Maaltijdshakes van Pulve.com review

Beste Lezers,

Zoals beloofd hier mijn review over de maaltijdshakes van Pulve.com die ik de afgelopen zeven dagen heb getest!

Pulve in Collage

Voor wie mijn vorige bericht nog niet heeft gelezen:

Wat is Pulve?

Pulve is een maaltijd shake van 500 caloriën die je simpel alleen maar aan hoeft te maken met water. Pulve bevat alle vitaminen, mineralen, micro- en macronutriënten waar je lichaam op een dag behoefte aan heeft.

Van maaltijdshakes zijn er vele soorten maar Pulve streeft ernaar de gezondheid centraal te zetten en het meest gezonde product te fabriceren. Pulve vermijd discutabele ingrediënten en is vrij van gluten, lactose, soya, aspartaam, acesulfaam-k, dextrose en maltodextrine. Ook is Pulve vegan. Met Pulve zijn samenstelling dat alles bevat wat het lichaam nodig heeft, kom je vol energie je dag door.

Behalve dat Pulve gezond is, is het ook nog eens millieuvriendelijk. Pulve maakt geen gebruik van dierlijke producten waardoor de CO2 voetafdruk een stuk kleiner is dan met gewoon eten. Door Pulve te gebruiken breng je de hoeveelheid voedsel afval naar beneden.

Je vraagt je nu natuurlijk af of je dan elke maaltijd moet gaan vervangen met Pulve? Dit kan maar dit hoeft niet. De meeste vervangen enkel het ontbijt, of een maaltijd wanneer dat het beste uitkomt. Het kan zeer zeker maar het is geen must.

Van Pulve.com ontving ik reeds een samplepack ter waarde van 16,95 met daarin 9 maaltijdshakes in de smaak vanille. Bij mijn bestelling zat een leuk sympathiek kaartje. (klik op de foto om te vergroten)

P5

P3

De afgelopen zeven dagen heb ik elke dag een Pulve shake genomen. Zoals ik in mijn vorige bericht over Pulve.com al zei zou ik in deze review vragen beantwoorden als; Hoe vol zit ik ervan? Verzadigt het? Hoe voel ik me na het nuttigen ervan? Word ik het zat of crave ik juist naar meer? Val ik er mee af?

Nu ga ik deze vragen beantwoorden en ook geef ik nog wat aanvullend commentaar:

Hoe smaakt de Pulve shake?
Hier kan ik heel kort en bondig over zijn: de shake smaakt heerlijk! De shake is zoet en smaakt duidelijk naar vanille. Het is een traktatie om deze shake te drinken. Ik vind hem lekkerder dan een normale bak muesli met yoghurt of havermout met honing. De shake is makkelijk te vermengen met water maar smaakt voor de rest niet waterig. Het heeft een volle romige smaak. De shake bevat hele lijnzaadpitjes waar je lekker op kunt kauwen, en die de shake net wat extra smaak geven.

Verzadigt de Pulve shake single meal?
Het antwoord is: Ja! Deze Shake verzadigt je voor minstens 6 uur. Tenminste, bij mij was dit het geval. Enkele dagen heb ik 2 x een shake genomen omdat ik natuurlijk twee extra single meals heb ontvangen. De tweede shake nam ik enkel omdat de shakes zo lekker zijn, niet omdat ik niet verzadigd was.

Hoe voel ik me na het nuttigen van een Pulve single meal?
Ik voel me goed, gezond en verzadigd. De shake gaf me een goed gevoel. Ik kan het niet anders omschrijven als, het klopt gewoon. Ik kan me heel goed voorstellen dat deze shake inderdaad alles bevat wat een mens binnen hoort te krijgen met een maaltijd.
Ik voelde me erg energiek na het nuttigen van deze Pulve shakes. Zeker een groot pluspunt!

Werd ik het zat of had ik juist cravings naar meer?
Hier hoef ik niet lang over na te denken. Ik had cravings naar meer! Voornamelijk omdat de shakes zo ontzettend lekker zijn en je er zoveel energie van krijgt. Omdat je zolang vol zit en verzadigd bent heb je ook geen behoefte aan ander eten, wat handig is. Helemaal als je af wilt vallen.

Viel ik ermee af?
Alweer een ja. Ja ik viel er mee af. Een kilo ongeveer. Logisch, want je bent lang verzadigd en hebt minder trek in andere dingen. Na het nuttigen van een Pulve single meal denk je echt niet meer aan een donut of kersenvlaai. Sterker nog, deze dingen gaan je tegenstaan. Waar ik normaal veel trek heb in chocola overdag, heb ik dit de afgelopen zeven dagen helemaal niet gehad. Een heel groot voordeel van de Pulve shakes!

