Lifestyle

Be the best version of you

“Be the best version of you” is mijn levensmotto. Waarom is uitgerekend deze quote mijn levensmotto? Want er zijn zoveel mooie quotes. Ik vind dat deze quote voor mij mijn grote levensdoel formuleert, want dat is het. Het overkoepelt al mijn andere doelen voor de korte en lange termijn.

Voor mij is het echt mijn grote doel de beste versie van mezelf te worden en alles uit mezelf te halen wat erin zit. Ik vind dit heel belangrijk. Maar waarom dan? Ik vind het zonde als je je eigen talenten, en potentie verloren laat gaan. Ik wil blijven groeien. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Persoonlijke ontwikkeling vind ik heel mooi.

Be-the-Best-Version-of-You

Voor mij wordt er mee bedoelt dat je je doelen behaalt en je eigen kunnen leert kennen. Wat heb je allemaal in huis? Wat heb je te bieden? Wat zijn je talenten? Wat kun je doen? En dat je gaandeweg wanneer je je eigen potentie en mogelijkheden leert kennen, doelen stelt en actief aan de slag gaat deze doelen te behalen.

Je realiseert je doelen, maar ook je wensen. Het heeft voor mij niet alleen te maken met ‘waar ben ik goed in?’ maar ook, ‘waar durf ik over te dromen?’ en ‘wat wil ik?’.

Veel mensen zijn onzeker over zichzelf in vergelijking met (de prestaties van) andere mensen. Als je streeft naar het worden van de beste versie van jezelf maken het succes en de prestaties van andere mensen niet uit. Dit betekent overigens niet dat je geen voorbeeld kan nemen aan een ander of je door een ander kan laten inspireren.

Als jij de lat niet te hoog legt met het risico dat je jezelf overvraagt en onderuit gaat, presteer jij binnen je vermogen. Iedereen is uniek en gaat op zijn eigen tempo zijn eigen weg. De een is een top salesman, de ander is psychotherapeut, de ander kickboxer en weer een ander is een goede docent, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Succes en het zijn van de beste versie van jezelf betekent voor iedereen wat anders. En dat maakt het zo mooi. In de quote zit de suggestie dat iedereen uniek is, en dat is voor mij ook zo.

Ik ben benieuwd wat jullie vinden van de quote ‘Be the best version of you”. Vinden jullie hem ook zo mooi als ik? Of hebben jullie een andere mooie favoriete quote? Ik hoor het graag.

💋 Mentje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s