Mijn eerste werkdag

Hoi!

In mijn vorige blog liet ik weten dat ik mijn eerste baantje binnen had.
Vandaag had ik mijn eerste werkdag op dit adres. Hier wil ik kort even iets over vertellen.

cleaning-supplies-1al6xdr

Mijn werkadres is zo’n 2 minuten lopen van mijn huis toevallig. Lekker dichtbij. Erg handig. Het is bij een erg lief en sympathiek vrouwtje van 85. Momenteel wordt er bij haar verbouwd en daarom kon er alleen op de begane gewerk worden door mij.

Ze vroeg me de woonkamer en keuken te zuigen en het interieur te reinigen.
Met mijn schoonmaakhandschoentjes ben ik aan de slag gegaan. Het grappige was dat het interieur en de vloer al zo goed als schoon waren. Maar nadat ik er mee aan de slag was geweest was het in ieder geval brandschoon en zij is het type dat hier van houdt. Haar huis is duur en staat vol met ook weer dure, kostbare spulletjes. Steeds moest ik deze één voor één optillen om eronder te kunnen schoonmaken. Dit moest met het grootste beleid, want wee het me gebeente dat ik iets van haar stuk zou maken. Maar goed, het is goed gegaan, alles is heel en het resultaat mocht er zijn.

Toen ik klaar was met werken was ik erg blij en trots. Ik was voldaan.
Ik weet dat het nog maar mijn eerste dag is van mijn eerste baantje. Maar je moet ergens beginnen en voor mij is dit echt een goede stap in de juiste richting.

Inmiddels kan ik ook vertellen dat ik ook aan ben genomen bij huiscleaning.nl. De integriteits-screening en de intake waren goed en mijn referenctie check was ook in orde. Sinds gister is het definitief dat ik voor huiscleaning.nl ga werken. Ik hoef alleen nog maar te reageren op vacatures en gekoppeld te worden aan een adres. Vandaag al heb ik gereageerd op een adres hier in Leiden voor één dagdeel per week. Ik moet nu enkel nog wachten op een reactie. Ik hoop dat dit hem wordt!

Wish me luck!

💋 Mentje

9 gedachten over “Mijn eerste werkdag

 1. Super fijn dat het zo goed ging je bent echt goed bezig hoor dikke pluim en veel plezier de komende tijd met je bijbaan en succes housecleaning .. Wel jammer dat je dan niet meteen adresjes krijgt
  Als je bij zorggroep Drenthe of icare of curadomi zou solliciteren een aangenomen krijg je vaak vaste cliënten of je gaat invallen.

  Liefs

  Like

 2. Mish is dat ook wat voor jou want hoop voor jou dag je zo snel mogelijk iets krijgt heb goede ervaring met de bovenste.
  Liefs
  P.s je kan ook op Facebook pagina’ s advertentie zeggen medewerker huishouding aangeboden met verhaaltje

  Like

 3. Fijn om te lezen dat je 1ste werkdag je goed bevallen is.
  Wel verrassend dat het daar al zo goed schoon was, want met een verbouwing in huis kan dat ook heel anders zijn.
  Dat systeem van aangenomen zijn bij huiscleaning en dan zelf op vacatures moeten reageren is nieuw voor mij. Dat kende ik nog niet.

  Liked by 1 persoon

  1. Ja voordat je aan een adres gekoppeld kan worden moet je eerst een integriteits-screening doen, een cursus, een intake en er wordt een referentiecheck gedaan. Zonder deze kan je niet werken voor huiscleaning.nl. de verbouwing was boven de woonkamer en keuken beneden dus die waren nog mooi schoon.

   Like

   1. Oké; je kan dus nu aangeven dat je bij houscleaning bent aangenomen.
    Voor de mensen bij wie je solliciteert is dit dan een soort van referentie voor jou, want houscleaning heeft je beoordeeld + goedgekeurd.
    Ik heb in het verleden iemand gehad die al schoonmaakte bij een collega en omdat zij tevreden was heb ik die persoon toen ook gevraagd.
    Voor de rest weet je dan nog niks, dus het is altijd afwachten wie je dan in huis haalt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s