Work, work, work baby!

Hoi!

In mijn vorige blog over mijn 3 jaren plan liet ik weten dat er nog een blogje aan zat te komen over mijn nieuwe levensdoel: werken! Dus hier is hij! ๐Ÿ˜‰

Als ik wil gaan werken, betekent dat dat ik nu niet werk zou je zeggen…
Dit klopt. Ik werk wel. Maar dit is op vrijwillige basis. Zoals ik dit de afgelopen vier jaar heb gedaan. Momenteel doe ik huishoudelijk werk voor een wat oudere dame. En hiervoor heb ik vrijwilligersfuncties bekleed als helper van ouderen of gehandicapten met voeding in zorgcentra en instellingen. Af en aan met hier en daar een pauze van een paar weken of maanden.

Waarom deed/doe ik vrijwilligerswerk? Wegens gezondheidsredenen was het moeilijk voor me een vaste baan aan te houden. Een van de grootse gezondheidsproblemen waren wel mijn migraines.

Goed. Waarom wil ik dan nu aan het werk met een betaalde baan?

Omdat het nu eindelijk kรกn! Yes! ๐Ÿ˜„

Er zijn wat zaken ten positieve veranderd in mijn leven:

– Ik heb meer energie
– Ik zit goed in mijn vel
– Ik ben erg gemotiveerd
– Ik heb bijna geen migraines meer en als ik ze heb neem ik daar tegen een goedwerkend medicijn.

Al sinds mijn 23e ben ik migraine patiรซnt. Ik had verschrikkelijke migraines die 24 tot 48 uur duurde. Wanneer ik deze had was ik helemaal niks meer waard. Ik kon niks behalve op bed liggen met pijnstillers en de hoop dat het snel voorbij zou gaan.

Echter werden mijn migraines vorig jaar minder heftig en daarbij komt dat ik dit jaar een grote beslissing genomen. De migrainemedicatie, Rizatriptan, die ik jaren terug voorgeschreven kreeg van de neuroloog ben ik eindelijk eens gaan gebruiken. Ik durfde dit nooit omdat ik het een keer had gebruikt jaren terug toen het 30 graden was waarna ik bijna flauwviel. Na deze ervaringen was ik er bang voor geworden en heb ik het nooit meer geprobeerd.

Dit jaar dus besloot ik mijn angst aan de kant te zetten en de medicijnen gewoon te gaan gebruiken met in mijn achterhoofd dat eventuele bijwerkingen als flauwte en duizeligheid ook weer voorbij gaan.

Wonder boven wonder had ik helemaal geen last van die bijwerking (ook nu niet met de 30 graden) en gingen mijn migraines helemaal weg! ๐Ÿ‘ Echt zo fijn! ๐ŸŽ‰ Ik raad dit medicijn aan, aan iedereen die met zijn handen in het haar zit van de migraines en niet meer weet waar die het moet zoeken.

Dus, nu dat probleem op is gelost durf ik het aan voor twee dagen in de week betaald werk te doen. Gewoon om mee te beginnen โ˜บ

Voor mij is dit zo’n grote stap in mijn leven. Ik vind het dus spannend, maar ook ontzettend leuk. Ik ben heel gemotiveerd en enthousiast. Ik heb al wat (3) sollicitaties de deur uit gedaan en uit รฉรฉn van die sollicitaties is een sollicitatiegesprek voortgekomen. Deze is inmiddels geweest.
Het gaat hier om een sollicitatie naar de functie bloembinder bij een Bloemist. Aankomende week krijg ik te horen of ik het ben geworden of niet. Spannend dus! Ik hoop heel erg dat ik de baan krijg want werken in een bloemenwinkel is echt een droom. Hoe gek dat ook klinkt. De hele dag omringt zijn door al die mooie gekleurde bloemen en planten vind ik hemels. Ook heb ik in het verleden een periode in een bloemenzaak gewerkt en ik weet nog heel goed dat ik het werk daar onwijs leuk vond.

Mocht ik niet gekozen worden. Geeft niks. Dan ga ik opzoek naar een andere baan voor twee dagen in de week. Misschien bij een andere bloemist of bijvoorbeeld bij Postnl of Sand (ook een postbedrijf) mocht dat ook niet lukken.

Waar het mij om gaat is dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging na vier jaar ouderen te hebben verzorgd op vrijwillige basis. Ik weet dat dat ook heel dankbaar werk is. En mocht een betaalde baan me om welke reden toch niet lukken, dan blijf ik ouderen verzorgen met plezier. Maar ik weet dat ik nu kan werken. En ik vind, als je kan, dan moet je. Ik wil mijn kracht weer gebruiken.

Dus! Leuk allemaal! Ik heb er zin in! ๐Ÿ˜ Haha!

Aankomende week word ik dus gebeld met de uitslag over mijn sollicitatie.
Of het gelukt is laat ik weten onderaan in de comments!

๐Ÿ’‹ Mentje

i-can-do-it-and-im-strong

15 gedachtes over “Work, work, work baby!

  • Mentje zegt:

   Ah lief van je! Echt rot dat jij er ook zo’n last van hebt gehad. Migraines zijn echt een bitch! ๐Ÿ˜‰ Wat heeft jou goed geholpen? Het medicijn dat ik nu neem zorgt er ook voor dat de frequentie afneemt. Echt heel prettig! X Mentje

   Liked by 1 persoon

 1. Lidwien Cornelissens zegt:

  Super! En wat heerlijk dat eindelijk die migraines je niet meer helemaal lam leggen. Het is zoโ€™n nare kwaal! En nu maar duimen voor je baan. Liefs!

