Lifestyle·Persoonlijk

Mijn beste vriendin

Hoi Lieve Lezers,

Vandaag schrijf ik een artikeltje over mijn beste vriendin.

Zoals ik in een eerder bericht al liet weten heb ik geen beste vriendin. De ene vriendin is voor mij niet ‘beter’ dan de ander. Met elk heb ik een andere band en stuk voor stuk zijn ze even waardevol. Dat ik de een vaker zie of spreek dan de ander maakt hierin niet uit.

Ik heb geen beste vriendin dus zeg ik expliciet. Maar ergens is dit niet helemaal waar want: mijn echte beste vriendin ben ik namelijk zelf. Ik ben mijn eigen beste vriendin! Ik geloof erin dat je jezelf moet behandelen als je beste vriendin die je alles gunt en voor wie je alles over hebt. Wanneer je dit doet kun je op jezelf vertrouwen en creeër je een gevoel van veiligheid bij jezelf. Je houdt in praktische zin dan echt van jezelf. Wat houdt het zijn van je eigen beste vriendin voor mij dan in?

Je beste vriendin:

 • Neemt het voor je op
 • Beschermt je
 • Luistert naar jou mening
 • Respecteert je keuzes
 • Neemt je serieus
 • Helpt je waar het kan
 • Geeft je wat je nodig hebt op het juiste moment
 • Troost je
 • Moedigt je aan
 • Geeft je schouderklopjes
 • Helpt je je dromen waar te maken
 • Staat achter jou en je keuzes
 • Heeft vertrouwen in je
 • Heeft alles voor je over toch?

Wat nu als je al de bovenstaande dingen jezelf geeft? Gewoon al deze dingen. Wat nu als je jezelf af en toe een schouderklopje geeft? Wat nou als je jezelf af en toe vertelt dat je mooi bent? Wat nou als je jezelf respecteert? Wat nou als je zelf alles voor jezelf over hebt? Hoe goed heb je het dan? 😉

Vaak verwachten we deze dingen van een ander. Maar anderen hebben weer hun eigen issues waar ze mee moeten dealen. En kun je al het bovenstaande wel verwachten van een persoon? Het is vrij veel. Is het niet al heel mooi als verschillende vriendinnen je helpen met verschillende van de bovenstaande punten zonder meer van ze te verwachten? Dat je zelf de touwtjes in handen neemt wanneer het neerkomt op dealen met issues in je eigen leven? Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor hoe je je eigen leven inricht en hoe je omgaat met jezelf, je gevoelens, je issues, en alle gebeurtenissen in het leven.

Ik zeg dit nu wel, dat ik mijn beste vriendin ben, maar geef ik mezelf ook echt al het bovenstaande? Nee, dat niet. Nog niet tenminste. Of, nog niet helemaal. Sommige van de bovenstaande punten hebben wel betrekking op hoe ik om ga met mezelf. Maar andere punten moet ik nog bevestigen.

Nu zullen sommige zeggen: Ik heb een beste vriendin die me alles geeft wat je hierboven hebt beschreven. Welnu, dan heb je de goudpot onderaan de regenboog gevonden. Want dat is zeldzaam denk ik dat je een vriendin hebt gevonden die alle boven genoemde bovengenoemde punten geeft. Maar, ik zeg niet dat dit onmogelijk is hoor.

Mijn persoonlijke mening, ook al heb je een vriendin die bijna perfect is, is dat je toch ook zelf jezelf de bovenstaande punten geeft en hier verantwoordelijkheid voor draagt. Jezelf neem je overal mee naar toe. Van jezelf kun je niet vluchten. Zou het niet lekker zijn als je beste vriendinnen bent met jezelf? Dat je altijd op jezelf kunt rekenen en bouwen, dat je je veilig en beschermd voelt bij en door jezelf?

Ik heb een aantal hele lieve vriendinnen die me allemaal wel een paar van de bovenstaande genoemde punten geven. Ik waardeer ze heel erg en vind het leuk dat ze allemaal anders zijn en me allemaal weer wat anders bieden. Het is leuk dat dat verschil er is. Ik ben ze dankbaar en verwacht niks meer van ze, dan de vriendschap zelf. Alles wat ik nog meer krijg is mooi meegenomen en bijzonder 🌸

