De stand van zaken

Hoi,

Een tijdje geleden heb ik uitgebreid mijn hart gelucht over hoe erg ik het vind dat ik de 80 gepasseerd ben en had ik allerlei plannen om de oorzaken van mijn gewichtstoename aan te pakken.

Vandaag bespreek ik hoe het is gegaan.
Het is zeker beter gegaan dan voor dat bericht. Ik ben geminderd met suikers. Met de nadruk op geminderd. Ik eet wel nog steeds suiker, en ook nog steeds teveel. Daar ben ik me van bewust. Laten we zeggen dat ik bezig ben met afkicken en hierdoor al veel vaker nee zeg tegen een extra hap.

Helaas ben ik nog niet naar de sportschool geweest. Ik kan nu een aantal redenen opnoemen waarom maar dat zijn uiteindelijk ook maar excuses. Ik ben gewoon doorgegaan met het vermijden van de sportschool πŸ˜’ en dit is niet goed. Ik wil proberen a.s. zondag naar de sportschool te gaan.

Het pakken van de fiets binnen leiden is me trouwens wel gelukt en ik vond dit best wel lekker. Frisse lucht, beetje bewegen. Snap eigenlijk niet waarom ik dit niet eerder gedaan heb. Ik nam echt altijd overal naartoe de bus. Zonde eigenlijk. Want het kost ook geld.
Nu doe ik dat dus niet meer en dat is een pluspunt.

Sinds ik ben begonnen met klussen heb ik wel elke avond gekookt. Dit is ook een pluspunt en hier is mijn vriend ook heel blij mee. Hij kan het wel waarderen als ik wat moeite doe. Ik heb ook relatief gezond gekookt. Alles met zoveel mogelijk onverzadigde vetten. Ook normale porties.

Klinkt allemaal wel oke op zich. Maar mijn gewicht is helaas niet gedaald. De laatste keer dat ik me woog, woog ik 82,2 kilo. Ergens is dat ook niet gek want ik heb de rode vlag uithangen. Dan ben ik altijd 1,5 kilo dikker zoiets. Dat gaat er vanzelf wel weer af. En dan zit ik weer ongeveer op mijn gewicht van 81.

Volgende week wanneer mijn menstruatie voorbij is weeg ik me nog een keer.
Verder ben ik op zoek gegaan naar inspirerende verhalen en filmpjes over andere mensen en hun weightloss journey. Echt heel interessant en ontzettend motiverend.

De rest van deze week blijf ik gezond eten omdat ik aan het begin van deze week enkel gezonde boodschappen heb gedaan voor het ontbijt, de lunch en het avondeten en ik ben momenteel te arm om te bestellen πŸ˜…, dus dat zit wel goed. Ik moet alleen letten op mijn zoete tussendoortjes.

Maandag ga ik weer naar de AH met mijn vriend en doen we hetzelfde als deze week. Eten kopen voor 7 dagen voor max. 50,- Ik heb er zin in. Ik vind het wel gezellig zo heel huiselijk boodschappen doen met zijn tweΓ«en. Sadeq die het wagentje duwt. Ik die met gezwinde tred me door de wandelgangen heen manouvreer, al boodschappen erin gooiend, lol.

Goed, om een lang verhaal kort te maken. Er zijn dingen die beter gaan maar het eten schort nog wel wat aan en ik moet gewoon echt gaan fitnessen. Ik moet durven. Gewoon gaan, en daarna lekker trots zijn op mezelf. Momenteel ben ik natuurlijk aan het klussen maar zondag heb ik bedacht dat ik makkelijk de tijd heb om te sporten, dus ik ga het doen.

Dat waren de stand van zaken. Ik voel me beter dan voorheen en heb meer vertrouwen in mezelf ook al trap ik hier en daar nog in een valkuil van mijn denken. Het komt allemaal wel goed. Het is een proces en zolang ik blijf streven is er niks aan de hand. Ik moet gewoon niet opgeven.

