Een nieuwe droom, of een oude? πŸ΄

Hoi leuke lezers,

Zolang als ik me kan herinneren hou ik van dieren en sinds mijn 8e rijd ik paard. Na de eerste rijles was ik meteen verkocht en verliefd. Verliefd op het paard. Wat een mooie liefdevolle elegante dieren zijn dit. Vanaf dat moment was ik meteen een paardenmeisje.

Toen ik 14 was kreeg ik van mijn ouders een eigen paard genaamd Nelson. Een droompaard werkelijk. Helaas is deze verkocht wegens omstandigheden na de scheiding van mijn pleegouders toen ik 16 was. Na de verkoop van Nelson heb ik een periode niks met paarden gedaan waarna ik een aantal bijrijdpaarden of verzorgpaarden heb gehad. Sommige voor een korte periode, andere voor een langere periode.

De laatste 5 jaar echter heb ik weinig tot niks gedaan met paarden. Ik was bezig met andere dingen waaronder studeren. Her en der heb ik wel een aantal lessen gehad. Voornamelijk in western. Ongelooflijke leuke discipline is dit in de paardensport. Toen der tijd op mijn 25 vond ik het heel leuk het westernrijden echt te leren ondanks dressuur altijd mij voorkeur had. Maar de lessen waren erg duur en het was ook nog eens ver weg dus die droom liet ik varen. Hierna heb ik niks meer met paarden gedaan.

Na 5 jaar niks met paarden te hebben gedaan was ik ook een beetje angstig voor ze geworden. Waarom precies weet ik niet. Maar ik denk wel dat het voor een groot deel te maken had met mijn nekklachten. Ik werd bang van het idee op een paard te stappen vanwege het risico om er vanaf te vallen en mijn nek te beschadigen. Ik voelde me dan ook niet aangemoedigd te gaan rijden. Tot begin dit jaar…

Begin dit jaar ben ik op vakantie geweest naar Horst in Limburg met mijn moeder, mijn vriend en nog wat vrienden van mijn moeder wiens kinderen en aanghang daarvan ook meegingen. We waren met een groep van 11 man. Onder wie dus 4 kinderen (inclusief mezelf) en 3 aanhang. In de vakantie kwam we op het idee te gaan paardrijden en dan les te nemen. Eerst wilde ik niet, vanwege mijn angst. Maar na in contact te zijn gekomen met een paard vlak naast ons vakantie huisje ben ik van gedachten veranderd. De onderstaande foto’s zijn gemaakt door mijn vriend en dit was het eerste contact dat ik had met een paard sinds 5 jaar. We kwamen net terug van het uitlaten van de honden en ik besloot gewoon om dat paard eens te benaderen en te kijken hoe het op mij zou reageren en wat ik er zelf ook van zou vinden. Ik vond het erg LeukΒ πŸ’œ

bokt.jpg

hi

hi2

Een dag erna besloot ik mijn angst te overwinnen en ben ik gaan paardrijden. De les was intensief maar erg leuk. Ik had op dat moment geen rijkleding bij me dus reed in mijn fitnesslegging en kaplaarsjes die ik van de manege had geleend πŸ˜… Het paard waar ik op reed heette Paradiso. Schat van een beest. Erg voorwaarts, maar heel betrouwbaar. Mijn moeder was mee die dag. Hieronder wat foto’s van mijn moeder en Paradiso en ik in de rijbak:

md2

hi3

Na de rijles voelde ik me heel blij en trots. Ik was al mijn angst kwijt. Ik voelde het paardengen in mezelf weer geactiveerd worden en besloot eenmaal thuisgekomen weer te gaan lessen of een bijrijdpaard te zoeken. Ik ben woonachtig in Leiden en in Leiden en omgeving is het lastig om een bijrijdpaard te vinden. Ik heb mijn best gedaan maar toch mocht het een aantal maanden lang niet baten. Ook zat ik met het probleem dat ik graag een bijrijdpaard wilde waarmee ik een bepaalde discipline in de paardensport kon beoefenen omdat ik daarin dingen wil leren. Namelijk Natural Horsemanship. Dit is een bepaalde vorm van omgaan met het paard en betekent eigenlijk communiceren met het paard in ‘paardentaal’. Het is verder een heel breed begrip maar het is ontzettend mooi en interessant. Na een tijd lang niks te kunnen vinden. was ik even gestopt met zoeken naar.

Tot een paard weken terug. Ik besloot weer eens te kijken naar openstaande advertenties op een paardenforum. Het toeval wilde dat ik daar een advertentie vond van iemand die op zoek was naar een bijrijder voor 3 a 4 dagen in de week in Leiderdorp met een interesse voor Natural Horsemanship! Zonder aarzelen heb ik meteen gereageerd op de advertentie. Ik kreeg een reactie terug en daaruit volgde een kennismaking.

De kennismaking was heel erg leuk. Zowel het paard als het meisje die de advertentie had geplaatst waren beide erg aardig en positief. Dat meisje heeft me zelfs die dag meteen al een lesje Natural Horsemanship van een half uurtje gegeven. Echt heel bijzonder om te zien wat zij allemaal voor elkaar kon krijgen met het paard met enkel een liefdvolle hand en een sterke persoonlijkheid.

Ze vertelde echter dat ik zou moeten wachten met starten tot 1 juli omdat het paard eerst een paar weken naar een vakantieoord gaat maar dat ik daarna aan de slag kon gaan. We hebben afgesproken dat ik bij haar lessen ga nemen. Ik weet zeker dat ik van haar erg veel kan leren. Het is het zeker waard om te investeren in lessen want leren is mijn doel. Ik heb er superveel zin!

Nu is het enkel een aantal weken wachten. In deze weken ben ik niet van plan stil te zitten. Ik ga me bezig houden met het aanschaffen van rij en stalkleding. En daarnaast ga ik me inlezen in de Natural Horsemanship. Sinds deze week heb ik het eerste boek genaamd ‘Paard als Partner’ binnen. Dit boek introduceert de Natural Horsemanship en bestpreekt zes visies hierop. Heel interessant. Er zijn nog een aantal andere boeken die ik wil lezen maar eerst deze maar πŸ˜‰ Onderaan beginnen he ☺

Dus, mijn droom om weer met paarden bezig te zijn, te rijden en Natural Horsemanship te doen lijkt alsnog een keer in mijn leven uit te komen. Het is een nieuwe droom na 5 jaar paardloos te zijn geweest. Maar ook weer een oude droom omdat ik altijd al een paardenmeisje ben geweest en ik waarschijnlijk hoe dan ook toch weer terug uit zou komen bij paarden. Het is iets dat in je zit en dat je niet meer kwijtraakt. Als je eenmaal bent verkocht kom je er niet meer vanaf haha.

1 Juli is het zover en ga ik beginnen. Nu eerst lekker shoppen en lezen!

πŸ’‹ Mentje

2 gedachtes over “Een nieuwe droom, of een oude? πŸ΄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s