Fitgirl Update #2

Het is alweer tijd voor mijn tweede fitgirl update.
Helaas ben ik dit keer minder enthousiast voor deze evaluatie.

De afgelopen 3 weken heb ik niet gesport omdat ik mentaal even onderuit ben gegaan.
Twee weken terug heeft dat zijn piek bereikt en ben ik naar mijn moeder gegaan. Ik ben hier nu nog steeds. Door de omstandigheden die gepaard gingen met extreme vermoeidheid heb ik helemaal niet gelet op wat ik at en ook helemaal niet gesport.
De laatste keer dat ik me woog, stond de weegschaal op 68,2 kilo. De schade valt nog mee dus. Enkel zijn we nu weer een aantal dagen verder en ik voel me toch behoorlijk wat dikker. Gelukkig heb ik een hele lieve vriend die me neemt zoals ik ben en het geen probleem vind.

Ik ben maar gewoon eerlijk: Momenteel slik ik medicatie voor mijn toestand die als bijwerking gewichtstoename heeft. Morgen heb ik een afspraak met mijn behandelend arts waarbij mijn gewicht ook gemeten wordt. Is deze aanzienlijk opgehoogd dan start ik eventueel met nog een medicijn ernaast welke de gewichtstoename tegengaat. Hoe dit medicijn precies heet weet ik niet. Wanneer ik dit weet en deze ook daadwerkelijk ga gebruiken neem ik hem mee in mijn volgende fitgirl update.

Maar goed, wat nu?
Ik moet zeggen dat ik ten opzichte van vorige week wel aardig op ben geknapt en heel wat meer energie heb. Ik ben wel erg geschrokken van mijn uitglijer en de angst zit er nog een beetje. Ondanks dat wil ik toch proberen volgende week weer een keer naar de sportschool te gaan. En dan begin ik met het fitness schema zoals hij was bij de start van mijn fitgirl journey. Kort samengevat is dit een warm-up van 10 minuten cardio op de crosstrainer + 9 apparaten krachttraining met 20 herhalingen.

Als dit lukt ben ik al heel blij. Ik ga de aankomende maand in ieder geval zeker niet (verder met) ophogen. Ik moet voorzichtig zijn met de energie die ik heb nu en mezelf zo min mogelijk overvragen. Echter moet ik mezelf ook niet gaan behandelen als een poppetje of continue luisteren naar mijn angst. Daarom ook mijn streven toch gewoon te gaan volgende week.

Wish me luck!

12 gedachtes over “Fitgirl Update #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s