-18,5 kilo: Update 1

Vandaag mijn eerste update van mijn afvalrace naar de 60 kilo!
Maandelijks in de eerste week van de nieuwe maand zal ik voortaan een update plaatsen.

Hoe gaat het nu?
Goed! Sinds ik ben begonnen ben ik 3 kilo afgevallen.
Ik begon op 78,5 en weeg nu 75,5! Dat is 3 kilo eraf! Yes! 💪

Hoe heb ik dit gedaan?
Ik ben lid geworden bij Sportcity!

1200x630bb

Dat helpt maar ik ben voornamelijk afgevallen door geen cheeseburgers en patat meer te eten en het snoepen te beperken tot 1 chocola per dag. Verder drink ik veel en heb ik sinds ik lid ben van Sportcity 3 keer gesport en flink ook! Daarnaast doe ik om de dag een Billen, Benen en Buik work out met een app van 20 minuten. Deze lijkt ook aan te tikken. Allemaal goed dus.

Na de krachttraining bij Sportcity nuttig ik een proteïne shake van het merk XXL. Zijn best goed doen en ik heb het nodig. Via mijn normale voeding krijg ik niet veel eiwitten binnen omdat ik momenteel met dit weer niet zo verzot ben op grote maaltijden met groenten, vlees en aardappelen en dergelijke.

Ook al staat avondeten me momenteel tegen. Ik wil dit wel weer op gaan pakken en dagelijks koken voor mezelf. Elke dag dineren met brood en kaas is niet gezond. Dus voor de maand juni is het mijn doel eiwitrijker en gezonder te eten. Er valt nog veel winst te behalen met het gezonder eten want ik eet nu met regelmaat een kaas croissantje inplaats van bruine brood voor lunch of ontbijt.

Gaat allemaal goed komen. Stap voor stap. Er is in ieder geval al 3 kilo af en dat is fijn. Nog 15,5 te gaan!

💋 Mentje.

23 gedachtes over “-18,5 kilo: Update 1

 1. Sytske Barkhuis zegt:

  Hi Mentje,
  Je kunt voor het avondeten ook heel simpel iets anders klaarmaken, wat je heel weinig tijd kost en zeker gezonder is dan iedere avond brood met kaas.
  Voorbeeld van mijn ene zus: ze eet 2 dagen achtereen ½ zak gemengde salade + ½ blik(je) peulvruchten. Uiteraard kun je bij die gemengde salade ook kiezen voor ½ blikje met vis.

  Liked by 1 persoon

  • Mentje zegt:

   Dat klinkt ook zeker niet verkeerd. Gewoon een lekkere zelfgemaakt maaltijdsalade. Ik heb vandaag een intake gesprek gehad bij Sportcity en daar kreeg ik allemaal goede voedingsadviezen die ik zeker op ga volgen!

   Like

   • Sytske Barkhuis zegt:

    Hoe meer je zelf doet hoe goedkoper het wordt natuurlijk.
    Maar als je snel iets gezonds wilt hebben dan kan dit prima met voorgesneden groenten + iets uit een blikje of potje (<- wel even letten op eventuele extra toevoegingen).
    Voedingsadviezen zijn natuurlijk altijd leuk, maar die moeten voor jou natuurlijk wel haalbaar zijn in verband met mogelijkheden qua tijd en financiën.

    Liked by 1 persoon

   • Mentje zegt:

    Hi Sytske,

    Dat is waar ook. Gezond eten is goedkoper vaal. Helemaal als n je resten bewaart. Ik maak de belofte geen boterhammen met Kaas meer te eten. Vanaf morgen! 😉 Vandaag moet ik even op mijn geld letten en dan is twee boterhammen met ei of kaas natuurlijk goedkoper. Ga jij vandaag nog iets speciaals doen met het lekkere weer? Ik heb voor mezelf wwn rustdag ingepland. Maar er bestaat een kans dat ik toch even de stad ofzo inga en een terrasje pak.

