Tale of two wolves

Vandaag wil ik een mooi verhaal en mooi concept met jullie delen. Het heet de ‘Tale of Two Wolves’. Dit is een klein, kort maar krachtig verhaaltje over een grootvader die zijn kleinzoon een belangrijke levensles leert.

“An old Cherokee is teaching his grandson about life. β€œA fight is going on inside me,” he said to the boy.

β€œIt is a terrible fight and it is between two wolves. One is evil – he is anger, envy, sorrow, regret, greed, arrogance, self-pity, guilt, resentment, inferiority, lies, false pride, superiority, and ego.” He continued, β€œThe other is good – he is joy, peace, love, hope, serenity, humility, kindness, benevolence, empathy, generosity, truth, compassion, and faith. The same fight is going on inside you – and inside every other person, too.”

The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather, β€œWhich wolf will win?”

The old Cherokee simply replied, β€œThe one you feed.”

Wat ik zo mooi vind aan dit verhaaltje is dat ik ook daadwerkelijk geloof dat het uitmaakt waar je je ziel mee voed. Denk aan wat voor muziek je luistert, films je kijkt of plaatjes je opzoekt op internet.

Welke wolf in jou voed je op welke manier? Wanneer jij jezelf toestaat te handelen naar trots, jaloezie of ego, geloof ik dat dat deel van jezelf zal groeien. Wanneer je je eigen goede en liefdevolle gedachten en gedragingen bekrachtigt zal juist die kant van jezelf gaan groeien.Β Wanneer je jezelf voed met mooie films, boeken en muziek met inspirerende mooie liefdevolle lyrics, werkt dit door in je onbewuste en voel je je beter en straal je ook iets positievers uit.

Dit verhaal inspireert me om steeds een betere versie van mezelf te worden en steeds goede keuzes te maken, goede dingen te doen en te groeien als mens en persoon. Ik ga vanaf nu actief mijn best doen mijn ziel te voeden met mooie, goede en liefdevolle dingen.

Wat vinden jullie van dit verhaal?
Ik hoor graag jullie mening!

2 gedachten over “Tale of two wolves

  1. Mooi gezegd en is zo…als je liefde geeft krijg je vaak liefde terug….. zelfde als beetje het Goddelijke en de duivel kant.God is liefde en mooi en de duivel is kwaad en slecht….maar wolven theorie ook top dikke knuf Wiltje

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s