-18,5 kilo: Update 4 ‘Afvallen met CLA’

Hoi!

Even een kleine update:

Momenteel gaat het wat betreft eten best oke. Ik eet niet ubergezond, maar ook niet heel veel. En dat is goed. Hoeveel ik weeg weet ik niet. Ik schat dat ik niet ben aangekomen of afgevallen. Fitness heb ik niet gedaan de afgelopen week. Ik was moe van het werken en paardrijden. Klinkt als een excuus en dat is het eigenlijk ook 😉 Het had best gekund. Maar ik was wel echt moe, en je kent het gevoel wel dat je dan uit wilt rusten op de bank met een goede film. Dit heb ik dus gedaan lol 😂

Ik zei dat ik me wekelijks zou wegen. Maar ik heb besloten me minder te gaan wegen omdat ik steeds zo ontmoedigd wordt door de weegschaal als er een paar 100 gram bij zit of wanneer ik gelijk blijf terwijl ik echt mijn best heb gedaan. Het wegen frustreert me dus ik ga dit 1 keer per maand doen. Elke eerste van de maand. 1 september zal ik me dus weer wegen.

Verder kan ik vertellen dat het drinken erg goed gaat. Ik krijg elke dag ongeveer 2,5 liter vocht binnen. Niet alleen water hoor, maar ook thee, koffie, melk, light chocomel, Coca Cola Zero enz.

Om mezelf een beetje op weg te helpen ben ik begonnen met het slikken van CLA dat staat voor Conjugated Linoleic Acid. In het Nederlands betekent dit geconjugeerd linolzuur. Dit is een linolzuur dat voorkomt in rundvlees en zuivel producten en er is wetenschappelijk aangetoond dat CLA je kan helpen met afvallen.

Het gebruik van CLA betekent niet dat de kilo’s er zomaar afvliegen. Maar het gebruik ervan heeft een positief effect op de spieraanmaak en houdt het aanmaken van nieuwe vetcellen tegen. De verhouding spier/vet zal dus ten gunste veranderen.

Je krijgt het natuurlijk niet cadeau. Zo makkelijk is het niet. Er wordt geadviseerd er wel bij te gaan sporten en gezond te eten. Wat natuurlijk logisch is. Ik denk dat niks helpt als je junkfood eet en over het algemeen genomen te weinig beweegt.

Volgens mens-en-gezondheid.info.nu heeft CLA behalve dat het goed is voor de spieropbouw ook nog andere positieve effecten. Hieronder zet ik ze even op een rij.

 • Verlaging van je cholesterol
 • Verlaging van je vetzuurgehalte
 • Bescherming van je lichaam tegen vrije radicalen
 • Ondersteuning van het cardio-vasculaire systeem
 • Toename van je spiermassa (in combinatie met regelmatig sporten)
 • Versterking van de spierspanning

Ik heb gekozen voor CLA van het merk TONALIN:

NA162

Omdat deze het beste schijnt te zijn en de doorslaggevende onderzoeken zijn gedaan met CLA van dit merk. De dosering is drie x per dag 1 capsule. Ik begin eerst met 1 capsule per dag, dan 2 en uiteindelijk 3. Ik ben nu 3 dagen bezig met 1 capsule per dag. Over 4 dagen ga ik over op 2 capsules en de week erna op 3 capsules.

Ik hoop dat ik hier hele mooie resultaten mee ga boeken.
Komt vast goed 😉

💋 Mentje

Een gedachte over “-18,5 kilo: Update 4 ‘Afvallen met CLA’

 1. Sytske Barkhuis zegt:

  Verreweg de meeste mensen zijn aangekomen omdat ze minder zijn gaan bewegen en ongezonder zijn gaan eten. Ik zie die pillen meer als ‘stok achter de deur’, want alleen die pillen slikken en het advies om >> er wel bij te gaan sporten en gezond te eten <> Fitness heb ik niet gedaan de afgelopen week. Ik was moe van het werken en paardrijden. << Verwacht je dat je met het slikken van die pillen minder moe zult zijn?
  Sorry dat ik nogal negatief ben, maar ik vind het zo jammer dat er nog steeds mensen zijn die in dit soort marketingtrucs trappen.

  Liefs, Sytske

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s