Mijn Gezonde en Gelukkige Ik

In het bericht ‘Minimaliseren is Simpel’ liet ik weten dat ik veel lijstjes met doelen en do’s en dont’s heb geschrapt en zo ruimte creeër voor andere dingen in mijn leven. Ik vertelde ook al dat ik natuurlijk wel een aantal doelen en richtlijnen nog heb. Één van die doelen is het worden van de ‘Gezonde en Gelukkige ik’.
Daar ga ik het in dit blog over hebben.

Wat bedoel ik precies met het worden van mijn gezonde en gelukkige ik?
Hiermee bedoel ik dat ik op een plek wil zijn in mijn leven waar ik echt vrede mee heb.
Momenteel rook ik en ben ik te zwaar. Ik ben dus niet gezond. Hierdoor ben ik ook niet 100% gelukkig. Ook was ik niet 100% gelukkig omdat ik niet het maximale uit het leven haalde. Ik had de neiging me teveel terug te trekken in mijn eigen schulpje. De afgelopen paar weken ben ik begonnen met uit dat schulpje kruipen. Met succes. Het gaat beter.

Om mijn gezonde en gelukkige ik te worden zal ik een aantal dingen moeten veranderen of aanpassen in mijn leven. Natuurlijk begint het allemaal met stoppen met roken. Eerder heb ik hier een blog over geschreven in de hoop dat dat blog een stok achter de deur zou zijn maar dit had niet geholpen. Ik rook nog steeds. Al goed, elk moment is een nieuwe kans. Dus ik blijf het gewoon proberen.

Ik zal ook zeker gelukkiger zijn wanneer ik die extra kilo’s kwijt ben. Door regelmatig te sporten en gezonde voeding kan ik dit bereiken. Sinds drie weken sport ik nu bij Sportcity en dit bevalt me prima. Hiernaast eet ik helaas nog niet zoals ik zou moeten. Vandaag is de eerste dag in drie maanden dat ik volledig gezond heb gegeten. Ook dit bevalt me prima dus ik hoop dat ik het nu vol kan houden.

Verder is er nog: het maximale uit het leven halen. Daarom ben ik de afgelopen paar weken begonnen met lekker lezen, en veel de deur uit gaan voor leuke activiteiten zoals een terrasje pakken, wandelen of shoppen. Wonder boven wonder heb ik recent een leuk bijrijdpaard gevonden dat ik drie keer per week mag verzorgen. Dit is ook een leuke activiteit waar ik van kan genieten. Lekker buiten de deur in de frisse lucht. De boeken die ik lees zullen dan veelal ook over paarden/paardensport gaan. Momenteel ben ik bezig in een boek dat gaat over Natural Horsemanship, en hierna ga ik een boek lezen over paardenwelzijn met daarnaast nog een boek van Pat Parelli. Dit zegt jullie vast niks maar dit is een Natural Horsemanship man die groot is in de paardenwereld.

Als laatste wil ik nog een vaste baan vinden naast mijn vrijwilligerswerk. Ik denk dat ik ook steeds beter in mijn vel ga zitten als ik binnen mijn vermogen actief ga zijn. Ik ben momenteel blij met mijn vrijwilligerswerk maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wacht nog steeds op de uitslag van mijn sollicitatiegesprek bij de bloemist. Maar ik ben ook uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek ergens anders. De datum moet nog vastgesteld worden. Maar ik hoop wel dat het één van deze twee wordt.

Dus, waar het op neer komt is dat ik mijn gezonde en gelukkige ik ga worden door (en nu maak ik toch nog even een lijstje):

  • Stoppen met roken
  • Afvallen
  • Werken
  • Paardrijden
  • Leuke activiteiten

Ik ben hier nu al een week of vier mee bezig en het gaat goed. Ik hoop dat het goed blijft gaan en dat ik stap voor stap dichter bij mijn doel kom. Maar voor nu heb ik niks te klagen. Ik ben blij!

Op mijn computer heb ik nog een document staan met een uitwerking. Hier hou ik me aan vast. Deze deel ik hier niet vanwege de persoonlijke aard ervan.

💋 Mentje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s