Dat waren mijn vragen beantwoord. Heel positief allemaal. Echter heb moet ik toch nog wat commentaar toevoegen. Veelal weer positief:

De Pulve shakes zijn ideaal wanneer je wilt afkicken van suiker.
Hoe ze het hebben gedaan weet ik niet. Maar naast deze shakes wil je geen suiker meer eten. Ik heb normaal gesproken een hele sterke behoefte aan suiker en heb ook suikerdips als ik te weinig suiker eet. Ik heb de afgelopen zeven dagen nauwelijk suiker gegeten naast de shakes, en had nergens last van. Geen trek in suiker en ook geen dips. Echt ideaal! 🙂

Van Pulve Shakes krijg je veel energie!
Dit was voor mij heel opvallend. Ik kan soms erg moe zijn en energieloos. De zeven dagen dat ik Pulve heb gebruikt heb ik niet een keer een energie dip gehad of een dutje gedaan. Zoals Pulve.com belooft kom je met deze maaltijd shakes vol energie je dag door. Dit is gewoon echt bewezen voor mij. Wederom weer een groot pluspunt!

De Pulve shakes bevorderen het drinken van water.
Ook weer heel opvallend. Normaal gesproken heb ik moeite met het genoeg binnenkrijgen van water op een dag. Maar van deze shakes kreeg ik dorst. Soms heb ik een hele dag geen dorst en krijg ik geen enkel signaal van mijn lichaam dat het wil drinken. Hoe het kan weet ik niet, maar de Pulve shakes gaven me dorst. Handig! Want dan is het veel minder vervelend om te drinken, maar juist lekker!

Zoals je kunt lezen ben ik over het algemeen heel erg te spreken over de Pulve Single Meals. Ik vind ze lekker en volkomen ideaal. Ze hebben heel erg veel voordelen. Omdat ik zo positief ben zal het ook als een verassing komen dat ik niet doorga met het nuttigen van de Pulve shakes, hoe graag ik dat ook wil…

Eerst had ik het plan na deze testweek een pot Pulve van 2,5 kilo te bestellen. Maar helaas heb ik me moeten bedenken ergens op de vierde dag van het gebruik van Pulve. Ik zal vertellen waarom.

Het is eigenlijk heel simpel. Ik voelde me drie dagen heel goed, maar na verloop van tijd begon het op mijn darmen te werken 😦 Niet een beetje, maar heel erg. Dit is dan ook echt de enige reden dat ik de 2,5 kilo pot niet aan ga schaffen. Ik heb gevoelige darmen. Normaliter heb ik hier niet zoveel last van, maar een enkele keer krijg ik een reactie op een bepaald product. Helaas was dit het geval met de Pulve single meals… Waarschijnlijk ligt dat aan de hoeveelheid vezels die erin zitten. Heel erg jammer vind ik het. Echt heel jammer 😦 Want ik had van Pulve zo graag mijn standaard ontbijt en lunch gemaakt.

Dan nu de conclusie: Zou ik Pulve aanbevelen aan mijn lezers? Jazeker!
Als ik er niet overgevoelig op zou reageren zou ik Pulve blijven bestellen en zowel ontbijt als lunch ermee vervangen. Het is lekker, makkelijk en heeft praktisch alleen maar voordelen.

Dus: Wil je wat afvallen? Wil je een vitaminen en mineralen boost? Wil je meer energie? Wil je afkicken van suiker? Geen zin meer in brood? Bestellen die hap!

Als je bestelt via deze, mijn persoonlijke, link, dan krijg je 20% korting op je bestelling.

http://pulvecom.refr.cc/samanthac

Bedankt Pulve voor deze leuke samenwerking! En bedankt lezers voor het lezen! Eventueel veel plezier met je eerste Pulve bestelling!

💋 Mentje

Dit artikel is geschreven in het kader van een samenwerking met Pulve.com
De samenwerking beïnvloed op geen enkele manier mijn mening of review.

3 gedachten over “Maaltijdshakes van Pulve.com review

 1. Hoi Mentje,
  Jammer hoor; vooral omdat je deze erg lekker vond.
  Zou het met wat minder wel goed gaan?
  Want 2x op 1 dag zo’n shake zijn wel erg veel vezels ineens.
  En als je een pot koopt kun je ook zelf de hoeveelheden bepalen.
  Dan kun je bij je ontbijt en/of lunch simpelweg een kleinere hoeveelheid nemen en daar dan nog wat extra bij eten.

  Liked by 1 persoon

   1. Hoi Mentje,
    Met boterhammen en muesli kun je ook voldoende leuke en aangename variaties maken.
    Morgen is het 1 december, dus op zich heb je een maand de tijd om wat te experimenteren als je vanaf 1 januari het hele gebeuren van fitgirl wilt gaan opstarten.
    Geniet van deze zonnige vrijdag!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s