Nieuw project: Het maken van ons droomhuisje

Hoi!

Een tijdje geleden heb ik een blog geplaatst dat ‘Mijn 3 jaren plan’ heet. In dat blog legde ik uit dat ik de aankomende drie jaar geen plannen heb met mijn woning omdat ik van plan was te gaan verhuizen naar een woning met lift of op de begane grond.

Na wat onderzoek te hebben gedaan naar een nieuwe dergelijke woning is gebleken dat het voor mij niet mogelijk is op korte termijn te verhuizen naar een woning met lift of op de begane grond. Ik heb nog niet genoeg punten bij de woningbouw om een woning te kunnen krijgen en ik kom niet in aanmerking voor een urgentie. Je krijgt alleen een urgentie als je zelf gehandicapt of beperkt bent. In mijn geval is dit niet zo, het gaat hier om mijn moeder.

Mijn moeder zegt het geen punt te vinden omdat er voor alles wel een oplossing te vinden is. Voorlopig kan mijn moeder nog zelf omhoog bij me, en wanneer dit niet kan wordt ze getild door mijn vriend en haar man.

Zodoende is dus vastgesteld dat ik gewoon in mijn huidige woning blijf wonen.
Mijn 3 jaren plan van geen plannen hebben komt nu te vervallen. Je zou denken dat ik dit jammer vind. En een beetje is dat ook wel zo. Ik vind het jammer omdat een woning op de begane grond of met lift gewoon makkelijker zou zijn. Maar eigenlijk vind ik het toch ook niet erg.

De woning waar ik nu woon is leuk en erg dichtbij mijn moeder. Mijn moeder zei ook al dat ze liever heeft dat ik hier blijf wonen op 2 minuten afstand van haar dan dat ik zou verhuizen naar een woning op 45 minuten afstand. Dit is lekker makkelijk en als er wat aan de hand is met haar of met mij zijn we binnen twee minuten bij elkaar.

Ook woon ik vlak bij twee centra, een buurtsupermarkt en een park. Ik heb hier alles binnen handbereik. En alles is op fietsafstand. Daarbij komt ook nog dat ik nu in de buurt woon waar ik ben opgegroeid en dat vind ik ook wel leuk.
Het huisje dat ik nu heb is wat verouderd maar toch is het wel een leuke woning met 2 ruime balkons en een ruime berging.

Dus, ik blijf lekker hier wonen, en ik vind het helemaal prima! 😊
Waarom? Omdat ik nu toch lekker aan de slag kan gaan in mijn vrije tijd πŸ˜€. Het plan nu is namelijk het zo snel mogelijk helemaal opknappen van mijn huidige huisje en deze in te richten naar mijn eigen stijl. Of eigenlijk onze eigen stijl. Mijn vriend heeft hierin ook wat te zeggen aangezien we van plan zijn samen te gaan wonen wanneer het huis helemaal opgeknapt is. Het opknappen gaan we dus ook samen doen. Wat is dan nu het plan?Β  Nu mijn 3 jaren plan van geen plan hebben komt te vervallen?
Ik zet het even op een rijtje:

  • We willen voor 2020 klaar zijn met het maken van ons droomhuisje
  • We beginnen met het lakken van de door ons samen aangeschafte dressoir en buffetkast
  • Dan gaan we kamer voor kamer alle muren, plinten en deuren verven
  • Daarna laten we de vloeren vervangen
  • Uiteindelijk richten we het huis in naar onze wens met mooie meubelen en leuke woondecoratie.
  • Als laatste trekt mijn vriend bij me in!

Klinkt leuk toch? πŸ˜ƒ Ik heb er in ieder geval super veel zin in!

We beginnen 3 september dit jaar aan onze mooie plannen. De eerste stap die we zetten naar ons droomhuisje is het opknappen en mooi maken van ons dressoir met grote spiegel die we vorig jaar voor 35,- op de kop hebben getikt. Hierover ga ik nog een blog schrijven.

Notitie: het maken van ons droomhuisje doen we zo goedkoop mogelijk. Behalve het maken van ons droomhuisje hebben we allebei nog meer wensen waar we geld voor willen sparen. Dus we kopen onze meubels lekker tweedehands en maken deze zelf naar onze smaak. Voor verf en lak kiezen we huismerk Gamma of Praxis. Enzovoort.

Het maken van ons droomhuisje wordt ons nieuwe projectje. Mijn vriend is net zo enthousiast als ik en dat is wel leuk.

Momenteel ziet ons huis er heel ongepersonaliseerd en saai uit van binnen. Niet mooi en niet netjes. Sinds ik hier ben ingetrokken heb ik er niks aan gedaan. Even snel snel ingericht zonder erbij na te denken omdat ik toen de motivatie niet voelde van deze woning een droomhuisje te maken. Nu ik een vriend heb en we uiteindelijk samen gaan wonen heb ik die motivatie wel.

Morgen ga ik een paar ‘before’ foto’s maken. 1 januari 2020 maak ik de ‘after’ foto’s.
Ik kan wel al iets verklappen over onze stijl: Wit, grijs, donkerbruine accenten, vintage/brocant en IKEA haha lol πŸ˜‚

We gaan aan de slag dus!

πŸ’‹ Mentje en Sadeq

32407092_1928909440512780_822149378604007424_n