    Groetjes,
    Mentje

    Like

   • Mentje zegt:

    Sytske, er is iets gebeurd met mijn wordpress. Ik heb perongelijk op spam gedrukt inplaats van approve op jou comment… Ik ga proberen dit te fixen maar weet momenteel even niet hoe…

    Like

   • Sytske Barkhuis zegt:

    Hi Mentje,
    Dit is de laatste reactie van jou die ik op de juiste manier kan beantwoorden, maar mijn vraag gaat ook over die reactie, dus dat komt goed uit.
    Waar ik nog wel benieuwd naar ben is welke voedingsadviezen je hebt gekregen.
    Eerder had jij voor jezelf een schema gemaakt hoe je graag wilde gaan eten.
    In hoeverre wijken die adviezen af van wat jij toen voor jezelf op papier had gezet?
    En in hoeverre zijn die voor jou ook echt haalbaar?
    De reden dat ik dit vraag is omdat mijn ene zus inmiddels een paar keer om een advies heeft gevraagd, want bij de diverse mensen/instellingen waar ze trainde. Al deze adviezen waren weer anders en met geen van de adviezen heeft ze uiteindelijk wat gedaan.

    Liked by 1 persoon

   • Mentje zegt:

    Hoi Sytske, ik kreeg voornamelijk het advies op te bouwen in caloriën met het eten van gezonde vetten zoals zalm, avocado en noten. Ook kreeg ik het advies alleen natuurlijke suikers te nemen, maar 2 keer een zoet ding per week mag om het niet ontwend te raken. Dit komt aardig overeen met de plannen die ik had. Ik wil alleen 3 keer per week iets van een ijsje nemen….

    Like

   • Sytske Barkhuis zegt:

    Dat zijn inderdaad de producten die je eerder op je lijstje had staan. maar die je, voor zover mij bekend, nog niet had toegevoegd. Denk je dat je dit nu na dit advies wel gaat doen?
    Ik geef zelf trouwens zelf de voorkeur aan makreel in plaats van zalm.

    Liked by 1 persoon

   • Mentje zegt:

    Hoi Sytske, ik heb nu twee dagen gegeten volgens de adviezen. Vanavond eet ik kipfilet met paprika en rijst…. Makreel vind ik ook erg lekker. Denk dat ik beide ga eten. Zowel makreel als zalm. Eet jij helemaak geen zalm?

    Like

   • Sytske Barkhuis zegt:

    Hoi Mentje,
    Ik eet wel eens zalm, maar sporadisch bij de warme maaltijd.
    Dan kies ik liever voor zo’n hele (gerookte) makreel. Die vinden hubby en ik namelijk allebei erg lekker en dan ben ik voor 2 personen ook nog eens een stuk goedkoper uit.
    Wat mij daarnaast opvalt is dat iedereen het heeft over vette vis ↔ zalm; net alsof er geen andere keuze is. Dit terwijl niet iedere soort zalm onder vette vis valt, want het Voedingscentrum heeft het over minimaal 5 gram vet per 100 gram.
    Dus waarom mensen niet verwijzen naar de site van het Voedingscentrum, waar ze zelf kunnen lezen welke soorten vis onder vette vis vallen? Want ook haring, paling en sardientjes vallen onder vette soorten vis. Als jij dan liever een broodje haring eet of eens een salade met sardientjes ben je toch ook goed bezig?

    Like

   • Mentje zegt:

    Hoi Sytske, wat een goede tip van die haring, paling en sardientjes. Ik vind die alledrie ook erg lekker. Dankjewel. Volgende week ga ik de paling eens proberen. Je had me al eens een recept gegeven van de makreel ketjap in de oven. Dat recept ben ik inmiddels kwijt. Heb je hem nog voor me? Groetjes, Mentje

    Like

   • Sytske Barkhuis zegt:

    Hoi Mentje,

    Ik zou eens vragen aan degene van wie je die intake hebt gekregen waarom alleen zalm genoemd werd als voorbeeld voor gezonde vette vis. Dit terwijl er bij de noten geen voorbeeld(en) werd(en) gegeven en er blijkbaar ook niets is gezegd over zaden&pitten?

