Fitgirl Journey

Fitgirl Journey – 22 kilo Update 2

Hoi,

Het is alweer tijd voor mijn wekelijkse evaluatie. Ik ben blij dit keer want ik heb het goed gedaan de afgelopen week.

Ten eerste weeg ik onder de 80. Als ik dit zo hou tot einde van de maand is mijn doel van deze maand bereikt.

Gewicht: 79,6 kg. Zonder kleren in de ochtend.

Ten tweede heb ik mijn doel van 2 keer fitness deze week behaald. Ik ben 2 keer geweest. Eerste keer 100% gegeven en vandaag 80 vanwege de spierpijn die ik nog had van de eerste keer.

Ten derde gaat het met mijn wekelijkse doelijstjes erg goed. Het lukt me nu al 3 dagen achter elkaar om elk punt van dat lijstje uit te voeren. Geeft me een supergoed gevoel.

Na het trainen neem ik standaard een proteïneshake en een kop koffie om mezelf op te frissen:

Ik gebruik de proteïne shakes van XXL Nutrition in de smaak Cookies and Cream. Is geheel suikervrij.

Het lijkt erop dat mijn Fitgirl Journey nu toch eens een keer van de grond komt.

Ik heb gister tussen de twee keer fitness door zelfs nog een rondje hardgelopen 😆.

Ik heb naast mijn dagelijkse doelijst ook nog een wekelijkse doelijst. Daarop staat o.a. dat ik binnen Leiden altijd fiets en 1 x per week een rondje park doe. Rondje park is gelukt. Maar fietsen niet omdat mijn fiets kapot is. Even laten maken dus.

Gaat goed dus 😀. Zo doorgaan denk ik?

Morgen een dag rust en dinsdag ga ik weer sporten en dan geef ik weer 100%.

💋 Mentje

11 gedachten over “Fitgirl Journey – 22 kilo Update 2

 1. Hoi Mentje,
  Het ziet er goed uit, dus je mag met recht blij zijn.
  Het voordeel van het bijhouden/afvinken en vervolgens regelmatig evalueren laat je snel zien welke punten al goed gaan, want veel vinkjes, en welke minder goed, want geen of weinig vinkjes.
  Voor jezelf is het dan belangrijk dat je je afvraagt waarom een punt dan niet gelukt is.
  Een kapotte fiets is een goede reden, maar je beslist dan zelf of/wanneer je die fiets laat repareren of het punt laat vervallen/uitstelt.

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi Sytske,

   Dankjewel 🙂 Ik heb nu 5 dagen achter elkaar aan kunnen vinken. Momenteel ben ik erg moe, dus of het vandaag gaat lukken is nog maar de vraag. Toen ik twee weken geleden zoveel rode kruisjes had, had dat vooral te maken met dat ik was vergeten ijn lijstje te checken en of ik alles gedaan had. Nu ken ik het lijstje uit mijn hoofd.

   Eigenlijk heeft mijn vriend mijn fiets kapot gemaakt dus hij moet een nieuwe regelen haha 😀 Dus het hangt een beetje af van hoe snel hij daarmee is. Maar hij gaat morgen kijken zegt hij. Komt wel goed. Als het een week duurt vind ik het ook niet erg.

   Liefs, Mentje

   Like

   1. Hoi Mentje,

    Dat is nu toch precies het doel van je lijstjes, het afvinken en het evalueren?
    Het gaat duidelijk om punten waar je even goed aandacht aan wilt schenken.
    Als een punt meteen al allemaal groene vinkjes krijgt dan kan het vermoedelijk al snel afgevoerd worden van het lijstje.
    Juist de punten die wat moeizamer gaan verdienen de aandacht.
    De reden dat ik vind dat je het goed doet heeft wat mij betreft ook te maken met de manier waarop je dit aanpakt.

    Liefs, Sytske

    Liked by 1 persoon

   2. Hoi Sytske,

    Dat is ook wel een idee om na verloop van tijd wanneer een punt eigenlijk standaard afgevinkt kan worden deze op een gegeven moment weg te laten en me alleen te concentreren op de punten waar ik moeite mee heb. Bedankt voor je compliment overigens ik doe erg mijn best. Ik had verwacht dat ik vandaag (donderdag) niet zou kunnen sporten vanwege een ziekig gevoel dat ik had woensdag. Ik dacht dat ik griep had/zou krijgen maar dit heeft niet doorgezet dus ik ben meteen met gezwinde tred naar de sportschool gelopen. Heb weer 100% gegeven.

    Hoe gaat het met jou?

    Liefs, Mentje

    Like

 2. Hoi Mentje,

  De punten die je dan weg gaat laten kun je over een tijdje eventueel weer een weekje gaan oppakken. Dit om te zien of ze nog steeds iedere dag gehaald worden.
  Ik hoor (of lees) wel eens dat mensen gezonder willen gaan leven, maar wat ze daar dan mee bedoelen kunnen ze vaak niet eens uitleggen. Je moet voor jezelf dan wel bepalen wat dit voor jou betekent, welke dingen je wilt gaan veranderen en op welke termijn.
  Meer gaan bewegen kan betekenen dat je begint met iets (zoals wandelen) en dat je dit volgens een schema wilt gaan opbouwen. Anders gaan eten dat je eerst de huidige voorraad gaat opmaken (of weggeeft). Naar de sportschool gaan kan eerst via een 10-rittenkaart of een maand proeflessen.

