Review: Barry M Flawless Matte Finish Foundation

Follow my blog with Bloglovin

Ondanks ik blij ben met de P.S. Love foundation van Primark, wilde ik graag nog een foundation met een gele ondertoon. Een die wat minder warm is. Deze heb ik gevonden bij Make Up By Tatou in Leiden. Dit is een superleuk make-up winkeltje waar ze allemaal Cruelty Free en Affordable make-up merken hebben. Om er een paar te noemen: Barry M, L.A. Girl, W7, Nabla en Milani. Van Nabla heb ik daar de brow pomade gekocht. Waar ik volgende week een review van ga geven.

Vandaag geef ik zoals de titel al aangeeft een review van de Barry M Flawless Matte Finish Foundation in de tint 0 Porcelain. Voor dit flesje van 30 ml heb ik 7,95 betaald. Een mooie prijs dus.

Barry M FoundationBarry M Foundation 2Barry M Foundation 3

Mijn huid is heel licht van kleur en heeft dus een gele ondertoon. Dit komt omdat, ook al is het niet aan me te zien, ik half surinaams ben. Eigenlijk was ik op zoek naar een foundation zonder matte finish, maar ik heb genoegen genomen met deze foundation van Barry M omdat de verkoopster in de winkel me deze specifiek aanbeveelde en me beloofde dat het een goede foundation is. Ik was voor ik hem op deed enigzins nerveus omdat de All Matt Plus Foundation van Catrice die ik hiervoor heb geprobeerd me eigenlijk totaal niet was bevallen. Het matte van die foundation gaf een cakey en uitgedroogde finish. Goed, dit is de foundation op mijn huid. Ik heb hieronder wel een primer zitten.

56

Ik zelf vind de foundation erg mooi. Het is een hele lichte foundation met een lichte coverage. Het is wederom weer zo’n foundation die niet erg opvalt en die je ook niet voelt zitten. Ik vind dit persoonlijk erg fijn maar van mij had hij wel iets dekkender mogen zijn. De tint vind ik verder heel mooi en deze past goed bij mijn huid.
De textuur van de foundation is prima maar wel een beetje aan de vloerbare kant.
Hier nog wat foto’s vanuit een andere hoek:

87

Volgens de regels is dit dus een foundation met een matte finish. Ik moet zeggen dat deze foundation me echt 100% meevalt wat betreft het droge effect in vergelijking met de matte foundation van Catrice. Deze foundation is inderdaad mat, maar droogt niet uit en geeft geen cakey effect. Wat een groot voordeel is van deze foundation, is dat je hem niet hoeft te ‘setten’ met poeder, hij is van zichzelf al mat genoeg.

Dus al met al vind ik dit een fijne foundation die ik nog vaak zal gebruiken.
7,95 voor een foundation van deze kwaliteit vind ik ook niet veel.
Deze foundation heeft voor mij alleen maar pluspunten, op de dekking na.
Die had gewoon wat meer gekund.
Beveel ik deze foundation aan?
Jazeker!

Andere producten die ik heb gebruikt voor deze look:
Catrice Prime and Fine Beautifying Primer
L.A. Girl pro conceal HD concealer Porcelain
Too Faced Shadow Insurance 24 Hours Anti-Crease eyeshadow primer
Power of Make up Bronzer ‘Chocolate Soleil’

Power of Make up Blush ‘I Will Always Love you’
Power of Make up Highlighter Champagne Truffle

Catrice All Round Mascara waterproof 
Catrice Khol Kajal Utra Black 010
Too faced Sketch marker

Freedom Make-Up London Todays Tonight Palette
Essence Lash Brow Gel Mascara
Power of Make up eyeshadow in shades Ivey, Painkiller, Make-up and Chill, Irresistable en Frosted Yum.
Essence Longlasting Lipliner 01 Ready for red
Freedom Make-Up London Pro Lipstick Kit Red Collection ‘Expression’

 

2 gedachtes over “Review: Barry M Flawless Matte Finish Foundation

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s