Mijn 3 jaren plan

De afgelopen tijd ben ik druk in de weer geweest met het kopen en verkopen van meubels en woonaccesoires met het idee mijn huurhuisje helemaal op te knappen en in te richten naar mijn smaak en dan uiteindelijk mijn vriend bij me in te laten trekken binnen een jaar of anderhalf.

Echter is er iets veranderd. Zoals ik eerder al vertelde is mijn moeder rolstoelgebonden en kan ze niet meer dan vijf passen lopen. Je kunt je dan wel voorstellen dat trappen oplopen voor haar heel zwaar is. Ik woon momenteel twee hoog en daarvoor moet ze vier trappen op. Momenteel lukt dit haar met krukken en veel beleid maar eenmaal boven is ze volledig uitgeput.

Ik bedacht me recentelijk dat ik vind dat dit eigenlijk niet kan, met name ook omdat mijn moeder natuurlijk langzaam achteruit gaat. Daarom heb ik in overleg met mijn vriend besloten dat we niet gaan samenwonen over anderhalf jaar in mijn huidige huurhuisje, maar dat we drie jaar gaan wachten met samenwonen en dan beide ons appartementje verlaten om ergens een nieuwe woning te zoeken op de begane grond of in een flat met lift. Tegen die tijd dat mijn moeder tever achteruit is gegaan om nog omhoog te komen hebben we dus een andere woning gevonden.

Dit betekent dat we per direct stoppen met klussen en het kopen en verkopen van meubels en woonaccesoires. Inplaats daarvan gaan we de aankomende drie jaar sparen voor ons dan nieuwe huis of appartement.

Wat bedoel ik dan met mijn drie jaren plan?
Het plan is: ik heb helemaal geen plan. En dat voelt heerlijk!

Even helemaal niks moeten van mezelf. Om eerlijk te zijn neemt deze beslissing een hoop stress weg en voelt het als een bevrijding!

energetska-sloboda

Voornamelijk omdat er behoorlijk wat werk zou zitten in mijn huidige apartementje. Eigenlijk moesten alle muren, deuren en kozijnen geverfd worden, plus nog een tafel en een dressoir. Daarbovenop moesten ook alle vloeren vervangen worden. Dit zou allemaal veel tijd, energie en geld kosten. En al deze dingen vallen nu als een last van mijn schouders.

Nu denk je vast: Ja maar over drie jaar krijg je hetzelfde… Dat klopt. Maar ik heb nu wel 3 jaar de tijd om geld te sparen. Dit neemt al een stukje stress weg. Daarbij komt dat wanneer we een nieuwe woning zoeken we natuurlijk ook kunnen kijken naar een woning waar minder werk in zit. Waar geen nieuwe vloeren in hoeven en waar alle muren in goede staat zijn.

Echt lekker zo: niks meer moeten op dit punt. Ik hoef alleen maar hier te wonen nog drie jaar, en dan gaan we opzoek naar een andere woning. Tegen die tijd zal ik inmiddels bij de woningbouw wat betreft punten wel op nummer 1-5 staan dus word het uitkiezen makkelijk. Verder ga ik wel door met de dingen waar ik mee gestart ben. Zoals het studeren en sporten. Verder hoef ik lekker helemaal niks!

Op één dingen na dan: Ik wil werken anders dan vrijwilligerswerk. Dit is geen must maar een wens. Dit is een nieuw doel en hierover ga ik het hebben in mijn volgende blogje. Dit blogje ging alleen even over de aankomende drie jaar.

Dat was het eigenlijk. Ik denk dat mijn vriend en ik een wijze keuze hebben gemaakt.
We kunnen nog drie jaar genieten van elkaar met ook de vrijheid onszelf even terug te trekken in ons eigen appartement wanneer we daar behoefte aan hebben. Wij hebben geen haast. In deze drie jaar kunnen we lekker doen wat we willen. Enige waar we op hoeven te letten is onze gezondheid en het instant houden van onze momentele dagelijkse bezigheden. Maar dit moet iedereen en is niks speciaals. Daarnaast is het ook wel een proper gebaar naar mijn moeder toe. Ik denk dat ik haar heel gelukkig maak met deze beslissing.

Tot het volgende blog!

πŸ’‹ Mentje

7 gedachtes over “Mijn 3 jaren plan

 1. hotthingsforladies zegt:

  Niks mis mee en als je weet dat je de rest van jullie leven samen willen zijn is dit heerlijk lekker kalm aan doen je bent toch de rest van je leven samen..dus op deze manier geniet je ook lekker samen en heb je iets om naar uit te kijken..lief dat je er zo over nadenkt en voor je moeder veel over hebt.toppertje

  Liked by 1 persoon

 2. mariposa zegt:

  Je hebt gelijk dat je het even allemaal rustig bekijkt en dat je ook rekening met je moeder houd vind ik een heel mooi gebaar van je! Het is inderdaad een bevrijdend gevoel als je alle stress over boord kan gooien… πŸ™‚ Jullie zijn jong en hebben nog een heel leven voor de boeg, waarom dan haasten… Een gezegde luid: “haast en spoed is zelden goed”. πŸ˜‰ Geniet nog maar even van jullie jonge leven en van de dingen die jullie bezig houden… πŸ™‚
  Fijne genietgroetjes X

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s