dit niet door te kunnen gaan. Enkele weken geleden ontving ik van mijn woningbouwvereniging een brief waarin stond dat er veel geklaagd was door de bewoners van de flat waar ik in woon. Door deze klachten is het besluit genomen om de flat te renoveren en gasvrij te maken of te slopen. Het besluit krijg ik te horen in de loop van 2019.

Natuurlijk worden we niet op straat gezet en krijgen we in alle waarschijnlijkheid wel een nieuwe woning toegewezen. Maar het is wel een aparte situatie zeg. Zoals het er nu uitziet zal ik ergens in het jaar 2020 dus gaan verhuizen. Het heeft dus weinig zin om mijn huidige woning nu helemaal op te knappen.

Ik ben heel benieuwd welk besluit mijn woningbouwvereniging zal gaan nemen. Slopen of renoveren? Eigenlijk maakt het niet uit, weg moet ik zoiezo. Vind ik het erg? Nee. Ik vind het wel spannend. Ik ben benieuwd waar ik terecht ga komen. En wanneer ik en mijn buren een andere woning toegewezen krijgen kan ik aangeven een woning op de begane grond of met lift te willen zodat mijn rolstoelafhaneklijke moeder ook bij mij thuis kan komen.

Weer een omslag dus. Maar nu eentje van buitenaf. Spannend hoor. Ik ben benieuwd!
Het klussen wordt dus stil gelegd. Ook gaan mijn vriend en ik wachten met het schilderen van meubels. Want als we in 2020 moeten verhuizen willen we onze woning tegen die tijd misschien wel heel anders inrichten dan nu.

Tot het besluit probeer ik me rustig te houden en er niet teveel mee bezig te zijn maar ik ben wel zenuwachtig. Als ze gaan slopen en heropbouwen, zou ik dan terug mogen komen? Zou wel mijn voorkeur hebben want ik woon nu dicht bij mijn moeder en in de buurt waar ik op ben gegroeid als klein kind. Ik vind het hier wel leuk.

Goed, we gaan het zien!

💋 Mentje.

8 gedachten over “Ons droomhuisje wordt gesloopt?

 1. Hoi Mentje,

  Bij zowel slopen als renoveren speelt ook nog iets anders mee, want voor een betere woning geldt meestal een hogere huurprijs. Waar je nu in ieder geval rekening mee kunt houden, en dat is natuurlijk prettig om te weten, dat het zonde is om geld en tijd te besteden aan het mooi maken van je huisje. Probeer dat laatste vooral in gedachten te houden, want dat is het enige waar je ook daadwerkelijk iets mee kunt + iets aan hebt. Voor wat betreft de rest is de toekomst toch sowieso onzeker? Dat geldt niet alleen voor je huisje, maar ook voor andere dingen.

  Liefs, Sytske

  Like

  1. Hoi Sytske,

   Ik mag hopen dat ik niet met hogere kosten zit straks. Goed dat je me hierop attendeert want dat is wel iets waar ik goed moet naar informeren. Het is inderdaad fijn dat ik nu weet dat ik even niet hoef te klussen. Dat komt later allemaal wanneer de knopen door zijn gehakt en ik weet waar ik terecht kom en voor hoelang.

   Het is inderdaad zou dat het leven vol met onzekerheden zit. Ik word al snel bang van onzekerheden. Hier moet ik aan werken 🙂

   Liefs, Mentje

   Like

 2. Hey spannend maar ook mish leuk mooiere woning als het gerenoveerd wordt als het gesloopt wordt krijg je waarsh ook een te gek huis.hoe hoger de huur hoe meer huursubsidie iig
  .GAAT helemaal Goedkomen.snap dat spannend is tot je hoord hoe en wat 😍😍😍

  Like

  1. Ik denk inderdaad dat ik er hoe dan ook wel op vooruit ga in het kader van een mooieren woning, daarom vind ik het ook niet zo erg 😉 Ik hoef waarschijnlijk minder te doen aan opknappen. Tenzij ik niet terug kan naar mijn nieuwe of gerenoveerde woning en ik ergens terecht kom waar de omstandigheden minder goed zijn dan nu. Thanks voor je berichtje chicky ❤

   Like

   1. Maar wel leuk nieuw iets het wordt altijd beter dan dus hihu fijne avond chickaaa😍

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s