Het afvallen lijkt voor mij soms zo moeilijk en soms zelfs onmogelijk. Maar iedereen om me heen doet het, ook mensen die veel dikker waren dan ik. Dus ik kan het ook gewoon.
Ik zit er over te denken om dagelijks te gaan squatten en buikspieroefeningen te doen. Gewoon om het afval proces wat te helpen. Eigenlijk. Ik ga dit gewoon doen.

Ik denk dat ik toch maar weer eens mijn lijstjes op ga pakken.
Een tijdje geleden heb ik een blog geschreven over minimaliseren. Het concept van minimaliseren vind ik goed en heb ik veel aan. Ik gebruik het op verschillende vlakken in mijn leven en ik voel me hier echt oke bij. Maar op het vlak van voeding en afvallen heb ik de lijstjes toch nodig denk ik.

Daarom schrijf ik zo nog een blog waarin ik alles even op een rijtje ga zetten voor mezelf.
Dit blogje sluit ik af. Bedankt trouwe volgers voor het lezen en jullie steun en begrip voor mijn oh zo moeizame fitgirl journey πŸ˜‚ (lol).

πŸ’‹ Mentje

Edit: Ik heb net een medewerker van Sportcity aan de telefoon gehad en maandag heb ik een afspraak staan en wordt er ook een meting van mijn vet- en spierpercentage gedaan.

Ik ga dus maandag, niet zondag!

4 gedachtes over “De stand van zaken

 1. Sytske Barkhuis zegt:

  Hoi Mentje,

  Als je veel punten op je lijstje hebt staan om te veranderen kan dat je er juist van weerhouden om die punten op te pakken.
  Het veranderen van een gewoonte kost namelijk gemiddeld zo’n 3 weken, dus beter is om er een paar per keer te nemen en je daar dan op te richten.
  En zo te zien heb je dat ook gedaan, want:
  – Ik ben geminderd met suikers.
  – Het pakken van de fiets binnen leiden is me trouwens wel gelukt.
  – Sinds ik ben begonnen met klussen heb ik wel elke avond gekookt.
  Je bent prima bezig dus!

  Jammer trouwens dat je de sportschool vermijdt.
  Eerder schreef je dat je je schaamt, maar dat is toch absoluut niet nodig?
  Er zijn diverse mensen die juist naar de sportschool staan omdat ze willen afvallen.
  Bij de sportschool waar mijn zus traint hebben ze ieder seizoen een afvalrace; voor de zomer afvalrace hadden zich 34 mensen opgegeven.
  Vermoedelijk zijn er veel meer mensen die willen afvallen, maar voor het meedoen aan die afvalrace moet je, vanwege ondersteuning middels het Body Support programma, naast je abonnementsgeld € 100,00 extra neertellen.

  Groetjes, Sytske

  Liked by 1 persoon

  • Mentje zegt:

   Hoi Sytske,

   HEt kan inderdaad gebeuren met zoveel punten dat het je teveel word of dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar toch lukt het me meestal wel een aantal punten te halen en dat is al heel meer dan niks.

   Ik probeer het gewoon zo met mijn lijstjes en kijk waar ik eindig πŸ™‚

   Het is inderdaad niet raar om met overgewicht naar de sportschool te gaan want dat doen er veel. Ik ga zondag echt πŸ™‚ Moet wel heel raar lopen wil ik niet gaan.

   Zo’n afvalrace klinkt leuk. Maar wel jammer dat het dan weer 100,- kost…

   Groetjes, Mentje

   Like

 2. Sytske Barkhuis zegt:

  Hoi Mentje,
  Sportscholen hebben allemaal hun eigen basistarief voor abonnementen en voor extra ondersteuning zul je veelal ook extra moeten betalen. Dat zie ik ook bij de sportschool van mijn broer, waar hij eventueel (tegen extra betaling) een personal trainer kan raadplegen.
  De sportschool waar jij traint zal dat toch ook hebben? Of zitten die maandelijkse metingen al bij het abonnement inbegrepen?

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s