– 18,5 kilo Update 3

Hoi!

Het is alweer bijna tijd voor mijn derde update.
Omdat ik me gemotiveerd voel om te schrijven publiceer ik vandaag al deze update.

Hoe gaat het nu met het afvallen en gezond eten?
Ik schaam me ervoor maar ik moet eerlijk zijn. Het gaat niet goed. Ik ben gewoon weer in de 78 kilo… ๐Ÿ˜ฆ

Ik kan wel roepen dat ik heel hard mijn best doe, maar dit doe ik niet. Ergens een week geleden had ik de moed op gegeven en ben ik weer gaan bestellen (patat) en heb ik steeds zoetigheid gegeten wanneer ik er zin in had en op dat moment zelf kon het me ook helemaal niet bommen. Ik was er echt even klaar mee. Klaar met het gezeur van een week gezond eten en maar niet afvallen. Ik gooide als het ware de handdoek even in de ring. Gewoon omdat ik het moe was.

De warmte heeft ook een rol gespeeld. Het was zo verschrikkelijk warm dat ik er ook de puf niet voor had om ook nog eens moe te zijn van minder of anders eten.
dus demotivatie en de warmte waren twee boosdoeners.

Goed de warmte is voorbij. En ik besef me dat ook al had ik de handdoek in de ring gegooid. Als ik wil paardrijden moet ik ervoor zorgen dat ik niet boven de 80 uitstijg.
Het is prima om een keer de moed op de geven. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat we weer terugklimmen op het paard ๐Ÿ˜‰

Zoals ik al zei voelde ik me gemotiveerd om te schrijven. En dit komt omdat ik me gelukkig ook weer gemotiveerd voel om af te gaan vallen door te sporten en gezond te eten! ๐Ÿ™‚

Het is ondertussen al een week of 3 geleden dat ik voor het laatst naar de sportschool ben geweest. Ik heb een deal gemaakt met mezelf dat ik morgen hoe dan ook ga.
Ook al voel ik me te opgeblazen en schaam ik me. Je moet je pas echt schamen als je thuis op je gat blijft zitten terwijl je gezond genoeg bent en tijd zat hebt om te sporten.

Ik moet even de sterke ik in mezelf naar boven halen en er gewoon voor gaan.
Verstandige keuzes maken. Eens tegen mezelf zeggen: Nee, ik neem dit gebakje niet want dat is niet handig. Of: Ik neem een bakje kwark met honing inplaats van een snicker als tussendoortje. Zijn maar een paar voorbeelden.

Goed, ik ben dus weer gemotiveerd en wil er dit keer echt voor gaan. Hoe ga ik dit aanpakken?

 • Ik lees het eerste blog over mijn fitgirl journey nog eens door waar al mijn richtlijnen enz. op een rijtje staan
 • Ik pak voortaan de fiets als ik naar de stad, , supermarkt, winkelhof of naar cursus moet
 • Ik begin morgen met 2 keer per week sporten en bouw zo snel mogelijk op naar 3 keer per week
 • Ik begin meteen met gezond eten
 • Ik ga klussen in huis, hier verbrand ik caloriรซn mee
 • Ik plaats vaker een update over de gang van zaken hier op mijn blog. Namelijk wekelijks.

Het gaat er uiteindelijk om dat je niet opgeeft. Dat je steeds maar weer overeind klimt en doorgaat. Misschien faal je 119 keer en lukt het je de 120e keer opeens wel en heb je een leven lang profijt van een gezonde leefstijl en een net ritme van lichamelijke opvoeding in je dagelijks leven. Zo zit het ook met roken. Hierover schrijf ik ook nog een blogje.

Ja het wordt echt tijd om mijn leven te veranderen. Een gezonde leefstijl aannemen.
Ik ga veel drinken, mijn supplementjes nemen, detox thee drinken, fruit eten, wandelingen maken, fietsen, sporten en natuurlijk paardrijden ๐Ÿ˜‰

Het afvallen en aannemen van een gezonde leefstijl maakt ook deel uit van het worden van de beste versie van mezelf. Dat maakt het extra belangrijk. Dit keer heb ik er een goed gevoel over. Ik ben het snaaien en vermijden van de sportschool ook moe geworden.

Ik laat me niet meer ontmoedigen door de cijfers op weegschaal maar ga me bezighouden met mijn voedingspatroon en lichamelijke opvoeding.

Het komt goed ๐Ÿ™‚

dedicate-yourself-to-becoming-your-best-motivational-gym-quotes

๐Ÿ’‹ Mentje

15 gedachtes over “– 18,5 kilo Update 3

 1. barkie@xs4all.nl zegt:

  Hoi Mentje,

  Jammer hoor dat het allemaal zo moeizaam gaat.
  Je hoeft je daar trouwens niet voor te schamen, want je bent toch aan niemand verantwoording schuldig? Behalve aan jezelf natuurlijk, maar de weegschaal straft je al voldoende af. Die is gewoon verdraaid eerlijk en daar moet je het maar mee doen…

  Zoals je het nu schrijft zie je gezond eten als โ€˜moetenโ€™ om te kunnen afvallen.
  En het warme weer mag geen excuus zijn voor wat betreft gezond eten.
  Eerder heb ik je al voldoende opties gegeven voor gezonde + makkelijke maaltijden die ook zeker met dit warme weer bijzonder geschikt zijn.
  Wat kost het nu aan tijd en/of moeite om een zak voorgesneden salade open te trekken en daar een blikje met het een en ander (peulvruchten, vis) aan toe te voegen? Of een bakje yoghurt/kwark/cottage cheese en daar wat fruit (diepvriesfruit, vers fruit, voorgesneden fruit) aan toe te voegen?
  Dat sporten in de sportschool nu misschien geen pretje is (ik ken de omstandigheden vwb airco en zo daar niet) wil ik overigens wel geloven.

