HAVO Update #1

Ik had me voorgenomen zo nu en dan een update te plaatsten over de thuisstudie die ik nu volg. Met de HAVO cursussen van het NHA bereid ik me voor op het staatsexamen HAVO.

In oktober ben ik begonnen en heb ik de eerste 3 cursussen binnengekregen. Maatschappijleer, wiskunde A en scheikunde. Ik ben dit jaar gestart met alle 3 de cursussen. Maar na enkele weken kreeg ik een meltdown (waar ik overigens niet weer over ga schrijven in het nieuwe jaar) waardoor studeren lastig voor me werd.

Ik heb na mijn meltdown besloten mezelf rust te gunnen tot aan het nieuwe jaar en dan opnieuw te beginnen met een andere strategie. Tot nu toe ben ik aan de slag geweest met alle 3 de vakken. Ik probeerde van elk vak 1 les per week te doen. In het nieuwe jaar pak ik het net even anders aan. Ik ga studeren per vak. Dus eerst rond ik maatschappijleer in zijn geheel af, dan scheikunde en dan wiskunde. Dat is voor mij wat overzichtelijker en zo blijf je goed in de stof zitten. Het doel is in mei 2019 klaar te zijn met alle 3 de vakken en dan examen te doen.

Ik begin met wekelijks 1 les maatschappelijleer. Gaat dit goed, dan neem ik er nog een les bij. Ik wil niet teveel hooi op mijn vork nemen. Ik heb liever dat ik begin met 1 les per week en dat dit lukt. Dan meteen met 3 lessen per week en weer tegen de lamp aanlopen. Ik wil vooruit gaan in stappen en begin onderaan.

Dat was mijn eerste update. De volgende volgt in het nieuwe jaar.

💋 Mentje

img_stoneBackground2.png

7 gedachtes over “HAVO Update #1

   • hotthingsforladies zegt:

    Owhhh wat heb je gekregen dan..helaas doen we niet echt aan cadeaus met kerst met mijn familie vanwege gelovige opvoeding…Mijn vriend en ik normaal wel alléén hij was ziek maar had nog wel gave metallic stiften pen achtig idee om te handletteren gekregen megaa lief.
    Maar verder niet hihi jammer vind juist zo leuk als we cadeaus zouden doen met kerst😃🌟✨🎄🎅hihi maar goed..heb genoten 1e kerstdag met mijn familie heerlijk kerst diner🎁🌟✨maar miste eef wel en hij is altijd 3 e kerstdag jarig toen was hij ook nog ziek..ahh jammer maar helaas..lekker samen kringloop gesnuffeld vandaag hihi…wens je een hele fijne avond Knuffff✌😋💑P.s weet je nog leuke ladies Netflix series kwa humor..liefde enz

    Like

   • Mentje zegt:

    Ik heb 2 Ikea stoeltjes, 3 rolgordijnen en een biologisch voedselpakket gekregen. Echt heel leuk. Wat voor geloof ben je mee opgevoed dan? Ik weet even geen Netflix series met humor. Wel ‘The 100’ en ‘Under The Dome’ zit wel liefde in. Spannende series! Jij ook een fijne avond! 😘

    Liked by 1 persoon

   • hotthingsforladies zegt:

    Owh wat een leuke en ook praktische cadeaus ideeal zeg;-) en rolgordijnen zijn ook best duur dus fijn als je ze krijgt… biologisch oeh altijd goed ik eet ook regelmatig biologisch. Owh thx voor de netflix series tips hihihihxxxfijne avond ook

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s