  Like

 2. hotthingsforladies zegt:

  Ik ga voor je duimen..wat een leuke sollicitatie..in een bloemen winkel lijkt me zalig๐ŸŒน๐ŸŒป๐ŸŒบ๐Ÿ€๐ŸŒท๐ŸŒธ๐Ÿ’en na 4 jaar vind ik echt dat jij iets verdiend want je hebt die 4 jaar alles gedaan op vrijwillige basis en super goed en knap..ik heb ook jaren vrijwilligers werk gedaan het geeft voldoening maar je wil ik idd gewoon werken en als het kan en je migraine is over of iig je hebt medicatie …waarom niet.

  You go girl๐ŸŒบ๐ŸŒบ๐ŸŒบ

  Liked by 1 persoon

  • Mentje zegt:

   Ah thanks wijfie!! ๐Ÿ˜˜ Zo lief! ๐Ÿ˜„๐Ÿ’– En jij weet hoe het voelt en is want jij hebt het zelfde gedaan en werkt nu ook. Je bent zelfs een beetje een voorbeeld want jij bent ook gewoon gaan werken binnen je vermogen en dat is wat ik nu ook ga proberen ๐Ÿ‘ Echt leuk inderdaad tussen de bloemen paraderen ๐Ÿ˜๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒผ๐ŸŒป Ik hoop dat het doorgaat! Nog even wachten op de uitslag. Echt spannend ๐Ÿ˜จ

   Like

 3. hotthingsforladies zegt:

  Heb vertrouwen erin you got these job of another…lief dat je mij als een voorbeeld ziet .Dat is lief hihi dat je dat zegt.

  Ja ik doe mijn best soms nog niet makkelijk want je hebt altijd wel momenten wil iets anders en wat maakt mij echt gelukkig en hoeveel uren kan ik aan maar alles op zijn tijd en ik begin ergens ..ga hierna mijn onderwijs assistent oppakken of iets met activiteiten ouderenzorg of mensen helpen liefs

  Liked by 1 persoon

 4. Mentje zegt:

  Mensen helpen is altijd goed en geeft veel voldoening. Maar als onderwijsassistent iets is wat je ook echt heel leuk vind moet je kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Vind het wel bij je passen! ๐Ÿ˜Š Ben benieuwd wat jij allemaal gaat ondernemen. Keep me posted please! Xxx

  Like

 5. Mentje zegt:

  De bloemist is het helaas niet geworden. Hij heeft gekozen voor iemand met meer ervaring. Jammer maar het geeft niet want ik ben uitgenodigd voor een sollicitatie gesprek bij een andere werkgever n.a.v. een andere sollicitatie. Ik heb goede hoop! ๐Ÿ’‹ Mentje

  Like

 6. mariposa zegt:

  Hoi Mentje, jammer dat je de job bij de bloemist niet hebt gekregen, hoewel je toch al enige ervaring hebt! Maar misschien dienen zich later nieuwe kansen… Ondertussen duim ik zodat je een job vindt dat bij je past en dat je heel graag doet ๐Ÿ™‚ Ik vind het al super dat je zo positief ingesteld bent en ervoor gaat, wat dan ook! Wat de migraine betreft, vind ik sneu dat je daar ook mee gekweld wordt. Ik weet wat het is (niet uit eigen ervaring, maar van iemand die ik ken die ook heel vaak gekweld wordt met zware migraine aanvallen). Deze persoon heeft zich al laten behandelen in een speciale migrainekliniek, met weinig resultaat. Tot ze tijdens een vakantie in het buitenland ook eens een zware migraine kreeg en opgenomen werd in het ziekenhuis. Daar hebben ze haar kunnen helpen met รฉรฉn of andere spray en spuit. Het is niet dat ze nu van de migraine af is, maar het gaat stukken beter met minder zware migraine en het gaat ook sneller over. Ik denk dat de spray en spuit niet in Nederland te verkrijgen zijn en ze deze laat overbrengen vanuit het buitenland. Veel succes in je nieuwe job…! ๐Ÿ˜€
  Heidi Xx

  Liked by 1 persoon

  • Mentje zegt:

   Hoi hoi!

   Dankjewel voor je motiverende en lieve berichtje! ๐Ÿ˜Š. Ik heb i middels werk voor 2 dagdelen in de week. Het gaat hier om huishoudelijke hulp. En ik vind dit prima. Stiekem vind ik het zelfs een beetje leuk want ik hoi van schoonmaken ๐Ÿ˜‰.

   Liked by 1 persoon

  • Mentje zegt:

   Sorry ik drukte al op verzenden nog voor ik klaar was… Wat rot voor die vriendin dat ze in het ziekenhuis is beland ๐Ÿ˜ฎ Gelukkig hebben ze elkaar kunnen helpen. Ja migraines zijn heel naar en het is altijd zoeke welk medicijn bij je past en welke werkt. Fijn dat die spray haar helpt. Mijn moeder gebruikt ook een spray. Ikzelf ben heel tevreden over mijn smelt tabletten…

   Xxx

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s