Be The Best Version of You

“Be the best version of you” is mijn levensmotto. Waarom is uitgerekend deze quote mijn levensmotto? Want er zijn zoveel mooie quotes. Ik vind dat deze quote voor mij mijn grote levensdoel formuleert, want dat is het. Het overkoepelt al mijn andere doelen voor de korte en lange termijn.

GrowthExpertsToFollow-compressor.jpg

Voor mij is het echt mijn grote doel de beste versie van mezelf te worden en alles uit mezelf te halen wat erin zit. Ik vind dit heel belangrijk. Maar waarom dan? Ik vind het zonde als je je eigen talenten, en potentie verloren laat gaan. Ik wil blijven groeien. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Persoonlijke ontwikkeling vind ik heel mooi.

Ik heb moeilijke periodes gekend in mijn leven maar omdat ik mezelf ondanks de moeilijkheden toch heb kunnen blijven ontwikkelen heb ik vrede met deze moeilijke periodes. Ik heb dit deels bewust gedaan en deels onbewust. Ik denk dat het in mijn persoonlijkheid zit te blijven streven naar verbetering in mezelf.

Ook als je kijkt naar onzekerheid. Veel mensen zijn onzeker over zichzelf in vergelijking met (de prestaties van) andere mensen. Als je streeft naar het worden van de beste versie van jezelf maken het succes en de prestaties van andere mensen niet uit. Dit betekent overigens niet dat je geen voorbeeld kan nemen aan een ander of je door een ander kan laten inspireren. Die anderen doen wat zij kunnen binnen hun vermogen. Als jij dit ook doet en de lat niet te hoog legt met het risico dat je jezelf overvraagt en onderuit gaat, presteer jij ook binnen je vermogen. Iedereen is uniek. De een is een top salesman, de ander is psychotherapeut, de ander kickboxer en weer een ander is een goede ruiter, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Succes en het zijn van de beste versie van jezelf betekent voor iedereen wat anders. En dat maakt het zo mooi. In de quote zit de suggestie dat iedereen uniek is, en dat is ook zo.

Momenteel presteer ik binnen mijn vermogen door vrijwilligerswerk te doen, te studeren, en te sporten. Vergeleken met mijn vriendinnen die een gezin en een full-time baan hebben met twee universitaire studies achter de rug is het niet veel. Maar als ik kijk naar wat het voor mij betekent dat ik deze momenteel dingen doe, is het toch gewoon goed. Momenteel is dit wat goed is voor me en waar ik me ook goed bij voel. Nu wil ik niet altijd op dit niveau blijven presteren. Want ik wil blijven groeien en hogerop komen. Zo heb ik ook het plan om nog een keer een vakopleiding te proberen en natuurlijk ben ik nu opzoek naar een baan omdat ik me voor het eerst in vijf jaar gezond genoeg voel om te werken.

Ik doe wat ik kan en ik ben er trots op. Ik ben trots op dat ik weer ben gaan studeren en ik ben er trots op dat ik het weer aandurf om te gaan werken. Dat ik druk bezig ben met solliciteren. Ook ben ik er trots op dat ik me in heb geschreven bij de sportschool en daar al een aantal keer hard heb getraind.

Ook al presteer ik niet op het niveau van de succesvolle carieretijgers om me heen, wat betreft het worden van de beste versie van mezelf ben ik wel goed bezig. Mijn moeder en vriend vinden dit ook. Ze staan volledig achter mij en mijn keuzes en ook zij zijn er trots op dat ik wel steeds stappen vooruit neem. Ik ben helemaal onderaan begonnen en ik persoonlijk vind dat ik al een aardig eind op weg ben. Ik ben blij met wat ik doe en met waar ik naar toe werk.

Ik ben benieuwd wat jullie vinden van de quote ‘Be the best version of you”. Vinden jullie hem ook zo mooi als ik? Of hebben jullie een andere mooie favoriete quote? Ik hoor het graag!

πŸ’‹ Mentje

4 gedachtes over “Be The Best Version of You

 1. hotthingsforladies zegt:

  vrijwilligerswerk te doen, te studeren, en te sporten

  Nou dat is toch super en al heel knap en idd sommigen werken fulltime maar het moet ook kunnen is toch een reden voor dat jij dat niet doet maar toch studeer je doe je vrijwilligers werk en je sport lekker bezig zeg ik.

  Ik heb altijd zoiets van je kan niet zomaar iedereen met elkaar vergelijken elke persoon is anders en voor de 1 is dit al goed genoeg en een ander vind het kleine moeite fulltime werken.

  Ben trots op je ga zo door xx

  Liked by 1 persoon

 2. mariposa zegt:

  Mentje,
  ik vind je quote mooi en ook dat je de juiste attitude/ingesteldheid hebt! Veel mensen spiegelen zich te vaak aan anderen, dan dat ze gewoon hun eigen willen zijn en het beste uit zichzelf te halen! Ook zonder een hoog diploma kan je best slagen in het leven! Ik denk dat ik daar zelf een voorbeeld van ben πŸ˜‰ Ik heb een beroepsopleiding gevolgd. Mijn eerste job was in de textielindustrie als naaister/strijkster. Ik ben daarin begonnen op mijn 16de als vakantiejob later als vaste job en hebt het ongeveer 4 jaar gedaan. Daarna heb ik ook als schoonmaakster (bij een subcontractor poetsdienst) in een fabriek gewerkt, dit voor 7 jaar en dan in diezelfde fabriek die “chips” maakt (Niet voor op te eten, maar Micro-elektronica halfgeleiders) gaan solliciteren voor een job als operator. Deze job heb ik 12 jaar gedaan, tot ik om gezondheidsreden ben gestopt. Nu ben ik fulltime huisvrouw, maar ik heb geen kinderen en heb genoeg kunnen sparen om goed te kunnen leven… (Zonder stress en druk van een baas of iemand anders!). Ik wil enkel nog doen wat ik graag doe en verder zie ik wel wat de toekomst brengt en wie weet vind ik ooit nog wel eens een job die bij me past of doe ik misschien ook ooit nog eens vrijwilligerswerk. πŸ™‚ Ik zou zeggen houd deze attitude aan, maar als dit je persoonlijkheid is dan zal dit voor jou een makkie zijn πŸ˜‰ Ik wens je een succesvol en gelukkig leven…!
  Liefs, Heidi Xx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s