No more of this Guilty Pleasure

Guilty Pleasures hebben we allemaal. Voor mij is dit naast Temptation Island dus… roken.

sigaret

Slecht.

Ik moet stoppen!

Ik rook sinds ik 15 ben en ben ooit een periode van vijf jaar gestopt. Van mijn 23e tot aan mijn 28e, toen weer begonnen. Ik kan het dus en heb het eerder gedaan. Ik probeer nu al sinds zomer 2016 te stoppen maar ben nog niet geslaagd.

Waarom rook ik?
Ik rook voornamelijk omdat ik het heel erg lekker vind, maar ik rook ook omdat ik daarmee kleine en grote ongemakken een minder grote impact op mij laat hebben. Een moeilijke dag is voor mij minder moeilijk wanneer ik even tot rust kan komen tussendoor met een kop koffie en een sigaretje. Ik vind het immers erg lekker en geniet dan. Ik denk dat ik die 15 momentjes van genot misschien wel ga missen. Die ik mezelf normaal gesproken gun wanneer ik wakker word, na het eten, en bij ongemakken. Daarom dus.

Waarom wil ik stoppen?
Omdat het slecht is voor de gezondheid en ik merk dat het hele negatieve effecten op mijn conditie heeft. En niet te vergeten: roken past niet bij een Fitgirl…

Wat maakt het moeilijk?
Het is zo verdomd lekker. Zucht…

Al goed, ik heb dus de keuze gemaakt om te stoppen, maar wanneer ga ik dan van start?

30 april 2018 heb ik besloten.

Hoe ga ik het dit keer aanpakken?

Er zijn verschillende dingen die ik zou kunnen proberen:

  • Cold turkey
  • Afbouwen
  • Nicotine plijsters
  • Nicotine Kaugom
  • Boeken lezen over stoppen met roken
  • Naar de huisarts gaan en die om hulp vragen

Ik heb nagedacht en ik kies voor nog een poging afbouwen. Ik begin met 10 sigeretten en neem er elke dag 1 minder tot ik bij de 0 ben. Lukt dit niet. Dan probeer ik het een keer Cold Turkey.

Nicotine plijsters en kaugom ben ik geen fan van omdat je hiermee hoge doseringen nicotine binnen kan krijgen wanneer je het niet vol houd en toch weer gaat roken. Dan zit je met de kaugom/plijsters en de sigaretten in je systeem.

Boeken lezen over stoppen met roken is ook een idee. Maar om eerlijk te zijn wil ik wanneer ik stop met roken er zo min mogelijk mee bezig zijn. Een boek erover lezen lijkt me dan niet fijn. Daarbij komt dat ik een lange boekenlijst heb van boeken die ik wil lezen. Veel liever dan een boek over roken.

Ik mag nog 10 dagen genieten van mezelf en daarna begin ik met afbouwen.
Net als met mijn Fitgirl Journey ben ik zeer gemotiveerd dus ik hoop dat het gaat lukken en dat de eerste paar dagen helemaal zonder sigaretten me mee gaan vallen.

Wish me luck!
Ik ben overigens ook benieuwd of mijn volgers of medebloggers roken of inmiddels gestopt zijn. Is dit bij jou het geval, laat dan gerust een bericht je achter met jou (succes) verhaal!

💋 Mentje

4 gedachtes over “No more of this Guilty Pleasure

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s