Mijn steun en toeverlaat: Lijstjes

Hallo,

Enige tijd geleden schreef ik een blog over minimaliseren. Het concept van minimaliseren vind ik zeer interessant en ook nuttig. Ik maak er op verschillende vlakken in mijn leven gebruik van.

Ook op het gebied van voeding en gezondheid was ik gaan minimaliseren. Ik heb heel wat lijstjes met do’s, don’t, regels en richtlijnen verwijderd in de hoop dat het ruimte in mijn hoofd zou scheppen en ik creatiever en initiatiefrijker zou worden op deze vlakken. Echter bleek dit niet het geval.

Gebleken is dat die dagelijkse en wekelijkse doelijstjes voor mij een goede houvast waren. Net als mijn lijstje met doelen en richtlijnen. Daarom heb ik besloten weer te gaan werken met mijn do’s, don’ts, doelijstjes, regels, doelen en richtlijnen.

Dus, hier gaan we:

Ik wil 2 kilo per maand afvallen en er moet in het totaal afgerond 22 kilo af. Dus over 11 maanden ben ik klaar als ik nu start. Laten we voor het gemak zeggen dat ik 1 augustus 2019 klaar ben. Op een rijtje:

Mijn doel is: 60 kilo wegen voor 1 augustus 2019.
Mijn tempo: 2 kilo per maand afvallen en klaar zijn binnen 11 maanden
Mijn strategie: Gezond eten, veel drinken, teatoxen, sporten (fitness), fietsen, paardrijden.

De richtlijnen waar ik me aan ga houden:

 • Ultra gezond eten. Veel fruit en minimaal zondigen
 • Eiwitrijk eten en proteΓ―neshakes nuttigen
 • Gezonde vetten eten. Dit betekent veel vis, avocado, noten en olijfolie
 • Vermijden van geraffineerde suikers en verzadigde vetten.
 • 2000 tot 2500 ml vocht per dag drinken
 • Voldoende bewegen naast het sporten. Voornamelijk fietsen en wandelen
 • 1 keer per week gezonde boodschappen doen bij de Albert Heijn
 • Wekelijks wegen en evalueren van de voortgang hier op mijn blog.

Zoals ik al uitlegde heb ik veel steun aan mijn lijstjes. Ik maak daarom ook weer maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse doelijsten. Heerlijk, lol.

Maandelijkste doelijst:

 • 2 kilo afvallen

Wekelijkste doelijst:

 • Fietsend naar cursus
 • Twee keer fitness
 • Rondje park
 • Wegen
 • Evalueren

Dagelijkse doelijst:

 • Supplementen innemen
 • 2000 to 2500 vocht drinken
 • 3 gezonde maaltijden eten
 • 2 stuks fruit eten
 • 1 glas melk drinken
 • Fysio oefeningen voor mijn nek
 • Rekken en strekken
 • Squats en Crunches

Voor het gemak zet ik ook even op een rij welke supplementen ik dagelijks ga slikken:

Supplementen:

 • Biergist
 • Multivitamine
 • Vitamine E
 • Visolie
 • CLA

Allemaal van Etos huismerk behalve de CLA. De CLA bestel ik online van het merk Tonalin.

Er staat bij mijn richtlijnen dat ik minimaal wil zondigen. Hiermee bedoel ik dat ik best wat zoets mag pakken als ik het gevoel heb een lage bloedsuiker te hebben. Ook mag ik heel af en toe gewoon wat lekkers omdat het lekker is. Als je over het algemeen ultra gezond eet, veel drink, beweegt en sport, kan dat ook helemaal geen kwaad. Het is dan ook een echte traktatie omdat je weet dat het ‘mag’ en ‘kan’. Ik ga mezelf dus niet alles ontzien. Ik wil wel blijven genieten van lekker eten eens in de zoveel tijd, moet kunnen vind ik.

Zo, dat waren mijn lijstje met betrekking tot voeding en gezondheid.
Eerlijk gezegd voelt het zo ontzettend fijn om alles zo op een rijtje te hebben voor mezelf.
Minimaliseren is ook lekker, maar wat betreft voeding en gezondheid moet ik echt alles duidelijk geformuleerd hebben voor mezelf en bieden de lijstjes een houvast.

Dus, ik ga lekker aan de slag! πŸ™‚ Met mijn lijstjes. Eens kijken wat het me brengt en hoe ik het erop doe. Wekelijks schrijf ik een update over de gang van zaken. Ik wil dit doen op de zondag. Ik begin a.s. maandag de 10e met mijn nieuwe plannen en lijstjes.

πŸ’‹ Mentje