Persoonlijk

Toch maar weer: Healthy and Happy Mentje

Hoi Lieve Lezers,

Afgelopen week heb ik een aantal artikelen van mijn blog verwijderd vanwege de persoonlijke aard ervan. Na een aantal artikelen na te hebben gelezen vond ik dat ik net te open en persoonlijk was en dit voelde onprettig. Ik wilde mijn blog opschonen en verder gaan met een iets algemenere instelling. Ook wilde ik alleen artikelen op mijn blog hebben waar ik echt blij mee ben, of trots op ben.

Mijn blog is nu vrij van berichten die ik te persoonlijk vond of niet leuk of goed genoeg.
Ergens zal dit ook wel met mijn perfectionisme te maken hebben maar het voelt toch goed. Ik ga ook echt verder bloggen met een algemenere instelling. Maar toch wil ik wel een aantal persoonlijke onderwerpen bespreken. Gewoon omdat dit toch wel bij me past die artikelen met een persoonlijk tintje.

Daarom opnieuw een aangepast artikel over hoe ik weer de Healthy and Happy Mentje wil worden. Een persoonlijk artikel waarmee ik anderen hoop te inspiren. Het worden van de Happy en Healthy Mentje is betekent voor mij bijna hetzelfde als het worden van de beste versie van mezelf. Deze twee dingen lijken op elkaar want wanneer ik de Healthy en Happy Mentje ben, ben ik voor een groot deel al de beste versie van mezelf.

Het verschil tussen deze twee is dat ik met het worden van Healthy en Happy Mentje voornamelijk toe werk naar geluk en gezondheid, en bezig ben met hoe ik me voel. Het worden van de beste versie van mezelf gaat nog iets verder. Dit heeft voornamelijk te maken met doelen die ik op de korte en lange termijn wil bereiken.

Het worden van de beste versie van mezelf heb ik al eerder besproken. Dit altikel gaat dus over het worden van de Healty and Happy Mentje.

Wat bedoel ik hier precies mee? Healthy and Happy staat voor gezondheid en geluk. Duidelijk is dus dat ik gezond en gelukkig wil worden. Ben ik dit dan niet is dan meteen de vraag natuurlijk πŸ˜‰ Het antwoord is: Voor een deel.

Ik ben gelukkig op een aantal gebieden in mijn leven. Maar ik weet van mezelf dat ik nog lang niet ben waar ik wil en moet zijn. Dit heeft vooral te maken met hoe ik nu leef. Ik leef niet gezond en haal niet het maximale uit het leven waardoor ik niet zo gelukkig ben als ik weet dat ik zou kunnen zijn.

Dit artikel is de start van het toewerken naar een nieuw doel. De Happy and Healthy Mentje worden. Wanneer je doelen wil bereiken is het handig om een plan van aanpak te maken. Dat doe ik ook meteen in dit artikel. Als eerst schep ik een beeld van hoe mijn leven eruit ziet wanneer ik de Healthy and Happy Mentje ben met een aantal subdoelen.

De Healthy and Happy Mentje πŸ€

 1. Eet gezond
 2. Rookt niet
 3. Drinkt niet
 4. Studeert ijverig
 5. Werkt hard
 6. Sport fanatiek
 7. Wandelt veel
 8. Krijgt genoeg frisse lucht
 9. Weegt netjes 60 kilo of minder
 10. Zorgt goed voor zichzelf
 11. Haalt het maximale uit het leven.

Dit is best een mooi lijstje toch? πŸ™‚ Door het afwerken van dit lijstje bereik ik mijn nieuwe doel. Sommige punten op dit lijstje ben ik al mee bezig of gaan al goed, zoals fanatiek sporten, niet drinken en hard werken. Maar de meeste punten mag echt aan gewerkt worden. Ik maak nu een overzicht van hoe ik de verschillende punten op mijn bovenstaande lijstje kan aanpakken en wat ik ga doen.

1. Eet gezond: Nu ik sinds 3 weken bezig ben met mijn Fitgirl Journey gaat dit al veel beter dan het was. Het is een kwestie van steeds vaker de gezonde keuze maken en steeds meer geraffineerde suikers en verzadigde vetten weg laten. Daarbij moet ik eiwitrijker en meer gaan eten.

2. Rookt niet: Gewoon cold Turkey stoppen met roken πŸ˜‰ 100 keer falen, poging nummer 101 lukt het.

3. Drinkt niet: Ik ben inmiddels al een paar maanden gestopt met het drinken van wijn. Dit gaat goed en ik heb er geen moeite mee.

4. Studeert ijverig: Ik heb een tijd goed aan de Havo gezeten. Momenteel ligt dat even stil. Met name omdat ik waarschijnlijk op de korte termijn een vakopleiding ga starten. Tot die tijd wil ik echter toch wat studeren. Ik ga het vak maatschappijleer van de Havo afmaken. En wanneer ik mijn nieuwe opleiding start wil ik hard studeren. Dit betekent elke dag een paar uur.