Ik ben me ervan bewust dat een dergelijk lijstje als hierboven misschien raar overkomt en vragen oproept als: vriendschap gaat toch niet om takenlijstjes? Nee dat klopt. En dat is nou juist mijn punt. Je kunt bovenstaande lijstje niet verwachten van je vriendinnen. Maar is het niet fijn toch een beste vriendin te hebben die je wel alles van het lijstje geeft? Ja toch? En dat kan. Dat kun je zelf zijn. Je kunt je eigen beste vriendin zijn ❤

Vriendschap is voor een groot deel gevoelsmatig. Van je vriendinnen kun je eigenlijk niet meer verwachten dan dat ze zichzelf zijn en je hun vriendschap geven. Dat bovenstaande lijstje gaat om hoe je met jezelf omgaat. En ik vind dat wanneer je jezelf al het (of een dedeelte van het) bovenstaande geeft je jezelf als je beste vriendin mag beschouwen.

💋 Mentje

20 gedachten over “Mijn beste vriendin

 1. Zo denk ik precies ook over bovenstaande.
  Vriendinnen kunnen allemaal anders zijn en met de ene vriendin doet je andere dingen, of praat je over andere dingen, dan met de andere vriendin.
  Verder dacht ik: als je niet van jezelf houdt hoe kun je dan verwachten dat iemand anders dan van jou houdt? Dus het is zeker wel belangrijk dat jij degene bent die beslist hoe je je leven wilt inrichten en heel fijn als iemand anders je daarbij dan steunt en/of aanmoedigt.

  Like

  1. Hoi Sytske,

   Wat leuk dat je je kan vinden in wat ik schrijf.
   Wat jij zegt kan ik me ook wel in vinden. Als je niet van jezelf houd, hoe kun je dan van een ander verwachten dat die het wel doet? Maar toch ben ik het hiet maar gedeeltelijk mee eens. Want sommige mensen hebben gewoon eerst wat liefde nodig om erachter te komen dat ze zelf wat waard zijn. Dat ze dit zichzelf niet beseffen kan weer te maken hebben met dingen waar ze niks aan kunnen doen zoals een labiele jeugd of invloeden van buitenaf. Snap je een beetje wat ik bedoel. Door mijn vriend ben ik meer van mezelf gaan houden. Omdat hij me liefde geeft in overvloed.

   Liefs, Mentje

   Like

 2. Mooie blog en echt goede vriendinnen zijn moeilijk te vinden tenminste 1 die aan al die punten vodoet.

  Heb een paar vriendinnen maar spreek ze echt niet vaak maar als we elkaar zien is het goed en gezzeli.
  De beste vriendin die ik ooit had is verhuist naar het buitenland en later was het nog een x zelfde verhaal dus hoef ook niet snel meer een beste vriendin als je je gehecht hebt gaan ze dus in dit geval toevallig in het buitenland wonen door vriendje..haha dus ja de beste maatjes die ik had spreek ik heel soms en 1 vriendin die in het buitenland woont komt dan 1x in 4 a 5 maanden naar ned en dan hebben we het heel gezzelli maar het is anders haha

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi Wiltje,

   Ja goede vriendinnen zijn moeilijk te vinden. Dat is volgens mij gewoon ook iets wat op je pad komt hoor.

   Heel jammer dat jou bestie naar het buitenland is verhuisd. Maar dat is een bekend fenomeen. Mensen gaan trouwen, gezinnetjes stichten, verhuizen. Hebben minder tijd voor je en de afstand wordt groter om te overbruggen. Begrijpelijk, maar blijft jammer.

   Maar wel leuk, dat wanneer jullie elkaar wel zien dat het dan gewoon heel gezellig is.

   Ik heb een handje vol goede vriendinnen.
   Deze zie ik ook niet elke week hoor. We hebben allemaal ons eigen leven en als we elkaar willen zien moeten we daar echt energie voor hebben en tijd voor vrij maken.

   Ook al wonen wij ver uit elkaar en is samen een bakje koffie pakken niet makkelijk. Je mag me wel beschouwen als vriendin. Ik vind je een absolute topper!

   Love ya! ❤

   X Mentje

   Like

   1. Ik spreek ook heel soms x af met vriendinnen en ben het nu zo gewend dat ik het allemaal wep prima vind.heb ook leuke buurtjes en soms spreek ik wel eens af te eten of bij te kletsen.

