– 18,5 kilo voor 8 mei 2020

Zoals je in ‘Over’ al hebt kunnen lezen ben ik altijd heel slank geweest en nu toch wel behoorlijk wat kilo’s te zwaar. Voornamelijk de afgelopen 3 jaar ben ik veel aangekomen. 3 jaar geleden heb ik wel periodes van sporten en afvallen gekend maar uiteindelijk haakte ik toch weer af omdat ik niet meer gemotiveerd was of het gevoel had dat ik water naar de zee aan het dragen was omdat het maar niet opschoot.

Het jaar 2017 realiseerde ik mij dat als ik gezond en fit wil worden, ik het snel moet doen. Ik ben immers al 30! Dus ik besloot er met een andere mindset voor te gaan! Helaas is het afvallen vorig jaar niet echt van de grond gekomen. Je kent het, er is altijd wat… Maar goed, wat nu? Er gewoon opnieuw voor gaan en dit keer winnen van mezelf!

Inplaats van afvallen door minder eten wat resulteert in vermoeidheid en eetbuien, ga ik me nu voor de verandering eens richten op voldoende en zelfs veel eten! Dan wel heel gezond en voedingsrijk. Natuurlijk doe ik dit in combinatie met sporten en dan voornamelijk krachttraining. Krachttraining is goed voor de vetbranding en val je dus lekker mee af. Ik weeg nu 78,5 kilo en dit moet 60 worden. Dat is dus 18,5 kilo eraf!

Eigenlijk wil ik niet alleen wat kilo’s afvallen. Wanneer ik mijn doel heb bereikt heb ik niet alleen een gezond gewicht, maar ben ik ook sterk, gespierd, en in zeer goede conditie. Ik hoop dat ik met mijn afval reis andere vrouwen kan inspireren om ook voor eens voor altijd af te rekenen met het fenomeen van te veel en te weinig eten en afvallen en aankomen.

Het bereiken van een doel vraagt natuurlijk om een planning.
Hoe val ik 18,5 kilo af? Hieronder op een rijtje wat ik ga doen.

Doel: 60 kilo

Plan van aanpak:

 • Ultra gezond eten. Veel fruit en minimaal snoepen
 • Eiwitrijk eten en proteïneshakes nuttigen
 • Gezonde vetten eten. Dit betekent veel vis, avocado, noten en olijfolie
 • Vermijden van geraffineerde suikers en verzadigde vetten.
 • 2376 ml vocht per dag drinken, en dan voornamelijk water en thee. Magere zuivelproducten (die natuurlijk vol met eiwitten zitten) en koffie’s sta ik mezelf toe. In de koffie doe ik rietsuiker
 • Fitness bij Sportcity. Een combinatie van cardio en krachttraining maar de krachttraining staat voorop. Dit omdat mijn BMR te laag is, waardoor ik minder vet verbrand en meer vet op sla dan zou moeten. Je BMR kun je opkrikken met het verhogen van je spierpercentage. Dat bereik voornamelijk met krachttraining.
 • Voldoende bewegen naast het sporten. Voornamelijk fietsen en wandelen
 • Regelmatig (maandelijks) evalueren van de voortgang hier op mijn blog.

Om je een beetje een idee te geven van mijn lichaam zoals het er nu uit ziet.
Dit was ik 3 jaar geleden toen ik 61 kilo woog:

Becoming a fitgirl

Fitgirl Journey

Het is mooi geweest met al het gesnoep, dit is al de tweede keer dat ik mijn afvalrace opnieuw moet beginnen. Ik heb me een end in de rondte gegeten de laatste tijd en merk dat ik hier echt mee wil en moet stoppen. Hopelijk valt het begin mee, dat is meestal het moeilijkst.

Goed, hoe ga ik dan van start? Dit zijn de dingen waar ik meteen mee aan de slag ga.

 • Ik begin meteen met het drinken van meer water
 • Ik begin ook meteen met het eten van 3 gezonde maaltijden per dag
 • Ik stop meteen cold-turkey met snaaien
 • Ik begin meteen met het zo vaak mogelijk pakken van mijn fiets. Scheelt ook nog eens reiskosten
 • Ik begin meteen met wekelijks een groot rondje park
 • Ik begin meteen met het dagelijks innemen van mijn vitamine supplementen (ik heb er net 1 achter mijn kiezen)

Dan zijn er nog een aantal dingen die waar ik later mee wil beginnen vanwege mijn budget. Wanneer alles geregeld is met de inkomstenbelasting ga ik:

 • Me inschrijven bij Sportcity
 • Daar krachttraining doen

Dus, er is werk aan de winkel maar ik heb er zin in. Ik kan dit. Ik wil weer goed in mijn vel zitten en trots zijn op mijn lichaam. Ik wil me gezond voelen en gezond zijn. Een voorbeeld voor anderen. Ik heb een lange weg te gaan maar niets is onmogelijk. Wat is 18,5 kilo op een mensenleven? Het lijkt veel, maar de eerste 5 kilo gaan altijd makkelijk. Je verliest eerst het een en ander aan vocht en buikvulling wanneer je minder gaat eten en meer gaat drinken. En die 5 kilo geven je een goede motivatie boost om door te gaan en echt vet te gaan verbranden en spieren op te bouwen.

Wanneer wil ik mijn doel bereikt hebben?

8 mei 2020

Dan wordt ik 33 en de -18,5 kilo is dan een verjaardagscadeau aan mezelf.
Ik ga ervoor (alweer haha)!

Wish me luck!

💋 Mentje

3 gedachtes over “– 18,5 kilo voor 8 mei 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s