Terugblik 2017

Het einde van het jaar is alweer bijna zover. Het leek mij wel leuk om even terug te kijken op het hele jaar van 2017.

Voor mij was dit jaar een turbulent jaar. Ik heb hoogtepunten en dieptepunten gekend.
De dieptepunten waren mijn dips. Ik ben maar liefst 3 keer een flinke dip gehad. Ik heb me een aantal weken, misschien zelfs maanden erg rot gevoeld omdat het leven soms gewoon niet makkelijk is. Ik zit emotioneel en mentaal een tik anders in elkaar dan de gemiddelde mens. Als voorbeeld kan ik geven dat ik erg gevoelig ben. Dingen komen soms erg hard binnen bij mij waardoor ik uit balans raak. En het uit balans raken voelt ongemakkelijk en als ik me ongemakkelijk voel heb ik de neiging om me terug te trekken en te vermijden.

Door dit terug trekken en vermijden spaarde ik energie maar het nadeel ervan is dat je een hoop positieve prikkels en positieve invulling van je leven mist. De situatie wordt er natuurlijk niet beter op. Je een dag of 2 terugtrekken is geen punt, maar een maand of 2 is niet gezond natuurlijk.

Door alle moeilijkheden ben ik dit jaar gestopt met de MBO4 Directiesecretaresse studie en stage bij Stichting ALS Nederland. Dit was een grote beslissing maar wel een wijze. Ik stond onder veel druk en liep op mijn tenen. En dit was niet handig. Het gaf me teveel stress en kostte me teveel energie.Β In 2018 laat ik de meltdowns van 2017 achter me en zal ik er niet meer over schrijven.

Ondanks het jaar 2017 zwaar voor me was, was het niet alleen maar negatief. Het jaar 2017 heeft me ook hele mooie dingen gegeven. Het besef dat ik momenteel niet 100% mijn gezonde en gelukkige ik ben en dat ik dit wel graag wil worden. Ook ben ik er dit jaar achtergekomen hoe ik dit kan gaan doen. Ik ben erachter gekomen waar ik naartoe wil en ben er ook achter gekomen hoe ik er moet komen. Dit zijn twee hele belangrijke zaken voor het realiseren van mezelf. Ik geloof in zelfrealisatie. Hiermee bedoel ik dat je altijd streeft naar de beste versie van jezelf te worden. Hier kom ik in het nieuwe jaar nog op terug.

Naast het besef van dat ik weer gezonde en gelukkige ik wil worden en hoe ik dit kan doen heb ik ook nog een andere belangrijke stap in mijn leven gezet. De HAVO. Ik ben zo blij dat ik hiermee ben begonnen en dat ik het idee van de HAVO heb gevonden. De opleidingen die ik tot hiervoor heb gedaan zijn door omstandigheden allemaal niet gelukt en de HAVO thuisstudie is iets wat ik in mijn eigen tempo kan gaan doen.

Verder heb ik op de een of andere manier mezelf heel goed leren kennen dit jaar. Ik heb meer zelfinzicht en heb meer hoogte van mijn persoonlijkheid en belevingswereld. Ook ben ik meer van mezelf en van anderen gaan houden. Dit heb ik een hele lange tijd niet voldoende gedaan. Gelukkig is het iets wat ik toch nog op tijd heb geleerd. In dit zware maar tegelijkertijd productieve jaar.

In het nieuwe jaar plaats ik hoe dan ook nog een motivatie bericht met een uitwerking van mijn plannen en doelen. Hoe diep ik overal op in ga moet ik nog even over nadenken. Hier heb ik gelukkig nog even de tijd voor.

Fijne kerstdagen en tot in het nieuwe jaar!

πŸ’‹ Mentje

2017<<<<
gt;

4 gedachtes over “Terugblik 2017

  1. Lidwien Cornelissens zegt:

    Super dapper dat je ondanks de moeilijke en zware dips, steeds de draad weer oppakt en levenslessen haalt uit wat moeilijk was. Turn your shit into fertility? Xxxx lidwien

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s