5. Werkt hard: Ik doe momenteel wat ik kan. Ik werk nu 2 dag delen per week en wanneer ik werk doe ik het goed ;). Ik werk al hard. Wel wil ik er in het volgende jaar, 2019 dus, een dagdeel bijnemen.

6. Sport fanatiek: Dit subdoel heb ik bijna bereikt. Ik sport nu 2 keer per week en wil dit opbouwen naar 3 keer per week, in de nieuwe maand November. Misschien dat ik ooit 4 dagen per week ga sporten maar dat zal dan pas in het nieuwe jaar zijn.

7. Wandelt veel: Dit doe ik niet voldoende hoor. Ik neem mezelf voor een rondje park per week te doen maar ik zou waarschijnlijk beter in mijn vel zitten als dit er 2 zouden zijn. Ik wil dus opbouwen naar 2 rondjes park per week.

8. Krijgt genoeg frisse lucht: Ik krijg niet genoeg frisse lucht. Ik moet meer naar buiten. Ik ben een beetje een huismus, maar wil dit echt veranderen. Ik wil vaker de deur uit. Gewoon wat vaker uitstapjes met vriendinnen naar verschillende steden om te shoppen bijvoorbeeld, of gewoon de stad door fietsen voor verschillende aanbiedingen uit de Spotta folders.

9. Weegt netjes 60 kilo of minder: Mijn Fitgirl Journey is van de grond gekomen dus ik ben hier mee bezig. Dit gaat goedkomen πŸ™‚

10. Zorgt goed voor zichzelf: Ik wil meer aandacht besteden aan selfcare. Hier bedoel ik mee dat ik wekelijks een beautydagje wil houden net als ik een aantal jaar terug gewend was. Hoe mijn beautydagjes eruit zien komt nog een blog over. Onder selfcare versta ik ook detoxen, of eigenlijk teatoxen. Hier wil ik op korte termijn mee beginnen.

11. Haalt het maximale uit het leven: Dit wil ik dus echt gaan goed. Ik wil een bucketlist maken en deze afwerken en zoveel mogelijk mijn vrije tijd indelen met leuke activiteiten buiten de deur. Het liefst in het gezelschap van andere mensen. Ik mis het. Ook wil ik ontdekken wat ik allemaal leuk vind. Ik wil nieuwe boeken lezen, nieuwe films kijken en nieuwe muziek luisteren. Ik zit nog veel te vaak hele dagen binnen in dat veilige warme schulpje van me 😊 Het is mijn comfortzone maar ik wil me hierbuiten gaan begeven. Ik wil graag nieuwe mensen leren kennen door meer activiteiten buiten het huis te doen. Ook wil ik de tijd nemen voor alles wat ik doe en onderneem. Ik heb nogal eens de neiging te vergeten te genieten. LeukeΒ dingen doe ik wel, maar hoe meer hoe beter toch? Ik wil vaker afspreken met vriendinnen, vaker shoppen, eens naar de vlindertuin met mijn vriend of een nieuwe stad ontdekken met mijn moeder. Daarnaast wil ik elke dag op mijn best zijn. Hier bedoel ik mee dat ik me ’s ochtends klaar maak als ik de catwalk op moet. Voorheen was ik tot in de puntjes verzorgt. De afgelopen twee jaar ben ik al tevreden met een staart en wat mascara. Ik vind dit eigenlijk niet genoeg. Ik wil net als vroeger elke dag mijn haar stijlen en lekker make-uppen voor ik de deur uit ga. Ik heb immers een beauty blog dus dit zal me ook stimuleren meer make-up te kopen en reviews te geven.

Zo, dat waren al mijn punten besproken. Ik heb nu een duidelijk doel voor ogen. Ik wil waar ik heen wil en hoe ik er moet komen. Ik heb een duidelijk overzicht van alle subdoelen. Net als mijn Fitgirl Journey wil ik dit doel maandelijks gaan evalueren. Hier gaat tijd en energie in zitten. Maar dit is het meer dan waard.

Nog wat tips voor mezelf ❀:

 • Focus op je gezondheid
 • Stel jezelf bloot aan positieve prikkels
 • Let op welk gevoel dingen je geven en neem jezelf daarbij serieus
 • Probeer altijd de goede keuze te maken
 • Heb vertrouwen in jezelf en de keuzes die je maakt

Ik hoop dat ik andere mensen kan inspireren om even stil te staan bij de vraag: Ben ik waar ik zijn wil? Laat het me weten in de comments πŸ™‚

Ik ga er in ieder geval voor, wish me luck!

πŸ’‹ Mentje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s