Lifestyle

Dankbaarheidsoefeningen – Hoe is het gegaan?

Hoi Lieve Lezers,

Een aantal weken terug op 3 oktober heb ik een artikeltje geschreven over dankbaarheid.
Ik citeerde wat stukjes uit het Psychologie magazine, die onder andere ook twee dankbaarheidsoefeningen aangaf.

De afgelopen maand sinds 3 oktober tot aan nu heb ik mijn dankbaarheid geoefend met het schrijven van dankbaarheidsbrieven en het dagelijks tellen van mijn zegens.

Netjes heb ik elke dag mijn zegens geteld door deze op te schrijven in een word document. Ook heb ik 3 dankbaarheids brieven geschreven. Ik vertel nu hoe het me af is gegaan.

De dankbaarheids brieven waren leuk om te schrijven.
Ik heb een brief gestuurd naar mijn moeder, stiefvader en vriend.
In deze brieven heb ik opgenoemd waarvoor ik ze dankbaar ben en heb ik zeer vrijgevig mijn waardering geuit. Door hun alledrie werd dit zeer op prijs gesteld.
Ik voel me heel goed bij het geven van deze dankbaarheidsbrieven. En zoals Psychologiemagazine al zei vergroot het inderdaad je dankbaarheid.

Met het schrijven van dergelijke brieven sta je stil bij wat een ander allemaal voor je betekent en voel je in je hart wat dat met je doet. Het maakt inderdaad je dankbaarheid groter en dit draagt ook inderdaad bij aan een gelukkig leven. Dankbaarheid maakt dus inderdaad gelukkig is de conclusie die ik hieruit kan trekken.

Het tellen mijn zegens was ook heel leuk. Niet alle dagen dat ik mijn zegens heb geteld zat ik op en top in mijn vel. Maar het tellen van mijn zegens deed me denken aan het volgende gezegde: “Not everyday is good, but there is something good in every day”.
Met het tellen van mijn zegens ben ik erachter gekomen dat dat waar is.
In elke dag zat wel iets moois waar ik me aan op kon trekken.

Bij het tellen van mijn zegens kwam naar voren dat ik vooral mijn moeder, vriend, stiefvader en God dankbaar ben. Mijn vriend, moeder en stiefvader voor de lieve dingen die ze doen en hun support. En God al het goede wat me toekomt. Ook ben ik mezelf dankbaar geweest een aantal keer. Voor het maken van goede keuzes voor de support die ik mezelf geef. Klinkt raar misschien maar ik ben mezelf ook wel eens dankbaar voor de dingen die ik doe lol πŸ˜‚

Over het algemeen vond ik het leuk om deze dankbaarheidsoefeningen te doen en raad het mijn lezers zeker aan. Hou eens een maandje je zegens bij en schrijf een paar mooie brieven naar de mensen van wie je houd. Het is hartverwarmend ❀.

πŸ’‹ Mentje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s