    Ik heb zelf vaak ook geen zin iets af re spreken omdat ik vaak moe ben ene dag kan super zijn maae andere dag kan ik echt kapot zijn van iets aanvoelen van een ander mish is dat ook een reden dat ik mijn vrienden kring lekker klein houd hihi en ja inmiddels hebben wij wel hele goede klik dat je het zekrr vriendinnen kan noemen hoe we tegen elkaar doen hihi en ja je mag mij beschouwen als een maatje hoor hihi zo nu ben ik even in gegaan op je berichtje want was het niet vergeten.
    Erg drukke week en idd pawr ochtenden rond half 8 8 op en constanr hier zijn zodat monteurs konden klussen..dies had dikke week bijtplek gehad uitendelijk kap gehaald als oplossing want toen kon het genezen en de ideale uitkomst zodat je nog lekekr kan slapen douchen zelfs dat lukte nie meer…en daarna was hij x midden in nacht spugen en ziek 2 x geloof ik dus had zoiets ik wil zelf even weg

    Dit weekend even kort verjaardag buurmeisje gehad verder met eef weg maar was dies mee

    Dacht ga nu x zonder hun even lekker struinen.
    Evert kon wel mee maar die moest erna weer werken dus was dan te vermoeiend en de stucadooe was dr.nou meis hoe is met jou hoe was jou week
    Wat knap van sporten. Ik zag bij action voor 3 euro te gekke sport bh” s en sportbroeken .heb zelf vestje en joggingbroek 10.euro van australian geshopt erg blij mee .Lekekr zacht stofje blauw en was in grijs hihi.hoe is werken
    .je werkt niet neer bij die ene vrouw he
    Bij wie wel? Chillse xxxx

    Liked by 1 persoon

   2. Ze zeggeb wel eens, een goede buur is beter dan een verre vriend 😉 Of dat echt zo is weet ik niet maar het is wel prettig om goed contact te hebben met de buren 😊.

    Ja als je weinig energie hebt snap ik wel dat je minder met vriendinnen afspreekt en meer tijd voor jezelf neemt want dat heb je dan nodig. Ook goed dat je je vriendenkring dan klein houd en je alleen omringt met de echte toppers die je energie geven en positieve energie.

    Echt fijn deze reactie van jou 😄 Geen punt dat het wat langer duurde. Als je het druk hebt en moe ben en tijd voor jezelf nodig hebt moeten mensen daar maar begrip voor hebben toch? Heb ik in ieder geval wel 😉 Wel leuk om te horen dat we maatjes zijn. Ja we gaan goed met elkaar om. Altijd humoristisch, positief en gezellig 🌸🌻🌼 Daarom vind ik je een topper. En je zegt ook wat ik moet horen en niet perse wat ik wil horen toen je zei dat mijn blog wel erg persoonlijk was, heb ik hem een beetje aangepast en nu voel ik me er veel beter bij. Dus dankjewel voor de eye opener 😍

    Arme Diesel, 2 x ziek. Eerst een wond dan misselijk. Rot voor hem maar ook voor jou, vermoeiend snachts wakker liggen en spuug schoonmaken. Hij heeft maar geluk met een lief baasje als jij die Diesel 🐶

    Wel fijn om te horen dat je na alle drukte en dingen even tijs voor jezelf hebt genomen en lekker hebt geshopt. Zag in je blogje dat je goed bent geslaagd 👍 Allemaal mooie en leuke dingen gekocht. Top gedaan 😉 Ook bij de Action dat trainingspak. 10,- is zeker niet duur. Foto’s? 😛

    Met mij gaat het goed hoor (op die flutmigraine na dan) Had een goede week vorige week en van deze week maak ik ook een goede week 😀 Morgen cursus en sporten en vrijdag weer werken. In het weekend ga ik even naar mijn oma. Even gezellog op Visite. Heb een herfststukje voor haar staan die ik haar wil geven 🍄🍁🍂🌰

    Ik werk nu bij 2 adresjes. Mijn oma en de buurvrouw van mijn moeder. Heb het met beide naar mijn zin 😊

    Meis, ik ga mezelf ff oprapen van een middag op de bank. Ben vanavond weer actief.

    Dikke knuf 😍😘 en maak er een goede avond van! 💋💋💋🌸🌹🌼

    Like

   3. Wow wat een lief lang berichtje ja hihi cute
    Hoe bevalt het bij je oma werken en de buurvrouw van je moeder.? Goed bezig en zo leuk dat je dit bent gaan doen . Je zei al een x dat ik je inspiratie gaf leuk te horen .