  Niet opgeven is inderdaad belangrijk.
  Maar op dit moment ben je wel met erg veel dingen bezig. โ€˜
  Het zou dan handig zijn als gezond eten dan een gewoonte geworden zou zijn, zodat je je daar niet meer druk om zou hoeven te maken. Dit kan alleen als je gezond eten een tijdje een hoge prioriteit gaat geven.

  Uiteraard wens ik je weer veel succes toe en ik zie uit naar je wekelijkse update.

  Liefs, Sytske

  Liked by 1 persoon

  • Mentje zegt:

   Hoi Sytske, vandaag heb ik je advies opgevolgd. Ik heb de hele dag gezond gegeten en voel me er ontzettend goed bij. Een blikje tonijn kopen is inderdaad een kleine moeite dus vandaag heb ik dat gedaan ๐Ÿ˜Š Heb tussendoor wortel, appel en banaan gegeten en veel water gedronken. Als ik zo doorga gaat het hopelijk minder moeizaam dan de afgelopen paar weken. Ik ben naar de sportschool geweest overigens dinsdag. Is me ook erg goed bevallen. Voornamelikk krachttraining.

   Sporten en gezond eten moet inderdaad een gewoonte en vanzelfsprekend worden. Hier ga ik dus aan werken de aankomende tijd. Bedankt voor je support! ๐Ÿ˜Š

   Liefs, Mentje

   Liked by 1 persoon

   • sytskebarkhuis zegt:

    Hoi Mentje,

    Ik heb bij jou regelmatig de indruk dat je te veel ballen omhoog probeert te houden.
    Voor dat gezonder eten kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een soort van basisvoorraadje aanleggen, met producten die lang houdbaar zijn. Je heb vast wel ergens een kastje waar je blikjes in kunt bewaren, met dingen zoals vis en peulvruchten. Pakken met rijst/pasta en zo zijn er wel meer lang houdbaar producten. Je zit dan eventueel met groenten en fruit, maar hoe is het afgelopen met die koelkast-vriezer? Kun je daar voldoende in kwijt?

    Liefs, Sytske

    Liked by 1 persoon

 2. Mentje zegt:

  Hoi Sytske,

  Dat klopt dat ik alle ballen in de lucht probeer te houden. En momenteel lukt het ๐Ÿ‘. Ik ben sinds mijn laatste update een kilo afgevallen. Een goed begin is het halve werk ๐Ÿ˜‰.

  Ik heb een hele mooie koelkast met vriezer maar heb inderdaad nog geen groente fruit voorraad aangelegd. Wel een goede tip om dat eens te gaan doen! ๐Ÿ˜Š Heb jij zelf een mooie voorraad?

  Ik zie dat jij een account aan hebt gemaakt op wordpress. Ga je zelf ook een blog starten over voeding en recepten? Misschien wel een leuk idee ๐Ÿ˜Š

  Liefs, Mentje

  Liked by 1 persoon

  • sytskebarkhuis zegt:

   Ik heb inderdaad in zowel de voorraadkast als vriezer(s) mooie voorraad.
   Sinds ik op het platteland woon moet ik met de auto boodschappen doen.
   Uit oogpunt van milieu/duurzaamheid doe ik daarom veelal slechts 2x per week boodschappen.
   En ik heb hier een paar keer meegemaakt dat ik in de winter, vanwege de weersomstandigheden, niet met de auto op pad durfde.

   Ik heb inderdaad een account aangemaakt bij WordPress, zodat ik berichten/reacties nu ook kan liken.
   Een blog starten over voeding en recepten ben ik (nog) niet van plan.
   Ik zie voeding namelijk als iets heel persoonlijks en mijn recepten komen praktisch altijd vanaf Internet of uit een kook- of dieetboek, tijdschrift of krant.

   Liked by 1 persoon

   • Mentje zegt:

    Hoi Sytske,

    Ik ben heel benieuwd of je ooit een blog gaat starten! Lijkt me erg leuk om te volgen. Jij maakt altijd mooie recepten (waar ze vandaan komen maakt me niet uit) en mooie foto’s ervan zou ik graag naar kijken. Ik hou zoiezo wel van food foto’s. Motiveren mij om ook (gezond) te gaan koken.

