Fitgirl Journey

Evaluatie Richtlijnen van September 2018

Hallo,

Elke eerste van de maand wil ik mijn richtlijnen evalueren. Het is nu 1 oktober dus vandaag de eerste evaluatie. Even mijn richtlijnen op een rij:Ultra gezond eten. Veel fruit en minimaal zondigen

 • Eiwitrijk eten en proteïneshakes nuttigen
 • Gezonde vetten eten. Dit betekent veel vis, avocado, noten en olijfolie
 • Vermijden van geraffineerde suikers en verzadigde vetten.
 • 2000 tot 2500 ml vocht per dag drinken
 • Voldoende bewegen naast het sporten. Voornamelijk fietsen en wandelen
 • 1 keer per week gezonde boodschappen doen bij de Albert Heijn
 • Wekelijks wegen en evalueren van de voortgang hier op mijn blog.

Het zijn er niet teveel en het zijn allemaal haalbare punten. Ik bespreek nu hoe ik het heb gedaan sinds de start van mijn Fitgirl Journey:

Ultra gezond eten. Veel fruit en minimaal zondigen: Ultra gezond eet ik nog niet. Maar ik ben wel van ‘ongezond’ naar ‘relatief gezond’ gedaan. Dit betekent dat ik 3 gezonde maaltijden op een dag eet en weinig tot niet snoep. Meestal ontbijt ik met brinta, lunch ik met volkoren brood met lightboter en lightkaas/appelstroop/100%pindakaas en in de avond eet ik veelal een maaltijdsalade, noodles of kip met rijst/aardappel en een schep groenten

Eiwitrijk eten en proteïneshakes nuttigen: Proteïneshakes neem ik altijd na de fitness. Eiwitrijk eten mag ik nog aan werken. Ik eet nog niet voldoende eiwitten. Ik wil meer eiwitten eten in de vorm van vette vis, kip, mager rundvlees, ei, kaas, noten, zuivel, en avocado. Ik eet wel praktisch elke dag 2 eieren, meestal in de avond voor het slapen zodat ik een gevulde maag heb.

Gezonde vetten eten: Dit betekent veel vis, avocado, noten en olijfolie: Dit mag meer dus. Aankomende week ga ik er echt op letten!

Vermijden van geraffineerde suikers en verzadigde vetten: Dit gaat goed. Ik snoep kleine beetjes op een dag en in dat snoesel zitten wel onverzadigde vetten en geraffineerde suiker maar ik krijg hier dus weinig van binnen. Ik denk dat ik nu ongeveer 3 weken geen patat of ander junkfood heb gegeten ook. De verzadigde vetten die ik binnen kreeg, zaten voornamelijk in patat en pizza.

2000 tot 2500 ml vocht per dag drinken: Dit gaat super. Al enige tijd lukt het me elke dag meer dan 2 liter vocht te drinken. Vocht, niet water. Meestal is 1 a 1,5 liter hiervan water. De rest is koffie, thee, vruchtensap of light frisdrank.

Voldoende bewegen naast het sporten. Voornamelijk fietsen en wandelen: Mag meer. Mijn rondje park lukt meestal wel. Maar momenteel is mijn fiets kapot dus wanneer ik naar de andere kant van mijn stad moet pak ik toch weer de bus. Mijn vriend gaat de fiets binnenkort, zo spoedig mogelijk laten maken.

1 keer per week gezonde boodschappen doen bij de Albert Heijn: Morgen ga ik weer. Vorige week is het niet gelukt helaas, en afgelopen week ook niet. Dit is dus duidelijk een aandachtspun en ook echte een hele belangrijke. Ik heb niet het budget voor dure supermarkten als de Spar.

Wekelijks wegen en evalueren van de voortgang hier op mijn blog: Dit heb ik netjes gedaan de afgelopen paar weken.

Al met al ben ik wel blij met de stand van zaken. Natuurlijk zijn er aandachts- en verbeterpunten want ik doe niet alles in een keer perfect. Het heeft tijd nodig voor ik alles onder de knie heb. Die tijd gun en geef ik mezelf. Volgende maand komt er weer een nieuwe update. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Ik ga in ieder geval wel onwijs mijn best doen. Het komt vast goed.

💋 Mentje.

2 gedachten over “Evaluatie Richtlijnen van September 2018

 1. Mooi verslag Mentje!
  Voor wat betreft die aandachts- en verbeterpunten heb je nu die doelijstjes die je bijhoudt.
  Uiteraard heb je niet meteen alles onder de knie, vandaar ook dat je het wat serieuzer moet aanpakken.
  En je hebt nu een methode gevonden die voor jou goed werkt, dus je bent prima bezig.

  Liefs, Sytske

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s