Lifestyle·Persoonlijk

Gorillaz

Vandaag heb ik besloten een artikel te wijden aan een van mijn favoriete bands. De ‘Gorillaz’. Ik heb voor deze band gekozen omdat ik er echt elke dag naar luister. Lees lekker verder!

screen-shot-2017-04-27-at-3-13-54-pm

De Gorillaz is een Britse virtuele band die is opgericht in 1998. De band is opgericht door Damon Albarn en Jamie Hewlett. De band bestsaat uit vier animatie leden: 2D – die verantwoordelijk is voor de lead-vocals en keyboard, Murdoc Niccals die verantwoordelijk is voor de basgitaar, Noodle die verantwoordelijk is voor de gitaar en keyboard en Russel Hobbs, de drummer.

98d1d403

Het debuutalbum ‘Gorillaz’ uit 2001 kreeg drie maal platinum in Groot-Brittaniรซ en dubbel platinum in Europa. Ook hebben zij een record in het Guinness Book of World Records gehaald als de meeste succesvulle virtuele band in de geschiedenis.

Het tweede album van de Gorillaz ‘Demon Days’ kreeg zes maal platinum in Groot Brittanniรซ en dubbel platinum in de Verenigde Staten. De band heeft nog vele andere awards gewonnen waaronder een Grammy Award, een MTV Video Music Award, een NME Award en een ‘Best Brittisch Group Award in de 2018 Brit Awards.

Met andere woorden: ze hebben het goed gedaan ๐Ÿ˜‰

De muziek van de Gorillaz valt onder de genres hip-hop, electronic, trip-hop, alternatieve rock, en pop-art. De Gorillaz hebben in het totaal zes albums uitgebracht:

  1. ‘Gorillaz’ (2000-2003)
  2. ‘Demon Days’ (2004-2006)
  3. ‘Plastic Beach’ (2007-2013)
  4. ‘The fall’ (2007-2013)
  5. ‘Humanz’ (2014-2017)
  6. ‘The Now Now’ (2018-nu)

Tot nu toe heb ik alleen maar naar de drie albums ‘Gorillaz’, ‘Demon Days’, en ‘Plastic Beach’ geluisterd.

 

Maar ondanks dat is de Gorillaz echt een van mijn favoriete bands.
Hun muziek is zo lekker melodisch en ritmisch. Sommige nummers zijn echt mellow en ‘rainy day’ achtig, en andere nummers zijn weer heel vrolijk en uptempo. Echter, de meeste nummers van de albums die ik luister zijn niet up-tempo en hebben echt een langzame, ritmische flow.

Het hele virtuele van deze band vind ik erg leuk en fascinerend. Het is mysterieus net als de muziek zelf en daar hou ik van. De lyrics van de meeste nummers van de Gorillaz spreken me ontzettend aan. Het zijn vaak mooie en diepgaande lyrics. Mooi en diepgaand maar niet op zo’n manier dat je er pijn in je hart van krijgt. Meer op de positieve manier zonder dat het ontzettend veel verdrietige gevoelens triggered.

De Gorillaz kan ik eigenlijk altijd luisteren, in wat voor stemming ik ook ben. Wanneer ik niet optimaal in mijn vel zit helpt het album ‘Gorillaz’ met een kop koffie me altijd!ย Ook leuk overigens: mijn vriend houdt ook van de Gorillaz en luistert er graag naar.

Zoals ik al zei heb ik enkel nog geluisterd naar drie albums. De andere drie kan ik lekker nog gaan ontdekken! ๐Ÿ˜„ Echt leuk, heb ik heel veel zin in! Ik neem aan dat ik het wel leuk ga vinden, want hun eerste drie albums vind ik bijna alledrie even leuk en goed. Ik heb hoge verwachtingen van de volgende drie albums die ik ga luisteren.

 

Om dit artikel af te sluiten deel ik een van mijn favoriete nummers met jullie met daaronder de lyrics. Het nummer heet ‘Dirty Harry’, van het album ‘Demon Days’. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Lyrics:
I need a gun to keep myself from harm
The poor people are burning in the sun
But they ain’t got a chance
They ain’t got a chance
I need a gun
‘Cause all I do is dance
‘Cause all I do is dance
I need a gun to keep myself from harm
The poor people are burning in the sun
No, they ain’t got a chance
They ain’t got a chance
I need a gun
‘Cause all I do is dance
‘Cause all I do is dance
In my backpack
I got my act right
In case you act quite difficult
And yo is so weakin’
With anger and discontent
Some are seeking and searching like me, moi
I’m a peace-loving decoy
Ready for retaliation
I change the whole occasion to a pine box six-under
Impulsive don’t ask wild wonder
Orders given to me is
Strike and I’m thunder with lightning fast reflexes
On constant alert from the constant hurt
That seems limitless with no dropping pressure
Seems like everybody’s out to test ya
‘Til they see you brake
They can’t conceal the hate that consumes you
I’m the reason why you flipped your soosa
Chill with your old lady at the tilt
I got a ninety days digit
And I’m filled with guilt
From things that I’ve seen
Your water’s from a bottle
Mine’s from a canteen
At night I hear the shots
Ring so I’m a light sleeper
The cost of life
It seems to get cheaper
Out in the desert
With my street sweeper
The war is over
So said the speaker with the flight suit on
Maybe to him I’m just a pawn
So he can advance
Remember when I used to dance
Man, all I want to do is dance
I need a gun to keep myself from harm

๐Ÿ’‹ Mentje

3 gedachten over “Gorillaz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s