Fitgirl Journey

Fitgirl Journey – 22 kilo Update 5

Hoi Lieve Lezers,

Het is alweer tijd voor mijn 5e Fitgirl Journey Update.
Hoe is het gegaan deze week?

Op verschillende gebieden is het goed gegaan. En op andere gebieden wat minder.
Laten we maar beginnen met het goede nieuws 😉

Wat er goed is gegaan is dat ik afgelopen week mijn doel van 2 keer fitness, een rondje park, en het niet aankomen in gewicht heb behaald. Ik ben netjes donderdag en vandaag naar fitness geweest en heb beide keren alles gegeven 💪. Ik weeg nu 79.9. Hetzelfde als vorige week.

Deze week heb ik naast twee keer fitness twee keer een rondje park gedaan. Een klein rondje en een middel groot rondje. Ik kan 3 verschillende rondjes park doen in mijn omgeving. Een kleine, een middelgrote en een groot rondje park. Een kleine en een middel groot rondje park is samen een groot rondje park. Goed gedaan dus. Was lekker.

Wat ging er dan minder goed? Het eten. Ik heb gelukkig niet veel gegeten en ook niet heel veel gesnoept maar toch net iets meer dan ik zou willen en niet gezond genoeg. Ik heb begin afgelopen week gecheat met een broodje kebab en een kaascroissantje. Ik denk dat ik hierdoor ook gelijk ben gebleven in gewicht inplaats van dat ik af ben gevallen. Beetje jammer lol.

Gelukkig voel ik me er niet heel slecht over omdat ik op de andere dagen wel gezond heb gegeten en minimaal heb gesnoept en wel gewoon ben gaan sporten. Daarnaast kun je aan mijn lichaam en vooral mijn buik zien dat ik wel 2.3 kilo kwijt ben al. Maar als ik echt meer wil afvallen zal ik toch echt in het vervolg niet meer moeten cheaten. Of iets lekkers vervangen met een verantwoordelijk lekker tussendoortje dat vrij is van geraffineerde suikers en verzadigde vetten.

Hoe gaat het met mijn dagelijkse en wekelijkse doelijstjes? Met mijn wekelijkse doelijst gaat het goed, alleen maar groene V’tjes. Mijn dagelijkse doelijstje schortte wel het een en ander aan deze week. Het eten van 3 gezonde maaltijden op een dag is me niet altijd gelukt en ook het dagelijks drinken van een glas melk niet. Had het niet in huis en vergat het steeds te kopen lol. Ook heb ik 1 keer mijn crunches en squats, het rekken en strekken en mijn fysio-oefeningen overgeslagen omdat ik moe was. Waar ik de twee weken voor afgelopen week veel groene V’tjes had, had ik nu wat meer rode X’jes. Ook wel jammer. Maar goed, niet het einde van de wereld.

Notitie: mijn uitgelichte afbeelding bij dit artikel is ongeveer het lichaam waar ik naartoe werk. Ik gebruik deze uitgelichte afbeelding met een fitgirl erop als inspiratie. En het werkt. Ze inspireert me. Wat een armen heeft die vrouw zeg, echt mooi!

Dus, morgen een nieuwe week en nieuwe kansen. Ik ga er met veel motivatie en inspiratie tegenaan en ik denk dat het wel goed gaat komen. Bedankt voor het lezen!

💋 Mentje

Een gedachte over “Fitgirl Journey – 22 kilo Update 5

 1. Hoi Mentje,

  Als die zus weinig vertelt en/of terughoudend reageert is het natuurlijk moeilijk om op de hoogte te zijn. De laatste keer dat ze werd gewogen in de sportschool was haar gewicht gelijk hetzelfde als de vorige keer en dat snapte ze niet, want ze sportte veel (zowel cardio als krachttraining) + ze lette op haar voeding. Wat ze met op haar voeding letten bedoelde weet ik niet, want ze weet maar heel weinig over voeding en vindt kcal tellen niet nodig.
  Al die verhalen dat afvallen voor 80% te maken heeft met voeding en voor 20% met beweging zijn volgens haar ook niet waar, want op de sportschool zeggen ze iets heel anders. Het wil er bij haar blijkbaar niet in dat de meeste sportscholen vooral aan hun omzet denken, net zoals die consulentes voor Modifast.

  Als de sportschool waar jij traint een website heeft dan hebben ze daar vaak een pagina met medewerkers + wat ze aan opleiding hebben. Als je dan wilt weten wat zo’n opleiding voorstelt dan kun je dat simpel opzoeken.

  Kebab is gebraden gekruid lams-, kalfs- of kippenvlees en als je een volkoren pitabroodje gebruikt zie ik dit absoluut niet als cheaten. Maar ik vermoed dat dit buitenshuis was?

  Zo zie je maar weer hoe zinvol het bijhouden van je doelijstjes is, want op deze manier kun je snel zien wat er wel of niet goed is gegaan. Door ze dan eens per maand naast elkaar te leggen zie je ook of het iedere keer om hetzelfde gaat of dat het per week wisselt.

  Liefs, Sytske

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s