Lifestyle

Mijn favoriete seizoen

66761165-autumn-leaves

Vandaag is het de eerste officiele herfstdag van dit jaar, 22 september 2017.

Gelukkig hebben we voor deze datum al kunnen genieten van wat herfstig weer.
Ten minste, ik vind dat een geluk. Veel mensen om me heen hebben het niet zo op dit natte weer. Maar mij kun je er niet blijer mee maken. Ik vind het heerlijk. Het leek mij leuk een klein artikeltje te schrijven over waarom dit precies zo is. Dus nu! Al mijn redenen waarom ik zo ontzettend van de herfst hou!

De grijze lucht
Ik vind de grijze lucht ontzettend fijn en gezellig. De vibe die het geeft past bij me en het nodigt me uit een wandeling te maken en te genieten van het uitzicht. Ik kijk nooit zo vaak naar de hemel dan wanneer het herfst is en de wolken grijs en donker zijn 🌧…

De sfeer
De sfeer die de herfst met zich meedraagt voel ik me helemaal rustig en goed bij.
Het idee van peren of kaneel thee met een goed boek of leuk tijdschrift. Lekker warm binnen bij de haard, met een paar kaarsjes, in een dikke trui met pantoffels en een gezellig muziekje op de achtergrond. Of juist de stad in gaan alleen, of met een vriendin en daar in een huiselijk warm cafe’tje of lunchroom een heerlijk herfstig drankje drinken β˜•οΈ

De veranderingen van de natuur
Ik vind het proces dat zich plaats vind in de natuur in de periode van de herfst prachtig om te zien. Gevallen eikeltjes, kastanjes en beukennootjes. En natuurlijk de rode, oranje, bruine en gele blaadjes die losgelaten worden. Ik kan me nog wel herinneren dat ik als kleine meid in mijn regenlaarsjes door grote bergen bladeren heen rende πŸ‚. Nog steeds geniet ik van die grote bergen bladeren wanneer het grasveld voor mijn huis er vol mee ligt. Ook het uitzicht op de bomen met gekleurde blaadjes aan de takken en onderaan de stam nodigt me uit lekker naar buiten te gaan voor een wandeling.

De geur van de buitenlucht
Ik vind dat je de veranderingen in de natuur kunt ruiken. De lucht buiten krijgt een frisse en mosachtige geur die ik echt heerlijk vind. Ik kan er heel erg van opknappen. De lucht ruikt zo fris. Vooral nadat het heeft geregend.

De frisse toestand
Zoals ik hier boven al beschrijft verandert de geur van de buitenlucht in de herfst. Deze wordt heerlijk fris en mosachtig. Wat het weer en het jaargetijde ook zo frismaakt is de verkoeling van de temperatuur.

De temperatuursverandering
Tegenover de temperatuur in de zomer is de herfst lekker mild. Hiermee bedoel ik dat de temperatuur niet extreem is zoals in de winter en zomer het geval is. Vooral de zomer vind ik niet ontzettend geweldig wanneer de temperatuur hoger is dan 24 graden. De winter is daartegenover weer erg koud. Herfst zit er mooi tussen in. In de herfst is de temperatuur voor mij perfect. Ik heb het ook liever koud dan warm als ik moet kiezen.

De typische herfstige, kruiden, gerechten, lekkernijen en drankjes
In de herfst worden verschillende herfstige kruiden, gerechten, lekkernijen en drankjes weer populair. Met kruiden kun je denken aan kruidnagel, kaneel, gember en kurkuma. Met gerechten kun je denken aan bijvoorbeeld stoofpotjes, pompoensoep, kastanjepuree, paddenstoelen gerechten πŸ„ en notengerechten 🌰. Met lekkernijen kun je denken aan gemberkoekjes, kaneelkoekjes, marsepein en herfst chocolaatjes. Met drankjes denk ik vooral aan kaneelthee, en rooibos thee met verschillende smaakjes. Maar ook de pumpkin spice latte is populair. Deze heb ik echter zelf nooit geprobeerd realiseer ik me (ik neem altijd zwarte koffie of thee)! Dit jaar wordt het hoog tijd dan. Dit jaar zal ik de pompoensoep ook weer eens maken en ik zal zeer zeker ook opzoek gaan naar herfstige, recepten met lekkere specerijen voor zoetigheden bij de thee of na het avondeten.

Het thema
In de herfst gaat men zich anders kleden. Ik hou helemaal van mooie herfstige kleding, in geel, oranje, groen, rood, en paars. En natuurlijk van de herfstige bruine, rode, burgundy, goude, groene make-up looks! Met het thema herfst kun je veel doen wat betreft beauty en fashion. Ook kun je je huis decoreren met kastanjes, denneappels, eikeltjes, bladeren en pompoentjes 🍁 Zo gezellig!

Kortom. Ik ben echt een herfstmens. Ik hou er gewoon van 😍
Ik ben blij dus, ook met de regen. Ja, herfst is voor mij alleen maar positief. Er is enkel 1 ding waar ik me aan kan storen tijdens de herfst maar dat is enkel wanneer ik op de fiets zit, en dat is tegenwind… Voor rest niets dan lof.

Dit jaar besloot ik in het kader van dit jaargetijde mezelf een cadeautje te geven (mag best toch af en toe?). Ik heb mezelf het palette van ‘Soph’ gegeven die een samenwerking heeft gedaan met een van mijn favoriete make-up merken ‘Make Up Revolution’. Het is een palette met warme, en je raad het, herfstige kleuren! Geen herfstkleur die ontbreekt! πŸ™‚

 

Uiteraard volgt er van dit palette een eerlijke en uitgebreide review. Maar eerst zal ik moeten wachten tot ik hem binnen heb van tambeauty.com. Can’t wait!

Genieten jullie ook zo van de herfst of hebben jullie een ander favoriet seizoen?
Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s