  Ik heb af en toe ook zo’n dagje dat ik me wat minder voel, maar dat kan diverse redenen hebben. Van dat heerlijke zonnige dagje gisteren heb ik in ieder geval volop genoten.
  Het punt van aantal koffie/koffievervanger per dag moest echt wel weer even bijgehouden worden. Hierbij ging/gaat het me dan om de hoeveelheid cafeïne + de hoeveelheid vocht.
  Bij die koffievervanger gaat het niet om decaf, dus ik hoef me niet bezig te houden met het proces om de cafeïne (zoveel mogelijk) te verwijderen uit de koffie. Dat heb ik me eerder wel afgevraagd + geprobeerd te achterhalen, maar daar zijn verschillende methodes voor.
  Aangezien je toch nergens kunt lezen welke methode een fabrikant heeft gebruikt heb ik me daar ook niet verder in verdiept en ben ik overgestapt op koffievervanger(s).

  Liefs, Sytske

  Like

  1. Hoi Sytske,

   Ik ben er wel over ui wa gezond leven voor mij betekent. Vandaar ook mijn richtlijnen en dagelijkse + wekelijkse doelijsten.

   Een 10 ritten-kaart zit er voor mij niet in want ik heb me begin dit jaar ingeschreven voor een twee-jarig abonnement. Ik vind het niet erg want dat contract is een goede stok achter de deur om te gaan. Zonde van mijn geld anders.

   Fijn dat je hebt genoten van dat lekkere herfst zonnetje. Ik hou veel van de herfs en de grijze lucht. Maar een zonnige herfstdag is voor mij ook een traktatie.

   Je vertelde me eerder al eens dat je koffievervangers gebruikt inderdaad. Ik heb dat nog nooit geprobeerd. Is dat gemaakt van bamboe toevallig?

   Hoe komt het overigens dat je teveel drinkt als je het niet bij houdt? Heb je veel dorst? Hoeveel drink je dan als je nie oplet als ik vragen mag?

   Ik weet mensen die 4 liter per dag drinken en het daar prima op doen. Is er een speciale reden dat jij dit niet mag?

   Groetjes,
   Mentje

   Like

   1. Hoi Mentje,

    Met die lijstjes laat je wel zien dat je weet wat gezond(er) gaan eten voor jou betekent.
    Nadat ik het boek over FFL gelezen had heb ik voor mezelf ook lijstjes gemaakt.
    Door de punten af te gaan vinken, of een kruisje te zetten, zie je die richtlijnen iedere keer, waardoor je ze veel sneller onthoudt. En door regelmatig te evalueren zie je al snel wat wel of niet goed is gegaan. Als alle punten dan keer op keer lukken kun je afscheid nemen van het bijhouden. Eventueel tijdelijk, want door dat lijstje af en toe weer eens tevoorschijn te halen kun je eens zien of het nog steeds goed gaat.
    Wetende dat dit voor mij goed heeft gewerkt, en nog steeds goed werkt, kan ik uit ervaring stellen dat dit een goede methode is. Uiteraard zullen er genoeg andere methodes zijn, maar die ken ik dan weer niet of die hebben voor mij niet/slechter gewerkt.
    Het klinkt als een heel gedoe, maar als je een goede manier hebt voor bijhouden valt dat reuze mee.
    Op Valtaf had je diverse mensen die al jarenlang een eetdagboek invulden en in paniek raakten als Valtaf eens problemen had. Die deden niets aan evalueren en blijkbaar leerden ze er ook niets van. Dan vraag je je toch af of het invullen van een eetdagboek, voor hun, een geschikte methode is?
    Of mensen, zoals mijn ene zus, die keer op keer dezelfde dieetmethode volgen (met behulp van die shakes), dat niet volhouden en weer aankomen, daarna weer kiezen voor dezelfde dieetmethode, waarbij hooguit het merk van de shakes kan wijzigen (ivm aanbiedingen). Die zus is in al die (ruim 20) jaren alleen maar zwaarder geworden en heeft niets geleerd over gezond(er) gaan eten.
    Toen ze van die personal coach het advies kreeg voor een dieetmethode, waarbij ze de eerste 17 dagen koolhydraatarm moest eten, moest ze eerst uitzoeken wat ze dan wel of niet kon eten. Ze ontdekte toen ‘opeens’ dat haar vegetarische worsten, die zouden dienen als vleesvervanger, behoorlijk wat koolhydraten bevatten en maar weinig eiwitten.

