Een paar van mijn favoriete apps

Tegenwoordig kunnen we zoveel op ons telefoon. Er bestaan 100 duizenden verschillende apps die we kunnen gebruiken en ons dagelijks leven makkelijker of leuker maken. Ik gebruik redelijk wat apps maar momenteel heb ik een aantal favoriete apps die ik eigenlijk nog niet eens zo heel lang gebruik. Een paar weken. Hieronder op een rij de apps en de functie die ze voor me hebben:

1. Lumocity Hersentrainer
Dit is een zeer geavanceerde braintrainer die is ontwikkeld door wetenschappers. Met deze app doe je allerlei verschillende goed uitgedachte spelletjes die speciaal zijn ontworpen voor het trainen van verschillende cognitieve vaardigheden. Ik heb de betaalde versie waarmee je je voortgang en statistieken bij kunt houden. Ik vind het een hele leuke en nuttige app. Je ziet echt dat er goed over na is gedacht en dat er veel werk in zit. De spelletjes zijn heel divers. En wat ik leuk vind is dat je ook je engelse taal bij kunt spijkeren met deze app. De eerste keer dat ik een spel speelde met het onderdeel taal heb ik 95 nieuwe engelse woordjes geleerd. Superhandig!

 

 

 

 

2. Daylio Dagboek Stemmingstracker
Dit is een heel mooi ontworpen microdagboek waarmee je je bezigheden en stemmingen bij kunt houden. De app is paars en heeft een mooie strakke overzichtelijke lay out. Je kunt activiteiten aanvinken maar kunt ook zelf activiteiten creeΓ«n. Ik vind de app heel handig omdat je ook je statistieken kunt bekijken en het verloop van je stemmingen. Als je accuraat bent en altijd je bezigheden invult kun je makkelijk zien welke activiteiten je een goed gevoel geven en welke niet.

 

 

 


3. Water drink reminder
Water drink reminders hebben veel mensen. Ik heb er een aantal gedownload en gekeken welke ik het fijnst vond en dat was deze. Deze water drink reminder heeft ook weer een mooie, nette simpele layout. Na het installeren van deze app vul je je leeftijd en gewicht in en berekent de app voor je hoeveel vocht je per dag moet drinken. In mijn geval is dit 2376 ml. Je kunt invullen wat je drinkt en hoeveel je drinkt. En eens in de zoveel tijd krijg je dus een reminder dat je moet drinken en hoeveel vocht je nog te gaan hebt. Sinds ik deze app gebruik drink ik elke dag meer dan 2 liter water en meestal haal ik de 2376 ml gewoon. Ook met deze app kun je je statistieken en voortgang bekijken. Super app! Heel motiverend!

 

 

 


4. Duolingo
Deze app kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Met deze app kun je op een makkelijke en overzichtelijke manier een taalcursus volgen. Je begint bij niveau 1 dus iedereen kan het doen. Ook als je volledig onbekend ben met een taal. Met deze app volg ik de cursus Engels. Omdat je dus met niveau 1 begint is het begin heel erg makkelijk. Nederlanders kunnen een aardig woordje Engels dus de eerste paar niveaus zing je je makkelijk doorheen. De kunst is dan om niet te overhaasten en helemaal geen fouten te maken. Naar mate je meer speelt en oefent worden de oefeningen lastiger.

 

 

 

 

14 gedachten over “Een paar van mijn favoriete apps

  1. Dankjewel! ☺ Italiaans lijkt me ook leuk. Maar wel een stuk moeilijker dan Engels! Ik zit erover te denlen wanneer ik klaar ben met Engels nog een taal te doen, welke weet ik nog niet. Nog met een speciale reden voor Italiaans gekozen?

   Liked by 1 persoon

   1. Ik heb Italiaans gekozen omdat ik naar ItaliΓ« vertrok om daar een halfjaar te gaan studeren in het Engels. Ik wou toch graag iets van de taal begrijpen en Duolingo was zeker al een goede basis voor de taalcursus Italiaans die ik nadien gevolgd heb πŸ™‚

    Liked by 1 persoon

 1. 🌷😍wat een mega leuk bedachte app ja..erg leuk.en ik ga zeker die apps eens proberen..die app voor hoeveel liter vocht je nodig hebt is wel slim voor mij ben soms slecht ermee ahah.

  En altijd goed zo” n het een train spel en taal leren….leuk en die mood tracker toffffff

  Xxxxxx🐞🐝🌷😍😘😜🐣πŸ₯πŸ‘„πŸŒŸπŸ™ŠπŸΆπŸΌπŸΎ

  Liked by 3 people

  1. You’re welcome! ☺ Ja dat voldoende watet drinken is nog lastiger dan men denkt. Ik vond het ook altijd heel moeilijk en kan me voorstellen dat meer mensen dit vinden. Daylio is ook echt heel leuk! πŸ‘

   Liked by 1 persoon

 2. Ik wil je vooraleerst bedanken om me te volgen!
  Zo, wat de apps betreft: Het zijn één voor één leuke en handige apps πŸ™‚ De drink app zou wel iets voor mij kunnen zijn, maar of die mij echt zou motiveren, weet ik nog niet zo. Ik drink echt veel te weinig! En zelfs als ik een glas water bij me heb vergeet ik er van te drinken. Maar wie weet of zo’n een app toch iets meer motiveert!? De taal app lijkt me ook wel handig, maar heb ik niet, althans nog niet. Ik zal even moeten zoeken waar ik al die apps kan vinden… πŸ™‚ Bedankt voor de tips!
  Fijne groetjes, Heidi

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s