De start van ons project: Dressoir lakken Dag 1

Hoi!

Vandaag zijn Sadeq en ik begonnen aan ons nieuwe project: het maken van ons droomhuisje! πŸ’‘ We hebben besloten eerst onze grenen dressoir en buffetkast te verven en daarna pas de muren en het vervangen van de vloeren. Vandaag zijn we begonnen aan het dressoir.

Ik keek al een week ontzettend uit naar vandaag omdat ik onwijs veel zin had om te beginnen met mijn droomhuisje. Vandaag was het dan zover.

Onze dag begon met een kop koffie β˜• en een ontbijtje. Daarna hebben we onszelf en onze spullen verhuisd naar Sadeq omdat we tijdens het klussen niet in de stof en verflucht willen leven.

Djuni, onze hamster ging ook met ons mee πŸ’œ. Djuni heeft nu een mooi plekje in 1 van Sadeq’s logeerkamers 😊

2018-09-04 00.51.23.png

Na het verhuizen zijn we meteen door gegaan naar de Albert Heijn om daar voor 7 dagen boodschappen te doen. Dit was een hele eye-opener omdat we met 47,- klaar waren voor de hele week. Daar zat ontbijt, lunch, avondeten en fruit bij! Dat is 23,50 per persoon! Mijn mond viel open bij de kassa toen dit getal op de monitor verscheen. Ik deed voorheen vaak boodschappen bij de spar en dan ben je in een dag of 2 al door je 23,50 heen. Ik wist wel dat het goedkoper was om bij de Dirk of Albert Heijn boodschappen te doen, helemaal als je de kosten deelt. Maar dat het zo veel zou schelen heb ik nooit geweten. Sadeq en ik hebben dan ook de afspraak gemaakt dat we dit voortaan elke week doen. Boodschappen doen voor de hele week en dan de kosten delen.
Goed plan! πŸ˜ƒ

Toen we thuis kwamen van boodschappen doen hebben we nog wat opruim en schoonmaak werkzaamheden verricht en hebben we alle spullen uit de woonkamer verplaatst naar de slaapkamer. Behalve onze bank en buffetkast. Deze hebben we overdekt met plastic zodat er geen stof en verf op komt.

Hierna was het alweer tijd voor avondeten en dus heb ik een lekkere gezonde maaltijd gemaakt voor Sadeq en ik.

d5

Na onze maaltijd ben ik even naar mijn moeder geweest nog en daarna zijn we begonnen met schuren. Dit was pas rond 22 uur dus we hebben het niet helemaal afgekregen. Morgen maken we het schuren af en zetten we het dressoir meteen ook in de grondverf.

Ik heb een superleuke dag gehad vandaag en heb zin in morgen πŸ˜„. Lekker verder klussen. Hier wat ‘before’ foto’s van het dressoir zoals het er nu uit ziet. Natuurlijk komen er aan het einde van deze week ook een paar ‘after’ foto’s. Bij het dressoir hoort een grote spiegel, deze staat niet op de foto, maar bij de after foto’s krijg je deze te zien. Het maakt het dressoir helemaal mooi af πŸ‘

Dus, morgen weer aan de slag. Wellicht dat ik dan nog weer een blogje schrijf over de vorderingen. Lijkt me eigenlijk wel leuk elke dag een verslagje te geven en wat foto’s de plaatsen. Wie weet doe ik dat wel dus stay stuned! πŸ˜‰

πŸ’‹ Mentje

9 gedachtes over “De start van ons project: Dressoir lakken Dag 1

 1. Sytske Barkhuis zegt:

  >> Dit was een hele eye-opener omdat we met 47,- klaar waren voor de hele week. Daar zat ontbijt, lunch, avondeten en fruit bij! <<
  Tja; Spar is nu eenmaal erg duur. Bij AH heb je dan ook nog bij de AH Huismerk producten de varianten Basic en Excellent. Onze ervaring is dat het bij Basic dan regelmatig alleen om de meer eenvoudige verpakking gaat, want voor wat betreft ingrediΓ«nten maakt het dan geen enkel verschil.
  Eerder heb ik wel eens in de winter boodschappen gedaan voor een hele week, maar dat was dan vanwege het slechte weer. Zo ver vooruit kijken vind ik normaal gesproken te lastig, dus mijn normale ritme is 2x per week, in verband met verse producten.

  Like

 2. Sytske Barkhuis zegt:

  Ik zie mijn hele reactie.
  Na de quote komt:
  Tja; Spar is nu eenmaal erg duur. Bij AH heb je dan ook nog bij de AH Huismerk producten de varianten Basic en Excellent. Onze ervaring is dat het bij Basic dan regelmatig alleen om de meer eenvoudige verpakking gaat, want voor wat betreft ingrediΓ«nten maakt het dan geen enkel verschil.
  Eerder heb ik wel eens in de winter boodschappen gedaan voor een hele week, maar dat was dan vanwege het slechte weer. Zo ver vooruit kijken vind ik normaal gesproken te lastig, dus mijn normale ritme is 2x per week, in verband met verse producten.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s