Terugblik 2018

Hoi Lieve Lezers,

Elke jaar vind ik het leuk terug te blikken op het jaar.
Net zoals 2017 krijgt het jaar 2018 ook een terugblik.

Dit jaar had ik een minder goede start omdat ik niet lekker in mijn vel zat.
Ik had allerlei goede voornemens waar niks van kwam omdat ik me dus niet op en top voelde.
Een van die goede voornemens was afvallen. Helaas is dit niet gelukt.

Enkele weken ben ik netjes naar de sportschool geweest en heb ik gezond gegeten maar na verloop van tijd haakte ik af. Eigenlijk was dit jaar net als het jaar 2017 best een turbulent jaar. Niet dat er zo vreselijk veel is gebeurd, maar ik heb weinig rust in mijn hoofd gehad.

Met die onrust in mijn hoofd is het me gewoon niet gelukt al mijn doelen te bereiken.
Je zou zeggen dat ik dit heel jammer vind, want er is een jaar verloren. Een beetje jammer is het wel, maar toch kan ik er niet echt mee zitten. Sommige dingen zijn alleen een probleem wanneer je er een probleem van maakt. En in dit geval maak ik er geen probleem van. Ik vind het niet erg. Soms is even stilstaan ook een vooruitgang.

Juist door het gekwakkel in 2018 heb ik zo’n zin in een nieuw en vers jaar met nieuwe doelen en nieuwe goede voornemens. Over mijn nieuwe doelen en nieuwe goede voornemens ga ik het 1 januari 2019 hebben. Nu eerst de terugblik πŸ˜‰

Het jaar 2018 was niet alleen maar onrustig en stagnerend. Ik heb dit jaar toch een beetje vooruit gestreefd en één van mijn doelen heb ik wel behaald: ik werk nu. Wel maar voor twee dagdelen per week maar toch, ik werk. Het is een begin die ik heb gemaakt. Een begin waar ik trots op ben. Een begin dat me vertrouwen geeft en een kans om stappen vooruit te nemen. Ik ben blij dat ik werk, ook al is het maar schoonmaken. Ik draag mijn steentje rustig bij beetje bij aan de maatschappij en hier voel ik me goed bij.

Behalve dat ik ben gaan werken heb ik ook veel dingen voor mezelf op een rijtje gezet.
Wat ik wil, wat ik moet, wat ik kan, enzovoort. Op mijn computer heb ik een aantal documenten met doelen, richtlijnen en vooruitstrevende content. Ik ben me dit jaar 2018 heel bewust geworden van waar ik wil zijn en waar ik naartoe werk. Dat is heel positief.

Er zijn dus dingen waar ik minder tevreden over ben en dingen waar ik wel blij om ben.
Maar ik ben eerlijk gezegd wel blij dat dit jaar bijna voorbij is. Ik wil Γ©cht graag beginnen aan een nieuw jaar met een schone lei en een andere instelling. Vooral ook omdat ik nu alle ingrediΓ«nten heb om goed van start te kunnen gaan en te komen waar ik zijn wil. Ik heb dit jaar alles voor mezelf op een rijtje gezet. Het enige wat ik voor het jaar 2019 nog hoef te doen is het maken van een plan van aanpak. Dus die volgt hier op mijn blog. Net als de start van mijn Fitgirl Journey, mijn nieuwe doelen en goede voornemens.

Deze laatste maand van 2018 hoef ik lekker niks van mezelf. Deze laatste maand staat in het kader van rust. En natuurlijk moet ik me nog door de feestdagen zingen. Maar dat komt wel goed! πŸ˜‰

Hoe was het jaar 2018 voor jullie? Ik hoor het graag in de comments!

πŸ’‹ Mentje

3 gedachten over “Terugblik 2018

 1. Hoi Mentje

  Ik neem me af en toe iets voor en blik daar dan na afloop op terug. Bij mij gaat het ook nooit om een langere periode, want hoe langer de periode hoe meer er dan tussentijds kan veranderen.

  Zo doe ik bijvoorbeeld wel eens (deels) mee aan door andere mensen (op Internet) georganiseerde challenges, probeer ik regelmatig nieuwe recepten en/of producten uit, reorganiseer ik mijn trainingsschema, doe ik een herevaluatie van een eerdere aanpassing of verdiep ik me verder in een bepaald onderwerp.

  Waar ik in ieder geval heel blij mee ben is dat we allebei niet ziek zijn geweest en ook geen dierbaren hebben verloren.

  Liefs, Sytske

  Like

 2. Dag Mentje
  Ik hou al een paar jaar twee boekjes bij. Het ene is een soort logboek waar ik gemiddeld eens per week in schrijf over wat me bezig houdt, hoe ik me voel en hoe het mijn doelen zit.
  Daarnaast heb ik ook een mooie momenten boekje. Daarin noteer ik alleen leuke dingen die dagdagelijks op mijn pad komen.
  Beide helpen me door het jaar en maken dat ik elke dag opnieuw er iets probeer van te maken.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s