Fitgirl Update #3

Update 3 alweer van mijn fitgirl journey!

In update 2 liet ik al weten dat ik van plan was weer te sporten. Helaas is dit tot nu toe niet gelukt. Ik wilde graag. Maar ik heb erg veel migraines gehad, de griep die 7 dagen duurde en ook nog eens een niersteen waar ik ook een week last van heb gehad. Door al deze lichamelijke klachten was ik moe en ongemotiveerd en is het me dus niet gelukt om te sporten.

Het was mijn idee in het nieuwe jaar weer te gaan sporten en mezelf tot het nieuwe jaar rust te gunnen. Of ik dit ook echt zo ga doen weet ik eerlijk gezegd nog niet. Als ik het sporten nu oppak zit ik wanneer het nieuwe jaar weer begint weer een beetje in het ritme. Dat is het voordeel van als ik het bijvoorbeeld deze week weer oppak. Aan de andere kant vind ik het idee van een paar weekjes rust voor ik weer van start ga ook wel aantrekkelijk. Ik laat het in het midden. Mocht ik een keer wakker worden en me energiek en gemotiveerd voelen dan ga ik, merk ik dat ik behoefte heb aan ontspanning dan ga ik niet.

Dan nu, mijn gewicht. Deze is redelijk stabiel gebleven. Ik weeg nu 68,7. Dat is maar 500 gram meer dan vorige maand. Dit is vrij netjes 👍. Eerder vertelde ik dat ik medicatie slik voor de meltdown die ik heb gehad die gewichtstoename als bijwerking heeft. Het plan was er een medicijn naast te gaan slikken die de gewichtstoename tegen gaat maar ik ben samen met mijn arts tot de conclusie gekomen dat het niet nodig is. Hier ben ik eerlijk gezegd wel blij mee want dat andere medicijn zou ook weer bijwerkingen hebben.

Mijn voeding: In mijn bericht ‘Becoming a fitgirl’ heb ik een eiwitten voedingsschema opgesteld met het aantal eiwitten dat ik op een dag moet eten van mezelf. Dit is een gedetailleerd en strak schema. Heel mooi natuurlijk. Maar ik heb gemerkt dat het me een beetje teveel is om zoveel te eten en er zo gedetailleerd en intensief mee bezig te zijn.

Ik pas mijn plan, en daarom ook het bericht aan. Ik ben nu van plan wel eiwitrijk te eten, zoveel als ik kan, maar zonder het berekenen van grammen. Ook wissel ik van proteïne shakes. Ik drink nu die van Melkunie Proteïne. Dat is 1,30 per shake en ga over op die van XXL Nutrition. Een pot kost 24,95 en in verhouding met dagelijks een shake van 1,30 dat afgerond 40,- per maand is veel minder. De Shakes van XXL Nutrition ga ik alleen nuttigen op de dagen dat ik sport of yoga doe. Sport kan betekenen fitness of hardlopen. De zoetstoffen in de nieuwe shakes neem ik maar voor lief. 1 januari post ik een nieuwe fitgirl update met mijn nieuwe plannen waar de yoga en het hardlopen ook besproken wordt.

41D56192-AB0E-4328-8767-2A59F6AC1432

Dat was het weer. De stand van zaken is niet optimaal maar dit geeft niet. Het leven gaat met ups en downs. Ik laat me er niet door ontmoedigen. Mijn doel ‘fitgirl’ ga ik bereiken. I can do it! 💪

8 gedachtes over “Fitgirl Update #3

 1. hotthingsforladies zegt:

  Goed bezig hoor..ik zou idd ook niet al teveel letten precies zoveel enz ..dan word het gegeven moment mish soort obsessie en je hebt prima gewicht en niks mis mee..dus en je komt niet aan gelukkig van medicatie…
  Heb zelfde wil hardlopen maar de energie en moet verzamelen ermee te beginnen wel lastig hihi toch ga ik soon beginnen…ben op zich wel tegen de kou bestend want die thermos legging eronder en lekker warm vest en ski jas van mij is ideaal om in te gaan hardlopen….wind en water dicht en niet te dik hihi..

  Niersteen lijkt me heftig..moest je geopereerd toen.xxxxx

  Liked by 1 persoon

  • Mentje zegt:

   Nee inderdaad, ik vond het te obsessief om op de tiende gram alles te berekenen… 😶 Mijn gewicht is inderdaad niet zo heel erg maar mag wel minder hoor. Ik was altijd heel slank, nu niet meer zo… Voor hardlopen moet je wel energie hebben. Tip: ga in de ochtend na de je ontbijt als je net wakker ben. Dan ben je uitgerust en begin dan gewoon met een rondje van 6 minuten, en dan opbouwen. Met dit weer is hardlopen even lastig niet omdat het koud is maar vanwege de sneeuw 🌨 Ski jacks zijn lekker warm inderdaad. Ik moet nog een goed hardloopvest aan gaan schaffen. Zal zo eens online gaan kijken. In het nieuwe jaar ga ik naar de Primark in Den Haag. Daar zullen ze ook wel het 1 en ander aan sportkleding hebben!

   De pijn van nierstenen is erg heftig maar het kan geen kwaad. Nierstenen verlies je met de urine. Hoef je niet altijd voor geopereerd te geworden gelukkig!

   Succes met het nemen van de stap om te sporten! You can do it! 💪 😘

   Liked by 2 people

   • hotthingsforladies zegt:

    Owh vet pijnlijk hoelang duurt het voordat die niersteen uitgeolast is niet fijn…..maar gelukkig ben je er vanaf.Maar idd na ontbijt is wel id;-) heb je de hele dag beetje fit gevoel.doe ook wel eens op Xbox kinect..dansen of sporten erg leuk en gezond hihi leuk ja primark ik ben daar 2 jaar geleden voor laats geweest is maar goed ook had toen echt teveel geshopt…want alles is goedkoop en je denkt Owh klein dingetje daar…dat is niet duur hahaha en bij kassa even slikken hahahaha

    Liked by 1 persoon

 2. MaBeautility zegt:

  Ik heb opbeurend nieuws voor je… Ik weet zeker dat je er heel erg blij mee zult zijn! Als je nog motivatie nodig had… Dan heb je die na het lezen van mijn blog😉. Je bent namelijk door mij genomineerd voor de liebster blog award! Omdat je zo’n lieve persoon bent met een geweldig blog. Jij verdient het gewoon💙.
  Xxx

  Liked by 2 people

   • Mentje zegt:

    Lieve schat, ik vind het super leuk dat je me hebt genomineerd, echt drie maal dank. Maar ik heb besloten er niet aan mee te doen. Ik wil niet mijn medebloggers het gevoel krijgen onder druk te staan en mee te moeten aan doorstuurberichten. Ik voelde zelf die druk namelijk een beetje. Ik vat je nominatie op als een compliment maar ik laat het hier verder bij want ik voel het niet zo die Liebster award. Sorry… No hard feelings! 😘

    Like

   • MaBeautility zegt:

    Dat geeft toch helemaal niet! Bloggen over de award is helemaal niet verplicht! Je blog is je persoonlijke stukje en wanneer jij de award niet voelt, dan moet je er zeker niet over schrijven. Zoals je al zegt: het is een compliment!
    Xxx

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s