Keuzes maken hoort bij het leven

Hallo,

Ik zal meteen maar met de deur in huis vallen: Na een paar nachten slapen en veel wikken en wegen heb ik besloten niet door te gaan met de paardensport.

Voor vele zal dit komen als een verassing omdat ik er een aantal weken geleden zo enthousiast over was en het een van mijn grootste wensen noemde.

Maar ergens in de afgelopen dagen, nadenkend over de toekomst kwam ik voor een keuze te staan.

Ik stop al mijn tijd, geld en energie in de paardensport, of ik stop al mijn tijd geld en energie in andere dingen.

Dan denk je: kun je niet combineren? Deels kan dit, met tijd en energie bijvoorbeeld. Maar met geld kan dit niet. Paardrijden is een hele dure sport. Helemaal als je als doel hebt een eigen paard aan te schaffen.

Als je droomt over een van je grote wensen wil je het niet zien en denk je: overal is een oplossing voor, ik doe wel zuinig aan. Maar toen ik even realistisch begon te calculeren wat ik aan geld nodig moet hebben om mijn doelen in de paardensport te bereiken kwam ik tot de conclusie dag ik er domweg niet rijk genoeg voor ben. Helemaal als ik nog een leven naast het paard wil hebben.

Een eigen paard is voor mij niet haalbaar. Een leasepaard eigenlijk even min want dat is even duur. Dan zou ik enkel kunnen lessen toch?

Ja dat zou kunnen. Maar recreatief rijden in groepslessen kun je maar weinig mee. En dit vind ik niet leuk genoeg om per maand 150,- euro voor neer te leggen.

Dat is best heel veel geld en dat gaat deels van mijn spaarrekening.

Dus geld is echt een issue. En dan zit ik ook nog met het volgende: ik wil graag een vakopleiding doen wat uiteindelijk tot (ander) werk kan gaan leiden. Ik zou toch liever mijn tijd en energie daarin steken omdat dit voor mijn ontwikkeling en toekomst gunstiger is.

Een paard Γ©n een opleiding is voor mij teveel hooi op mijn vork. Dus ik moet ook hierin kiezen.

Eigenlijk is het geen kwestie van kiezen. Het lijkt me duidelijk wat het beste is.

Deze beslissing schept heel veel ruimte in mijn hoofd merk ik. Ruimte die me misschien wel gaat helpen met mijn fitgirl journey. Naast studeren en werken kan ik daar vol voor gaan en al mijn tijd en energie in steken.

Wat me ook een fijn gevoel geeft is dat ik nu financieel meer ruimte heb. Ik kan nu ook wel eens iets leuks kopen of doen. Met een eigen paard zou dat niet kunnen. Dan zou ik op een houtje moeten bijten.

Mijn vriend en ik willen graag ons appartementje opknappen en dit kost ook wat aan verf en dergelijke. Nu kan dit makkelijk, waar dit eerst vrij moeilijk was.

Het leven gooit je soms een curveball. Ook mij overkomt dit. Ik had dit nooit gedacht een paar weken terug maar dit voelt wel als een goede keuze.

Ik ga nu lekker mijn tijd en energie in studeren en mijn Fitgirl Journey steken en kijken wat het leven me brengt.

πŸ’‹ Mentje