    Dies gelukkig opgeknapt en vandaag was het heerlijk weer.heb je nog een terrasje gepakt..wij wel eindelijk weer..als eef alle avonden pas 23.50 thuis is vind ik super fijn overdag bij hem zijn en samen iets leuks doen hihi

    Ja soms heb je bepaalde moeheid en is zelfs berichten sturen te veel…en idd je snapt dat is top…is net zoals whatssap enz als ik zin heb en het komt uit reageer ik.
    Owh ja australian trainings pak zal x foto sturen op Facebook ofzo haha lekker zacht stofje ook. hjihi
    Alvast have fun bij je oma..een hergst stukje das cute….
    Hoe was je dag verder heb je nog gesport? Liefs

    Liked by 1 persoon

   4. Hey Meis!

    Ja wilde even uitgebreid antwoord geven! 🙂 Bij mijn oma en de buurvrouw werken bevalt me prima. Zijn aardige mensen en het werk daar is makkelijk en leuk. Ze hebben geen extreem vies huis ofzo en ik kan overal goed bij 🙂

    Ah gelukkig dat Diesel weer beter is. Was inderdaad lekker weer vandaag. Top dat je daarvan hebt kunnen genieten met je vent! 😀 Altijd leuk om samen iets te doen. Ik heb vandaag geen terrasje gepakt. Heb gewerkt en daarna aan mijn blog gezeten en boodschappen gedaan. Tussendoor even gekookt.

    Ik snap helemaal wat je zegt over je moeheid. Ik ken dat wel dat inderdaad een berichtje sturen je al teveel word. Gewoon lekker rust nemen dan.

    Ben benieuwd naar de foto’s van je trainingspak!

    Mijn dag verder was goed en productief, wel moe though!

    Morgen ga ik sporten nadat ik een terrasje heb gepakt met mijn moeder.

    Geniet van de mooie dag morgen! Morgen word het ook lekker weer.

    Ciao! xxx

    Liked by 1 persoon

 3. Hoi Mentje,
  de laatste maanden ben ik niet meer zo actief op wordpress, ook al omdat mijn hoofd er niet helemaal naar staat. Maar toen ik het mailtje van jou zag en las, dacht ik meteen hier moet ik toch op reageren! Ik heb van het begin af toen ik je ontdekt had, je bewondert om je positieve ingesteldheid! Ik begrijp wat je bedoeld en ook wat Sytske schrijft. Het maakt me blij dat er meer gelijkgestelde zielen zijn. Vriendschap en liefde zijn aan mekaar geconnecteerd omdat ze beiden hetzelfde doel hebben met als hoofddoel de liefde. We delen onze liefde voor mekaar maar op verschillende manieren. Zo is de liefde tussen jou en je vriend anders (intenser) dan de liefde van een vriend of vriendin. De vriendschappelijke liefde wordt hierbij dus op een andere manier gegeven. Maar het is inderdaad belangrijk om ook van jezelf te houden. Ik begrijp ook dat je zegt dat je soms eerst moet geliefd voelen door een ander voor je van jezelf kan houden. Elke steun van liefde is welkom om de positieve energie wat liefde is nog te vergroten zodat deze sterk genoeg is om alle negatieve energie van je af te weren. Je zegt het zelf al “Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor hoe je je eigen leven inricht en hoe je omgaat met jezelf, je gevoelens, je issues, en alle gebeurtenissen in het leven.” Jij bent de “creator” van je eigen leven. Als je dit bewustzijn kan aanhouden, kan je alles krijgen wat je maar wilt. Ik zeg niet dat het allemaal even gemakkelijk gaat maar moeilijk gaat ook! En met moed en vertrouwen kom je er ook! Weet dat je innerlijke schoonheid ook naar buiten straalt, dat maakt jou een mooi mens op elk vlak van de betekenis van het woord. Ik wens je een fijne avond en een mooi leven… Dit hoort jou toe en allen die zich in en met liefde laten omringen… Blijf jezelf en laat je door niks en niemand met negativiteit beïnvloeden.
  Liefs, Heidi X

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi Heidi,

   Bedankt voor je superlieve berichtje! Op mijn beurt bewonder ik jou weer om je openheid en het soort support dat je geeft. Je schaamt je niet een ander een compliment te geven en bent heel empathisch en compassioneel. En lief! Dankjewel!

   Wat lief dat je zegt dat mijn schoonheid van binnen ook naar buiten straalt. Ik vind dit bij jou ook. Je hebt een hele hartelijke, vriendelijke mooie lach. Mag je trots op zijn!

   En inderdaad elke vorm van steun en support is welkom, maar we verwachten niks van onze vriendinnen. Enkel dat ze zichzelf zijn en van ons houden.

