2018 wordt mijn jaar!

Het nieuwe jaar is begonnen. Nieuw jaar, nieuwe kansen! Een frisse start! Waar ik nu sta is aan het begin van een mooie reis. Het einde van mijn comfortzone en het begin van een nieuw leven waarin positiviteit voorop staat.

446c989ca3ef307c839cf0b8da133115--positive-vibes-positive-mind

Dit jaar wil ik een aantal doelen bereiken. Het grootste en meest belangrijke doel is de beste versie van mezelf worden op alle niveaus. Emotioneel, fysiek, en mentaal. Daar ga ik het nu over hebben. Ik heb goede en slechte dagen, weken, maanden en jaren gekend, maar tussen de leeftijd van 23 en 26 had ik een goed leven vol waardevolle en leuke activiteiten. Zoals ik al eerder vertelde: Ik rookte niet, was gedisciplineerd, zorgde goed voor mezelf, voelde me goed, studeerde hard, deed yoga, deed hardlopen, had een gezond dieet, was verbonden met de natuur, luisterde muziek, ontspande regelmatig en was blij met mezelf en de dingen die ik deed in mijn vrije tijd. Ik was de ‘Happy and Healthy’ Mentje.

Ik wil haar weer worden. De gezonde en gelukkige Mentje. En dat is mijn doel voor 2018. Het vraagt wat werk, moeite en toewijding maar het is mogelijk en ik geloof in mezelf. Ik heb een goed doordacht plan gemaakt met schema’s, plannen en do’s en dont’s. Deze schema’s, plannen, do’s en dont’s ga ik dagelijks, wekelijks en op dit blog hier maandelijks evalueren, net als de HAVO en mijn Fitgirl Journey.

Overigens, ik heb besloten dat ik mijn fitgirl journey opnieuw ga starten, ik was er vorig jaar mee begonnen, maar door omstandigheden is het niet goed van de grond gekomen. Dus ik begin gewoon opnieuw! Binnenkort laat ik een nieuwe meting maken van mijn gewicht en percentages en dan schrijf ik meteen een nieuw ‘Becoming a fitgirl’ bericht met doelen en richtlijnen om goed van start te gaan.

Goed, terug naar mijn hoofddoel. Hoe wordt ik weer de Healthy and Happy Mentje? Belangrijk voor mij is onderaan beginnen en stap voor stap verder te komen om onderuit gaan te vermijden. Even alles op een rijtje, ik wil en moet…

โ›”๏ธ Stoppen met roken: Het liefst cold turkey, lukt dit niet dan bouw ik af.

๐ŸŒน Goed zorgen voor mezelf: Dit houdt in mijn grenzen bewaken, mezelf en mijn gevoel serieus nemen, houden van mezelf en lekker veel beautydagjes doen.

๐Ÿฅ‘ Gezond eten: Eiwitrijk, vezelrijk met veel groenten fruit, kip en granen.

๐Ÿ’ฆ Veel drinken: Minimaal 1,5 liter water of thee.

๐Ÿ˜‡ Yoga: Ik begin met 1 keer per week en wil opbouwen naar 2 keer per week.

YogaQuotes-8_mfpcic

๐Ÿ‹๏ธโ€โ™€๏ธ Fitness en hardlopen: Ik begin met beide 1 keer per week. En wil voor fitniess opbouwen naar 2 keer per week.

๐ŸŒฟ Wandelen in de natuur: Ik maak 1 wandeling van 30 a 40 minuten per week.

๐Ÿ“š Hard studeren: Ik begin met 1 les per week en wil opbouwen naar 3 lessen per week.

๐Ÿ˜ Leuke dingen doen waar ik blij van word: Ook hiermee begin ik met 1 activiteit per week en wil opbouwen naar natuurlijk zo veel mogelijk!

๐Ÿ“™ Ontspannen door te lezen, muziek luisteren en films en series kijken: Ik bepaal zelf wanneer ik wat doe.

โค๏ธ Liefde hebben voor het leven: Dit is een algemeen voornemen. Ik geloof dat dit bijdraagt op zowel fysiek, mentaal als emotioneel vlak.

Dus! Ik begin dit jaar in ieder geval met een mooi doel, een goede strategie en uitgewerkte plannen. Wat ik vooral nog wil benadrukken is positiviteit en optimisme. Het is genoeg geweest met alle negativiteit. Ik zweer bij dit mooie gezegde:ย  ‘A pessimist sees the difficulty in every opportunity, an optimist sees the opportunity in every difficulty’. Dit gezegde houd ik in mijn achterhoofd voor wanneer ik het moeilijk krijg… Ik ga ervoor! Wish me luck!

๐Ÿ’‹ Mentje

9 gedachtes over “2018 wordt mijn jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s