Beauty

Etos versus Kruidvat. Welk merk heeft mijn voorkeur?

Alweer heb ik de smaak te pakken. Dit is mijn tweede blogje van vandaag!
Dit blog gaat over welk Cruelty Free merk mijn voorkeur heeft. Etos of kruidvat. In dit blogje is het:

25-logo-236x220

versus

images

Etos en Kruidvat zijn gangbare merken die iedereen kent en welke voor vele de standaard merken in huis zijn. Ik ben ook een veelvuldig gebruiker van Etos en Kruidvat omdat ze kwalitatief goede producten verkopen voor een schappelijke prijs, en natuurlijk omdat ze beide dierproefvrij zijn!

Maar welk merk is wat betreft prijs en kwaliteitverhoudingen nu beter?
Helaas kan ik hierop niet direct een concreet antwoord op geven. Omdat beide producten hebben die beter en minder van kwaliteit zijn. Wel kan ik de 2 merken vergelijken op 3 verschillende punten:

 1. Gezichtsverzorging
 2. Haarverzorging
 3. Intieme verzorging

Van de kruidvat vind ik de gezichtsverzorgingsproducten heel erg fijn. Kwalitatief zijn die helemaal in orde en het kost bijna niks. Momenteel heb ik dag- en nachtcreme van Kruidvat Originals, serumcapsules van Kruidvat huismerk, micellairwater, reinigingslotion en make-up remover van Kruidvat huismerk, Q10 oogcreme van Kruidvat huismerk en als laatste een fijne lippenbalsem van Kruidvat huismerk. Al deze producten ben ik erg over te spreken en van de meeste van de bovengenoemde producten komt nog een review.

De gezichtsverzorgingsproducten van Kruidvat vind ik fijner dan die van de Etos.
De dag- en nacht cremetjes van de Etos irriteerde op mijn huid en waren erg dik en vettig. Ik heb niet alle producten van de Etos geprobeerd en zal zeker nog wel eens wat gezichtsverzorgingsproducten aanschaffen van de Etos maar eerst maak ik alle producten van de Kruidvat op.

Dus tot nu toe wint de Kruidvat het van Etos op het gebied van de gezichtsverzorging. Ik moet wel zeggen dat de reinigingsdoekjes van de Etos wel weer fijner zijn dan die van de Kruidvat. Verder heb ik de gezichtsmaskers, scrubs en washes van de Kruidvat nog niet geprobeerd, dus deze kan ik nog niet vergelijken met die van de Etos die ik wel al eens heb geprobeerd.

Het is nu 1-0 voor Kruidvat.

Als we het hebben over haarproducten en douchegels, dan gaat mijn voorkeur weer uit naar Etos. Waarom? Etos heeft echt heerlijke verschillende varianten douchegel met heerlijke zoete en warme geuren. En dat vaak voor niet meer dan 1.19. Kruidvat heeft iets van 3 varianten douchgels en deze ruiken niet lekker, schuimen niet goed en ook ogen ze erg goedkoop en ‘oud’.

Het staat nu dus 1-1.

Ook de haarproducten van de Etos vind ik fijner dan die van de Kruidvat. Met name weer omdat die van de etos lekkerder ruiken. Maar ook omdat mijn haar fijner aanvoelt met Etos haarproducten dan die van de Kruidvat. En ook weer wint de Etos het van de Kruidvat op het gebied van de esthetiek. Etos ziet er gewoon prettiger uit.

Als laatste is er nog de categorie vrouwenproducten waarmee ik Etos en Kruidvat met elkaar kan vergelijken. Denk hierbij aan maandverband, inlegkruisjes, zeep en douches.
Hierover hoef ik niet lang na te denken. Ik kies meteen voor Etos. De intieme producten van de Etos zijn kwalitatief beter dan die van Kruidvat. By far! Wederom weer zien ze er prettiger uit maar ook zijn de intieme producten gewoon fijner in het gebruik. Weer een punt voor etos dus. Conclusie:

ETOS WINT MET 2-1 VAN KRUIDVAT en heeft als merk dus mijn voorkeur!

Gebruiken jullie ook deze merken? Welk merk vinden jullie dan het prettigst?
Ik ben heel erg benieuwd!

πŸ’‹ Mentje

5 gedachten over “Etos versus Kruidvat. Welk merk heeft mijn voorkeur?

 1. Etos is me bij naam bekend maar ik heb zelf nog nooit producten van het merk gekocht/gebruikt. Ik gebruik niet veel make-up maar de make die ik gebruik, koop ik al enkele jaren bij Kruidvat, al gaat het niet om de huismerken. Ook omdat ik nog maar sinds kort hier gelezen heb over Cruelty Free producten, waar ik voorheen het bestaan niet vanaf wist. Ik ga dus voortaan beter opletten πŸ™‚ Dank voor het delen…
  Lieve groetjes, Heidi x

  Liked by 1 persoon

  1. Geen dank lieve Heidi! Iedereen die ik bewuster kan maken ben ik zelf dankbaar voor. Dierproeven zijn echt naar… Etos is wel een aanrader. Alleen hebben ze geen webwinkel dus als je geen etos in de buurt hebt is Kruidvat ook primam die verkoopt ook prima gezichtsverzorgingsproducten X Mentje

   Liked by 1 persoon

 2. Leuke blog…zo weet ik ook dat ik toch ook zeker een x bij etos kan kijken…
  Hihi..handige tips over douchegel van kruidvat die dus niet echt goed schuimen enz en dat haar spullen beter zijn πŸŒΈπŸ’πŸŒ·πŸ€πŸŒΊslaap fijn..ik heb een lekker recept als nieuwe blog

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s