    Je vertelde me al eens ja dat je door weersomstandigheden geen boodschappen kan doen en in zulke gevallen is een voorraad inderdaad wel raadzaam. Ik wil ook graag een voorraad maar moet even wachten tot ik meer geld heb…

    Liefs, Mentje

    Like

  • sytskebarkhuis zegt:

   Hoi Mentje,
   Ik wil nog even reageren op wat je schrijft in -18,5 kilo: Update 1 over het letten op verzadigde vetten en geraffineerde suiker, want waarom zou dat voor iemand met jouw postuur en gewicht extra belangrijk zijn?

   Liked by 1 persoon

   • Mentje zegt:

    Hoi Sytske, matigen met verzadigde vetten en geraffineerde suikers is voor iedereen belangrijk. Alleen ik heb momenteel aanleg om dik te worden en heb al overgewicht dus ik moet er al helemaal mee uitkijken. Omdat verzadigde vetten en geraffineerde suikers dikmakers zijn :). Zo redeneerde ik een beetje!

    Liefs, Mentje

    Like

  • Sytske Barkhuis zegt:

   Hoi Mentje,

   Hubby zou er absoluut niet blij mee zijn als ik foto’s van onze maaltijden zou willen maken, dus daar begin ik niet aan. Eerder plaatste ik op VA de link naar het originele recept, zodat mensen konden zien waar het zo’n beetje om ging. Dat ik dan aanpassingen had gedaan, of hubby, schreef ik alleen als ik er vragen over kreeg van een buddy, die al wel wist dat er in dat recept ingrediรซnten stonden die ik niet zou gebruiken. En in een koekboek wordt vaak aangegeven dat je een recept niet zonder toestemming op Internet mag zetten.

   Al die afhaalmaaltijden, maar ook voorgesneden groenten, kosten natuurlijk ook het nodige geld. Mijn zus at eens in haar eentje een zak voorgeschoonde spruitjes, hubby en ik aten die avond ook spruitjes, maar haar zak met spruitjes was al duurder dan onze complete maaltijd voor 2 personen. Het is dus maar net waar je keuze naar uit gaat.

   Liefs, SYtske

   Liked by 1 persoon

  • Sytske Barkhuis zegt:

   Ik wil nog even terugkomen op wat je schrijft over motiveren.
   Motivatie om iets te gaan en/of te blijven doen moet sowieso vanuit jezelf komen; als je iets echt wilt dan ga je er ook voor.
   Dingen die andere mensen doen, of zeggen, kunnen je dan hooguit helpen of juist tegenwerken, want uit ervaring weet ik dat je dan zowel positieve als negatieve reacties zult krijgen.
   Daarnaast heeft iedereen haar (of zijn) eigen (di)eetwensen en het is maar net waar jij dan naar op zoek bent; vind maar eens iemand met dezelfde wensen.
   Ik ben destijds op VA gestart met het bijhouden van mijn warme maaltijden, omdat ik verder niet wist wat ik in mijn dagboek moest schrijven.
   En op deze manier konden die maaltijden dan ook als voorbeeld(en) gelden voor de mensen die, net als ik, aan โ€˜goede voedselcombinatiesโ€™ deden of wilden gaan doen.
   Ik wil iemand graag helpen/motiveren, maar dan op een meer persoonlijke manier.
   Dit omdat ik ook graag rekening wil houden met de persoonlijke omstandigheden van iemand; dingen zoals tijd, financiรซn, mogelijkheden (welke supermarkten/speciaalzaken) en vega(n) of niet.
   Waar ik ook โ€˜bangโ€™ voor ben is allerhande rare berichten; mijn profiel op VA was daarom niet voor niets niet openbaarโ€ฆ

   Liked by 1 persoon

   • Mentje zegt:

    Hoi Barkie,

    Motivatie moet je inderdaad zelf voelen. Je moet het allemaal zelf willen. Afvallen, sporten, gezonde leefstijl enz. Gelukkig heb ik weer motivatie. Het gaat goed. Ik wacht wel nog even met wegen. Ik weeg me volgende week zondag weer.

    Goed dat je kijkt naar iemand zijn persoonlijke situatie wanneer je iemand wilt helpen. Want inderdaad is niet alles voor iedereen hetzelfde. We hebben allemaal andere omstandigheden, maar ook een ander lichaam bijvoorbeeld. Voor de een is de grootste dikmaker suiker, voor de ander vet. En weer voor de ander zetmeel. Ik merk dat het vet is voor mijm tenminste. Verzadigd vet. Avocado’s en vis kan ik oneondig eten.

    Begrijpelijk hoor dat je je profiel jad afgeschermd. Sommige mensen kunnen inderdaad rare berichten achterlaten. En als je daar niet op zit te wachten is het logisch dat je je profiel niet openbaar maakt.

    Hier oo wordpress heb je tegie over welke berichten op je blog komen. Je kunt ze goed- en afkeuren. Heel handig ๐Ÿ˜Š.

    Ben benieuwd of je ooit een blog start en wat dan jou insteek wordt. Ik vind het wel wat voor jou. Je kunt bloggen over jou persoonlijke visie op voeding en gezondheid. Je kunt bloggen over welke methodes je gebruikt en over bijvoorbeeld producten, winkelketens en recepten die je bevallen of juist niet. Zijn zomaar wat ideetjes.

    Liefs, Mentje

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s