    Wij bereiden de makreel altijd als “pepesan van gestoomde makreel”.
    Hiervoor gebruiken we het recept van
    http://vishandelhollemans.nl/recepten/makreel02.html

    Groetjes, Sytske

    Liked by 1 persoon

   • Mentje zegt:

    Hoi Systke, dat lag eigenlijk een beetje aan mij dat van die zalm. Ze adviseerde me vette vis en ik suggereerde meteen dat ze zalm bedoelde omdat deze vaak wordt benoemd. Over zaden en pitten is inderdaad niks gezegd maar ik weet van mezelf al dat deze erg gezond zijn. Ik zou ze toe kunnen voegen aan minn brinta in de ochtend. Bedankt voor het recept. Geniet van deze mooie frisse dag. Groetjes, Mentje

    Like

   • Sytske Barkhuis zegt:

    Hoi Mentje,
    Dat vind ik nu zo jammer.
    Veel mensen denken namelijk dat zalm de enige vette vis is en weten niet dat zaden en/of pitten net zo gezond zijn als noten. Ook al noemde jij zalm en begon je niet over zaden en/of pitten, want dat kon zij dus niet weten.
    Is het je dit weekend gelukt op de gezondere manier bezig te zijn?
    Hoe staat het trouwens met het regelmatig eten van fruit? Lukt dat nog een beetje?
    Groetjes, Sytske

    Liked by 1 persoon

   • Mentje zegt:

    Hoi Sytske,

    Gelukkig ben ik er door jou nu van op de hoogte dat sardientjes, paling en haring ook gezond zijn. En zaden en pitten. Maar die laatste twee was ik al van op de hoogte. Ik ben afgelopen zaterdag door mijn rug gegaan. Flink ook, heb niet kunnen koken. Dus weer besteld. Dus wat eten betreft geen goed weekend gehad. Heb jij nog iets speciaals gedaan? Fruit eet ik overigens wel bijna elke dag 2 stuks.

    Groetjes,
    Mentje

    Like

 2. Sytske Barkhuis zegt:

  Hoi Mentje,

  Ik weet natuurlijk niet wat voor mensen er werken bij Sportcity, want wat voor soort opleiding hebben die gedaan? Zowel een personal trainer als een voedingsdeskundige op een sportschool zou een uitkomst zijn, maar daar is praktisch nooit sprake van.

  Ben je met sporten door je rug gegaan of had het daar niets mee te maken?
  In hoeverre bieden bezorgrestaurants eigenlijk gezonde(re) maaltijden aan?
  Of heb je je daar (nog) niet in verdiept?

  Ons weekend was zeer aangenaam hoor, maar we hebben geen echt speciale dingen gedaan. Het weer werkte natuurlijk ook wel mee, want vandaag is het een stuk frisser.

  Groetjes, Sytske

  Liked by 1 persoon

  • Mentje zegt:

   Hoi Sytske,

   Ik had wel het idee dat het meisje dat mij hielp verstans van zaken had. Ze zag er zelf ook gezond uit. Ze raadde me wel aan sterk te minderen met geraffineerde suikers en verzadigde vetten want dat krijg ik nog teveel binnen. Die thuisbezorgde maaltijden zijn natuurlijj niet gezond. Ik ga zolang ik nog rugpijn heb maar weer even over op brood. Of die makkelijke salades die je me adviseerde. Ik ben door mijn rug gegaan met het tillen van een TV. Zit nu aan de Diclofnac in combinatie met paracetamol. Fijn dat jullie zo’n goed weekend hebben gehad. Het weer zat inderdaad mee. Ik vind het ook lekker dit frisse…

   Groetjes, Mentje

   Like

   • Sytske Barkhuis zegt:

    Hoi Mentje,
    Eerlijk gezegd verwacht ik niet anders dan dat iemand die bij een sportschool werkt er gezond uitziet. Maar zoals je weet moet je jezelf nooit vergelijken met iemand anders, want je weet niet wat zij daar allemaal voor doet (en laat). Zo kan ik me voorstellen dat iemand die echt fanatiek traint zich op een hele andere manier moet bezighouden met zijn/haar voedingspatroon dan iemand anders. Sommige mensen denken dat ze met 2x per week trainen allerlei aanpassingen zouden moeten doen, terwijl dat helemaal niet nodig is.
    Mensen zouden sowieso minder geraffineerde suikers en verzadigde vetten moeten eten, maar dat heeft niets met sporten te maken.
    Ik dacht dat je ergens in februari de koelkast met 4 vrieslades van je moeder zou krijgen.
    Heb je die intussen niet gevuld met allerlei gezonde(re) producten? Voor houdbare producten heb je vast wel wat kastruimte over en anders kun je bij de kringloopwinkel wel wel goedkoop een 2de hands kast kopen,
    Groetjes, Sytske

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s