Nieuw doel: ‘Healthy en Happy Mentje’

Waar gaat dit allemaal over? Nou over het volgende: Van mijn 23e tot en met 25e heb ik drie hele goede jaren gekend. Ik was de Healthy en Happy Mentje ✨. Ik rookte niet, at heel gezond, dronk voldoende, sportte regelmatig, had een mooi gewicht (57 kilo), zorgde goed voor mezelf, deed aan hardlopen, luisterde muziek, studeerde hard, ontspande regelmatig en was gelukkig met mezelf met de dingen die ik deed in mijn vrije tijd. Ik bedacht me laatst dat ik weer wil zijn als toen. Ik wil weer de Healthy en Happy Mentje worden.

Dit kan natuurlijk en dit is een mooi doel, Maar hiervoor is werk aan de winkel. Het lijkt in eerste instantie veel maar dat valt mee. Het gaat om een gezonde en gebalanceerde maar ook leuke levensstijl die ik weer op moet pakken en moet zien te behouden. Ik zet nu even een aantal dingen op een rij die ik wil/moet gaan doen en waar ik toen der tijd heel gelukkig van werd:

⛔️ Stoppen met roken

🌹 Goed zorgen voor mezelf

🥑 Gezond eten

💦 Veel drinken

🏋️‍♀️ Fitness

🌿 Wandelen in de natuur

📚 Hard studeren

😁 Leuke dingen doen waar ik blij van word

💻 Ontspannen door te lezen, muziek luisteren en films en series kijken

❤️ Liefde hebben voor het leven

Nu ken ik mezelf een beetje. Ik ben altijd heel goed in het maken van plannen, maar het uitvoeren ervan vind ik moeilijker. Dit heeft te maken met teveel hooi op mijn vork nemen. Ik ben me ervan bewust dat als ik weer de Healthy en Happy Mentje wil worden ik onderaan moet beginnen. Dit nieuwe doel wil ik gaan bereiken in het nieuwe jaar. In het nieuwe jaar 1 januari zal ik een plan opstellen over hoe ik het allemaal ga doen. Deze laatste maand van dit jaar probeer ik voorzichtig al wat dingen aan te pakken zoals bijvoorbeeld het stoppen met roken en studeren.

Ik heb het gevoel dat alles wel goed gaat komen. Ik weet nu in ieder geval wat ik moet doen en waar ik wil zijn. Dat is al heel wat. Ik denk wel dat het belangrijk is voor mezelf om geduld te hebben met mezelf en door te blijven gaan, ook als het tegenzit. Niet steeds opnieuw beginnen maar gewoon regelmatig evalueren hoe het gaat en waar nodig mijn plannen bijstellen.

Dus, nog een maandje en dan ga ik ervoor.

💋 Mentje

12 gedachtes over “Nieuw doel: ‘Healthy en Happy Mentje’

 1. hotthingsforladies zegt:

  Owh goed voor jezelf zorgen hoor.knap dat je dit deels.sterkte…
  Herken veel ik voel alles aan prikkels en stemmingen van anderen..bijna altijd bekaf en vaak lichamelijke klachten…en het slaat op je emoties…ook zo zwaar .elke week ga je er weer voor maar is er dit en dat en ik pik alles dan op zo vermoeiend dus snap hoe rot is je niet voelen hoe je wil zijn..ook hier kom jij doorheen en tip; wierookje ontspannende thee veel fruit en water hardlopen en bodyscan op YouTube doet wonderen..sterkte meissie❄💏💟💟knuf

  Like

  • Mentje zegt:

   Ja dat prikkelgevoelige heb ik dus ook last van! Maar ik merk dat het nu wel beter gaat. Kan steeds meer hebben! Ben ik superblij mee 👍🏻 Wel herkenbaar wat je zegt hoor over dat er steeds weer iets gebeurd wat je vermoeid en waardoor je opnieuw wilt beginnen. Bodyscan op YouTube ken ik nog niet. Ik zal eens kijken! Superlief berichtje van je! 😘🌹Liefs!

   Liked by 1 persoon

   • hotthingsforladies zegt:

    Graag gedaan hoor en oefeningen..visualiseren dat je je afgeschermd voor negatieve energie en mensen die je leeg zuigen enz…ja body scans helpen echt hoor hihi..chillse meid ik speel rollercoaster spel..pretpark maken..old skool deed ik als kind en vind het spel zo ontspannend dus heb via steam van mijn vriend 3 X een spel gekregen …was maar 10 euro x

    Like

   • Mentje zegt:

    Rollercoasterspel? Bedoel je rollercoaster tycoon? 😀 Dat heb ik vroeger ook gespeeld! Ik game nu helemaal niet meer. Heel af en toe doe ik Mortal Kombat met mijn vriend op zijn xbox. Maar dat is 2 x per jaar ofzo… Trouwens nu ik er over nadenk. Die bodyscan ken ik wel! Ik heb hem ook gedaan zelfs op aanraden van mijn therapeut een aantal jaar geleden. Dat helpt inderdaad! Aan jezelf werken is altijd goed! x

    Like

   • hotthingsforladies zegt:

    ja rollercoaster tycoon :-)moest er nog achteraan. Als je een steam acount aanmaakt kan je goedkoop spelletjes kopen en lekker even zoiets doen. heb ook roller coater 3d hehe…die moet ik nog ontdekken…deed vroeger alleen die tycoon 🙂

    jahh idd gewoon elke dag even doen , ik moet met mijn aanvoelen van heel veel het 3 x daags eigenlijk doen, maar gebeurd zelden dus ga het komende tijd proberen echt dagelijks 1 x te doen of aarding’s oefeningen en meditatie ook chills…wij hebben ook een xbox wel de 360 wat ouder maar heb ook een kinect dus je kan dan just dance doen, en bowlen en andere sporten ook le gek en mijn vriend doet veel farcry spellen en nog racen en tombraider, vind ik te lastig…dingen bedenken en puzzelen,…via pv ging het toen wel fijn maar xbox niet hehehe

    Like

   • hotthingsforladies zegt:

    Heerlijk..heb een blog over de wierook die ik altijd gebruik…ruikt heerlijk en niet chemisch ..check 2 e blog maar eens…is van hun site gewoon overgenomen maar is de chillste wierook die ik ken xd

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s