    Dat je een abonnement voor 2 jaar hebt afgesloten (net zoals mijn ene zus) was mij niet duidelijk. Ik dacht eerder dat 1 jaar toch wel het maximum was. Het enige is dat je dat wel goed moeten weten wat je allemaal kunt doen bij die sportschool, want je zit er wel 2 jaar aan vast. Pas daarna kun je per maand opzeggen.

    Er wordt toch volop geadviseerd om veel te drinken + weinig zout te gebruiken?
    Ik dronk eerder vooral thee en ik voegde zelf nergens zout aan toe.
    Het werd op een gegeven moment (begin 2015) wel extra veel thee, waardoor mijn natriumgehalte kelderde, met als gevolg dat ik 3 maanden opgenomen ben geweest.
    Achteraf gezien werd die extra dorst veroorzaakt door een bacterie in de longen.

    Bij dat advies van veel drinken wordt uitgegaan van een gemiddeld advies (voor de gemiddelde vrouw en man) en dat moet je dan zelf omrekenen naar 0,03 liter per kg gewicht. Daarnaast moet je kijken naar de hoeveelheid zout die je gebruikt.
    Vergeleken met de gemiddelde vrouw weeg ik minder + gebruik ik heel weinig zout.
    Daardoor kom ik dus veel lager uit dan het ‘standaard’ advies van ± 2 liter per dag.
    Mensen die 4 liter drinken zouden dus best veel zout kunnen gebruiken.

    Tijdens die 3 maanden opname ben ik overgestapt van thee naar koffie.
    Omdat veel cafeïne niet goed is, en invloed heeft op mijn nachtrust, probeer ik dat dus een beetje in de gaten te houden.
    Eerder was het inderdaad A. Vogel Bambu koffievervanger, maar inmiddels ben ik overgestapt op Zonnatura granenkoffie. Die is namelijk veel goedkoper + bij alle supermarkten te koop.

    Zo’n wandelschema is alleen bedoeld voor als je per week meer zou willen gaan lopen.
    Voor een wekelijks rondje in het park is dat uiteraard niet nodig.

    Hoe staat het inmiddels met je fiets?

    Groetjes, Sytske

    Liked by 1 persoon

   2. Hoi Sytske, leuk dat jij ook met lijstjes werkt. Ik vind dat ook het prettigst hoor. Andere methodes ben ik verder ook niet bekend mee. Ik wee gewoon voor mezelf dat mijn lijstjes voor mij persoonlijk goed werken. Je heb zo inderdaad een overzicht en het evalueren van de lijsjes zorgt ervoor dat je concreet bezig bent met vooruitgang.

    Ik heb inderdaad een twee-jarig abonnement omdat die het goedkoopst is en he abonnement dat ik heb is al relatief duur. 35,- p.m. Een jaarabonnement is iets van 42,- of 47,- euro per maand. Nog duurder dus. Een rittenkaart is inderdaad een goed idee, want dan betaal je alleen voor de dagen dat je gaat. Maar ik vind een abonnement toch fijner. Helemaal m et het oog op dat ik van plan ben echt op te bouwen naar 3-4 keer fitness per week. Ik haal het abonnement er op deze manier zo uit. Duur wel even voor ik zover ben hoor. Mijn doel is nu 2 keer per week. Ergens in oktober wil ik kijken of ik omhoog kan gaan naar 3 keer.

    Advies is inderdaad veel drinken. Maar niet teveel natuurlijk! Al moet ik zeggen dat mij niet duidelijk is hoeveel je mag drinken op een dag. 4 liter lijkt me eerlijk gezegd ook al vrij veel. Teveel drinken schijnt ook slecht voor de electrolyten te zijn. Tenzij je er inderdaad wat jij al zegt dus genoeg zout bij nuttigt.

    Mag ik vragen hoeveel je nu drinkt op een dag? Inclusief de koffievervanger?
    Ik zal overigens gewoon uit nieuwsgierigheid die koffievervanger van zonnatura eens proberen. Hier bij de buurtsuper hebben ze hem ook :). Weet jij toevallig of het effect op je anden ook minder is dan met normale koffie? Aangezien je tanden van normale koffie verkleuren.

    Ik doe inderdaad per week 1 rondje park, beetje zinloos om daar een schema voor te maken. Wel staat hij op mijn lijstje van mijn wekelijkse to-do-list zodat ik hem af kan vinken.

    Fiets is nog steeds kapot. Mijn vriend regelt op de korte termijn een nieuwe fiets of een reparatie. Maar goed hij werkt, veel is druk en ik kan hem dus dat kan wel even duren haha. Geeft niet. Het fietsen is voor mij niet het belanrijkst aangezien je binnen mijn stad ook veel kan bereiken met wandelen en als het echt te ver is, dan maar de bus! 😉

    Liefs, Mentje

    Liked by 1 persoon

  2. p.s. een schema van mijn wandelingen hou ik niet bij. Ik vink enkel af of ik mijn wekelijkse rondje park heb gedaan. Anders wordt het wil te veel met alle schema’s en ‘to-do’s’.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s