Lifestyle

Hoe zit het nu met mijn dierproefvrije ‘status’?

Hoi Lieve Lezers,

Ik vond dat het weer tijd voor een nieuw blogje werd! Mijn vorige blogje over mijn dip heb ik maar verwijderd want dit jaar zou in het teken van positiviteit staan, was ik toen even vergeten…

Al goed, dit blogje gaat dus over mijn dierproefvrije status. Hoe zit het daar nou mee?
In hoeverre leef ik dierproefvrij?

IMG_1733

Ik zal eerlijk zijn: Ik probeer zo veel mogelijk Cruelty free te leven maar soms maak ik voor mezelf een uitzondering op de regel.

Wat betreft make-up ben ik echt 100% dierproefvrij. Ik heb niks meer aan make-up dat getest is op dieren. Deze make-up heb ik allemaal weggeven aan iemand anders.

Mijn andere cosmetica zoals shampoo, conditioner, deodorant, dagcreme, nachtcreme, oogcreme, serums, lotions, reinigingsdoekjes, en ga zo maar door, zijn ook allemaal van dierproefvrije merken.

Waar maak ik dan een uitzondering op de regel?

 • Met mondhygiene producten
 • Met haarverf

Mondhygieneproducten moeten voor mij van zeer goede kwaliteit zijn in verband met de staat van mijn gebit. Ik heb een gevoelig gebit en gevoelig tandvlees. Ik merk duidelijk verschil tussen een tijd mijn tanden poetsen met tandpasta van de kruidvat (Dr. Organic is voor mij te duur) of bijvoorbeeld parodontax. Parodontax is voor mij het enige tandpasta merk waarmee ik 0% tandvleesontsteking heb. Ik heb maar 1 gebit en deze verdient het beste van het beste. Mondhygiene producten zijn voor mij dus niet Cruelty Free.

Voor mijn haar geld eigenlijk hetzelfde als voor mijn gebit. Ik was mijn haar met dierproefvrije shampoo en conditioner. Maar ik verf gewoon met Poly Palette. Ik heb wel proefdiervrije haarverf geprobeerd van het bijvoorbeeld het huismerk Kruidvat. Maar het resultaat was heel erg lelijk. Ik had meteen zoiets van: oke, met haarverf neem ik gewoon het beste, punt, geen discussie.

Buiten deze twee dingen om gebruik ik verder helemaal geen cosmetica dat op dieren is getest. Ik moet toegeven dat ik heel af en toe deodorant van het merk FA koop. Wanneer ik bijvoorbeeld vergeten ben deodorant in de Etos te kopen en genoodzaakt ben wat in de supermarkt te halen. Verder gaat het helemaal goed.

Dus, dat was dus mijn proefdiervrije status van dit moment! Ik kan prima met mezelf leven met de manier waarop ik het doe. Ik ben eigenlijk heel benieuwd naar hoe mijn lezers dit doen? In hoeverre ze er waarde aan hechten. En wanneer dit het geval is, op welke manier ze er dan mee om gaan. Schroom niet een berichtje achter te laten!

💋 Mentje

13 gedachten over “Hoe zit het nu met mijn dierproefvrije ‘status’?

  1. Heel leuk dat je nog steeds op mijn blog reageert Sytske ondanks valtaf is gestopt! 😊 En Sytske vind ik trouwens een hele leuke naam! Ik heb je toegevoegd op Facebook voor als je het leuk vind! Groetjes, Mentje.

   P.s. ik ben stiekem alweer 3,3 kilo afgevallen vorige week! 💪

   Liked by 1 persoon

   1. Ik ben inderdaad Barkie en volg je blog al vanaf het begin. Nu Valtaf gestopt is wil ik toch graag met sommige mensen contact houden, want een aantal ken ik al tig jaren. Dus vandaar dat ik hier maar even gereageerd heb. Ik heb je trouwens ook toegevoegd op Facebook, eerder had ik al gezien dat jij daar ook een account had, maar ik gebruik Facebook (nog) niet echt veel.

    Liked by 1 persoon

   2. Binnenkort schrijf ik een blogje over mijn voortgang. Vandaag heb ik me ingeschreven bij sportcity en morgen heb ik mijn eerste groepsles! 🙂

    Like

   3. Nee dit is een andere met meer mogenlijkheden zoals groepslessen. Leuke sfeer. Leuk personeel en gratis koffie en thee!

    Like

 1. Ik zal maar eerlijk toegeven dat ik er nog nooit aandacht aan heb geschonken, shame on me 😦 Ik lees ook niet alles wat er op de producten staat geschreven. Maar ik ga er eens wat meer aandacht aan besteden… Ik ga ook niks beloven, want ik ga toch ook meestal voor kwaliteit! Ik hou ook niet van dieronvriendelijke praktijken, maar hoe controleer je dat en of hoe weet je wat diervriendelijk is en wat niet?
  Fijne groetjes, Heidi

  Liked by 3 people

  1. Wat goed dat je er wat meer bij stil wil staan! Dat is al heel wat want de meeste mensen denken er totaal niet over na. Op het internet zijn er een aantal blogs te vinden met lange lijsten van CF merken. Ook kun je een merk checken op de websites van Leaping Bunny en PETA. Bovenaan mijn homepage rechts kun je op ‘shopping guide’ klikken. Daar vind je een lijst van betaalbare CF merken. Ik check op mijn beurt weer de lijsten van Crueltyfreekitty en Naoki. Google ze maar eens als je het interessant vind. Bedankt voor je reactie. Lief! Groetjes Mentje

   Liked by 1 persoon

 2. Ik ben er wel mee bezig! Ik probeer zo veel mogelijk dierproefvrij producten te kopen. Maar haarverf is het bij mij niet. Door dit product zet het mij wel aan het denken en ga Ik ook de verpakkingen lezen. Er worden veel product op dieren getest.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s