Voorbereiding op mijn Fitgirl Journey

In mijn bericht “Een omslag” liet ik weten dat alle maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse doelijstjes me oven het hoofd uit stegen en me teveel werden. Ik nam me voor tot einde dit jaar mezelf rust te gunnen en niks meer te moeten tot de start van mijn Fitgirl Journey 1 januari 2019. Dit blijft zo.

Echter merk ik dat ik mijn vrijheid aan het misbruiken ben. En dit is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom wil ik toch nog wat doen deze laatste paar weken van het jaar. Namelijk; mezelf voorbereiden op mijn Fitgirl Journey. Dit voorkomt dat er weer slechte eetgewoontes insluipen en het maakt de start van 1 januari 2019 makkelijker.

Waar het op neer komt is dat ik een voorsprong wil maken op de start van mijn Fitgirl Journey door alvast een beetje te wennen aan de dingen die ik vanaf 1 januari wil gaan doen. De drie voornaamste dingen zet ik hieronder op een rij. Dit zijn ook de drie dingen waar ik alvast mee wil beginnen.

 • Gezond eten; 3 keer per dag met 2 struks fruit
 • Voldoende drinken; 2,5 liter vocht per dag
 • Regelmatig bewegen; fietsen en wandelen

Ik vind het wel een slim idee. In plaats van dat ik mezelf 1 januari in het diepe gooi bereid ik me een beetje voor en kan ik er deze laatste paar weken van het jaar een beetje naar toe groeien. Op deze manier is het makkelijker om van start te gaan in het nieuwe jaar denk ik zo.

Het is weer een lijstje. Maar het is wel een mini lijstje. Deze drie dingen zal ik niet overspannen van raken.
Ik zie ze als richtlijnen die me op weg gaan helpen voor ik echt aan de slag ga, meer niet. Ik ga ze ook niet dagelijks bijhouden en afvinken. Ik hou ze alleen in gedachten en probeer er naar te handelen. Het zijn maar drie punten dus wie weet gaat het me best makkelijk af.

Mijn best ga ik in ieder geval doen.
Ik ben benieuwd of het lukt en wat het met mijn gewicht doet.

Ik hou jullie op de hoogte!

πŸ’‹ Mentje

13 gedachten over “Voorbereiding op mijn Fitgirl Journey

 1. HΓ© lieverd, volgens mij zie je beren op de weg.
  Wat denk je dat tegenwoordig het bestaansrecht is van veel van de sportscholen?
  Juist de mensen met overgewicht!
  Wat zou het mooi zijn als je dan toch eens zou gaan, want dat kun je dat zien als overwinning voor jezelf; iets om trots op te zijn.

  Liked by 1 persoon

  1. Je hebt helemaal gelijk Sytske, maar ik vind het echt heel moeilijk. Schaamte is echt een ding voor mij, en onzekerheid. Ik zal mijn best doen voor het nieuwe jaar weer een keer te gaan om me over mijn schaamte heen te zetten…

   Like

   1. HΓ© Mentje,
    Had je niet eerder een BLOG geschreven over houden van jezelf? Ik zou dus eerder mijn best doen om me daar op te gaan richten en “schijt” proberen te hebben aan wat al die andere mensen (hoeveel zijn dat er wel niet?) van mij, of mijn gedrag, zouden kunnen vinden.
    Het gaat me dus niet zozeer om die sportschool. Het was alleen dat ik die miste in je lijstje dat ik daar over begon.
    Liefs, Sytske

    Liked by 1 persoon

   2. Hoi Sytske,

    Ja misschien is dat wel een goede. Gewoon maling hebben aan en blij zijn met mezelf dat ik toch ga. Blij zijn met mezelf hoort inderdaad ook bij houden van jezelf. Ik moet daar nog mee oefenen denk ik.

    Liefs, Mentje

    Liked by 1 persoon

   3. Hey Mentje,
    Ik bedoelde meer in het algemeen hoor. Als je geen zin hebt om te gaan sporten doe je het gewoon niet. Oefenen kun je ook op andere manier.

    Like

 2. Doe vooral waar jij gelukkig van wordt.
  Je bent een mooi mens.
  Geen dikkertje en jij kan wat je wil meis. TROTS op jou en idd gewoon lekker gaan jij hoeft je nergens voor te schamen xπŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ‘„πŸ·πŸ¬πŸ˜ƒπŸ“fijne avond

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s