Een omslag

Hoi Lieve Lezers,

Afgelopen zondag heb ik mijn Fitgirl Journey update achterwege gelaten.
Dit omdat ik heb besloten het allemaal anders aan te pakken en het roer om te gooien. Eerder schreef ik een bericht ‘Mijn steun en toeverlaat: Lijstjes’ Waarin ik uitlegde dat ik de houvast vast lijstjes nodig heb om te doen wat ik moet doen.

Echter heb ik met mijn lijstjes teveel hooi op mijn vork genomen waardoor ik mezelf steeds weer teleurstelde. Dit schiet eigenlijk gewoon niet op. Daarom heb ik besloten mijn richtlijnen te behouden, maar mijn maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse doelijsten evenals mijn deadline van 1 augustus 2019 weg te laten.

Ik ga opnieuw beginnen met mijn Fitgirl Journey met enkel mijn richtlijnen. Het doel blijft 60 kilo. Ik start 1 januari volgend jaar. Over een kleine 2 maanden dus. Tegen die tijd open ik wel weer een bericht over hoe ik het aan ga pakken en om mezelf te motiveren en jullie op de hoogte te houden.

Nu ik heb besloten mijn deadline weg te laten, hoe pak ik het dan aan?
Ik ga gewoon leven zoals ik wil en moet leven: gezond. En daarnaast ga ik opbouwen naar 3 keer per week sporten. Ik zie dan vanzelf wel hoe snel mijn afvalproces gaat en wanneer ik mijn doel behaal.

De vorige Fitgirl Journey updates ga ik verwijderen. Tot het nieuwe jaar is het mijn doel in ieder geval niet aan te komen en te kijken of het lukt alvast een voorsprong te maken op volgend jaar. Hiermee bedoel ik dat ik alvast aan de slag ga met gezonder eten en regelmatig sporten, al is het maar 1 keer per week zodat ik het gewend raak om regelmatig te gaan.

Ik denk dat deze omslag mij wat rust gaat geven. Het neemt wat druk van de ketel.
Tot volgend jaar kan ik mentaal even uitrusten op deze manier en dat is ook wel fijn.
Dus, geen Fitgirl Journey Updates tot volgend jaar meer.

Ik wil mijn trouwe volgers van mijn Fitgirl Journey bedanken voor hun support en geduld met mij. Tot volgend jaar.

(K) Mentje

 

8 gedachten over “Een omslag

 1. Hoi Mentje,

  Ik was er al ‘bang’ voor dat je een omslag zou maken. Eerder schreef ik al dat je je wel met erg veel dingen bezig hield/houdt, waardoor je het gevaar krijgt dat je meer bezig bent met de theorie dan met de praktijk. Beter is om de dingen stuk voor stuk aan te pakken, zodat je eerst het ene goed onder de knie heb, voordat je met het volgende begint.
  Wat ik zelf wel eens doe: tussen 2 tv programma’s die ik wil zien, maar waar ± 15 minuten tussen zit, dan trek ik een jas aan en ga ik een blokje om; dat kost me 10-12 minuten.
  Meer in de trant van ‘niet omdat het moet, maar omdat het kan’.

  Liefs, Sytske

  Liked by 2 people

 2. Hai Barkie,

  Het was erg veel inderdaad. Daarom geef ik mezelf tot einde dit jaar ook rust in mijn hoofd. Daarna ga ik er weer tegenaan maar dan met veel minder regels en lijstjes… Slim wat je doet met dat rondje tussen de twee programma’s door… ik kijk zelf wel even hoe ik het aanpak. Maar het liefst wil ik even helemaal niks aanpakken… even kalmte in mijn hoofd wil ik.

  Liefs, Mentje

  Liked by 1 persoon

 3. Hoi Mentje,

  Voor kalmte in mijn hoofd loop ik dus ook rondjes. Als ik ’s avonds naar iets spannends heb gekeken en vervolgens naar bed wil eerst even lekker buiten in het donker lopen, met de blik op oneindig en het verstand op nul. Het moet dan wel droog zijn hoor, want zo fanatiek ben ik nu ook weer niet. Het is duidelijk niet voor niets dat ik nu voor die simpele rondjes gekozen heb, want ze zijn te kort om me te vervelen. Ook omdat ik er in het dorp voor kan kiezen om deels achter een paar huizen aan de overkant te lopen, want dan kom ik langs de dierenweide + speeltuin. Toen ik daar gistermiddag bijvoorbeeld liep had ik een pauw voor me.
  En vaak kom ik andere dorpsbewoners tegen, want dat rondje is ook geliefd bij mensen die hun hond uitlaten of een rondje doen met (klein)kind(eren).

  Zie maar even wat voor jou het beste is,

  Liefs, Sytske

  Liked by 1 persoon

 4. Hey meis ik zou lekker gewoon doen wat goed voelt voor jou,niet te gek doen en zou het niet meer allemaal bijhouden en neerzetten op je blog voelt anders voor jou teveel als ik moet en dan komt er zo” n druk op je en als je x niet fijn voelt dan lukt sporten niet het is niet erg gewoon lekker blokje om elke dag .ik heb 60 min ingesteld bij samsung health maar ik heb een hond die me de deur uit trekt h ihi.dus anders had ik ook te weinig beweging heur…ik kijk wanneer ik ga hardlopen en zie het wel doe jii ook maar kalm aan zolang je maar gezond eet af en toe x zondigen doet iedereen en gewoon stukje wandelen dan is het ook allang mooi ja xx

  Liked by 1 persoon

  1. Je omschrijft het heel goed. Door alles te bespreken op mijn blog komt er druk op me te staan en dat werkt juist averechts… Dan wordt hrt inderdaad een moeten inplaats van willen. Stukjes lopen en gewoon gezond eten zijn goede tips. Inderdaad kijken we gewoon wel wanneer we gaan hardlopen en fitnessen. Alles op zijn tijd. Merk dat ik nu behoefte heb aan rust en ruimte dus die neem ik tot einde van het jaar. Voelt heel goed 😊 xxx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s