   Ik zie niet al mijn vriendinnen even vaak, maar dit geeft niet. Via de app of facebook is er altijd wel contact. Gelukkig begrijpen mijn vriendinnen hoe ik in elkaar zit. Wanneer ik het druk heb of moeilijk wil ik me tijdelijk begeven in mijn comfortzone en kan ik even niet met ze afspreken.
   Ik krijg hiervoor zoveel begrip. En dat is ene vorm van liefde. Er wordt niet geoordeeld of geklaagd of geroddeld. Nee, ik krijg begrip. En op mijn beurt geef ik dat begrip weer terug.

   De liefde tussen mij en mijn vriend is inderdaad ook anders en intenser zoals je zegt. Je levenspartner is vaak je soulmate en die band is heel bijzonder en intens ja.

   De regie hebben over mijn eigen leven ga ik ook nog een blog over schrijven.
   Want ik geloof hier echt in. Je bent zelf verantwoordelijk voor hoe je je leven inricht en hoe je omgaat met issues en gebeurtenissen in het leven en met jezelf.

   Bedankt voor je bericht Heidi!

   Liefs, Mentje xx

   Liked by 1 persoon

 4. Hoi Mentje,
  Ik begrijp je volkomen omdat mijn levenslijn heel gelijkend is met die van jou, vandaar ik ook zei in mijn eerste reactie op dit bericht “Het maakt me blij dat er meer gelijkgestelde zielen zijn.”
  Je kan beter een handvol vrienden hebben, maar die je echt begrijpen en met je meevoelen, dan een hele groep vrienden, waarvan de meesten eigenlijk geen vrienden zijn, maar gewoon tot het “selecte” groepje vrienden willen horen om niet alleen te zijn. Ik ben ook blij voor je dat je de soulmate hebt gevonden in jouw vriend 🙂 En ook je complimenten vind ik fijn 🙂 Dankjewel! Vertrouw in jezelf en in dat wat je geloofd, het zal je gelukkig maken, mocht je even het gevoel van gelukkig zijn, kwijt zijn. Het is ook de sleutel naar een succesvol leven… Het opent alle poorten en deuren voor je, als je blijft geloven… Ik wens je het van harte toe!
  In licht en liefde…
  Liefs, Heidi xx

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi Heidi,

   Wat leuk dat je jezelf herkent in mij. Inderdaad is het leuk om gelijksgestelde zielen te kennen. Dan voel je je ook een beetje bevestigd in wat je vind.

   Geloven is echt heel belangrijk ja. Je moet wel geloven in jezelf om ergens te komen. Gelukkig heb ik dus mijn soulmate geonden die altijd achter me staat en ook in me gelooft. Omdat hij in me gelooft krijg ik ook weer meer zelfvertrouwen. Dus ik geef het mezelf en ik krijg het van hem. Dat is wel heel positief.

   Mijn vriend is ook heel begripvol naar mij toe. Hij wilt dat ik mezelf ben en staat hierin volledig achter me. Echt fijn een partner die me daarin begrijpt. Hij laat me vrij te zijn wie ik wil zijn. En eigenlijk, voor zover dat lijstje in mijn artikel. Hij komt aardig in de buurt van een goede beste vriend!

   Ik wens jou ook het allerbeste. Je lijkt me een top mens. Je bent heel open en dat is mooi!

   Liefs, xxx Mentje

   Liked by 1 persoon

   1. Je hebt het dus getroffen met je vriend en soulmate en daar ben ik blij om! 🙂 Ik heb eigenlijk ook wel zo een soulmate met mijn man. Zie je dat onze levenslijn bijna synchroon loopt. 🙂 Ook jouw sterke bewustzijn is zoals bij mij. We hebben de gave helderwetend te zijn en dit is een heel krachtige gave, die je verder zal helpen in je bewustzijn en alle deuren zal open naar een gelukkige toekomst en leven…
    Liefs, Heidi xxx

    Liked by 1 persoon

   2. Ja echt heel toevallig dat het zo op elkaar lijkt! Wat ik al zei in mijn artikel ‘Jezelf zijn’kom je soms mensen tegen die hetzelfde denken of dezelfde dingen leuk vinden en dan vind je herkenning. Echt heel leuk! 🙂 Wel fijn dat jou man ook echt je soulmate is. Het is zo prettig om iemand te hebben die je begrijpt, steunt en aanmoedigt, en die natuurlijk veel van je houd. Die dingen geven je allemaal positieve energie en zelfvertrouwen! 🙂 Ik ben erg gevoelig en intuïtief maar of ik een gave heb weet ik niet hoor haha XXX Mentje

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s