– 18,5 KILO: Update 2

Hoi!

We zijn inmiddels alweer een maand verder en het is tijd voor mijn tweede update van mijn afvalrace.

In mijn vorige bericht gaf ik aan 3 kilo af te zijn gevallen. Helaas zit er weer 2.2 kilo bij. Ik weeg nu precies 77.7. Mooi getal opzich. Maar ook weer niet. Zwaarder is zwaarder.

Overigens heb ik ondertussen mijn vetpercentage laten meten en deze is 39%! Dit is echt veel te veel. 28% is de max. Het was even naar en confronterend om deze cijfers te zien op de computer in de sportschool. Maar nu is er wel een nieuw doel ontstaan. Ik wil niet alleen 60 kilo wegen. Ik wil ook dat mijn vetpercentage op de de 28 zit. Het hoeft niet eens lager dan dat. Als het maar binnen de kaders van het gezonde zit.

Hoe komt het dat ik weer 2,2 kilo aan ben gekomen? Dit heeft te maken met meerdere dingen. Door drukte en tijdgebrek koos ik vaak voor de makkelijke optie. Dus snel een kaascroissantje kopen voor 90 cent. Inplaats van een broodje avocado met ei maken. Ook heb ik weer veel besteld. Het is warm, je bent moe, hebt zat dingen te doen en dus geen zin in koken. Dit zijn een aantal oorzaken. Maar en is en nog eentje: dooreten wanneer mijn maag aangeeft dat ik vol zit. Ik at met regelmaat toch mijn hele bord op terwijl ik eigenlijk allang verzadigd was en negeerde de signalen van mijn lichaam. Al deze dingen hebben bijgedragen aan de +2,2 kilo.

Goed, ik heb nu vastgesteld wat de oorzaak van mijn gewichtstoename is. Maar hoe krijg ik die 2,2 kilo er zo snel mogelijk weer af? Ik denk dat ik hiervoor nog eens op een rijtje moet zetten wat mijn plan van aanpak was toen ik begon met afvallen:

  • Ultra gezond eten. Veel fruit en minimaal snoepen
  • Eiwitrijk eten en proteรฏneshakes nuttigen
  • Gezonde vetten eten. Dit betekent veel vis, avocado, noten en olijfolie
  • Vermijden van geraffineerde suikers en verzadigde vetten
  • 2376 ml vocht per dag drinken, en dan voornamelijk water en thee. Magere zuivelproducten (die natuurlijk vol met eiwitten zitten) en koffieโ€™s sta ik mezelf toe. In de koffie doe ik rietsuiker
  • Fitness bij Sportcity. Een combinatie van cardio en krachttraining maar de krachttraining staat voorop. Dit omdat mijn BMR te laag is, waardoor ik minder vet verbrand en meer vet op sla dan zou moeten. Je BMR kun je opkrikken met het verhogen van je spierpercentage. Dat bereik voornamelijk met krachttraining.
  • Voldoende bewegen naast het sporten. Voornamelijk fietsen en wandelen
  • Regelmatig (maandelijks) evalueren van de voortgang hier op mijn blog.

Ik denk dat het het beste is als ik dit lijstje eens dagelijks ga bekijken de aankomende twee weken. Misschien motiveert het me gezonder te eten, meer te bewegen en vaker gezond te koken. Het is nu 5 juli. 24 juli ga ik eens kijken wat ik heb bereikt met het volgen van mijn plan van aanpak zoals hij oorspronkelijk was voor ik hem ga bijstellen en met een andere strategie begin.

Ik ben 2 weken terug naar de sportschool geweest voor een intake waarbij dus mijn vetpercentage is berekend maar ook mijn spierpercentage en het percentage vocht. Ik weet de uitkomsten niet allemaal meer uit mijn hoofd. Dus aankomende dinsdag, wanneer ik weer een afspraak heb bij Sportcity ga ik vragen om een uitdraai. De resultaten plaats ik dan onder dit bericht.

Dus, ik ga gewoon dรณรณr. Ik geef de moed niet op en realiseer me dat ik toch o,8 kilo lichter ben dan toen ik begon met afvallen. Is winst toch? Haha!

Wish me luck!