Becoming a Fitgirl!

Zoals je in ‘Over’ al hebt kunnen lezen ben ik altijd heel slank geweest en nu toch wel behoorlijk wat kilo’s te zwaar. Voornamelijk het afgelopen jaar ben ik veel aangekomen. Vorig jaar heb ik wel periodes van sporten en afvallen gekend maar uiteindelijk haakte ik toch weer af omdat ik niet meer gemotiveerd was of het gevoel had dat ik water naar de zee aan het dragen was omdat het maar niet opschoot.

Dit jaar (2017) realiseerde ik mij dat als ik gezond en fit wil worden, ik het nu moet doen. Ik ben immers al 30! Dus besloot ik er opnieuw met een andere mindset voor te gaan!
Inplaats van afvallen door minder eten wat resulteert in vermoeidheid en eetbuien, ga ik me nu voor de verandering eens richten op voldoende en zelfs veel eten! Dan wel heel gezond en voedingsrijk. Natuurlijk doe ik dit in combinatie met sporten. Ik heb ervoor gekozen dat ik wederom weer voor fitness ga.

Eigenlijk wil ik niet alleen wat kilo’s afvallen. Ik wil een echte fitgirl worden! Wanneer ik mijn doel heb bereikt heb ik niet alleen een gezond gewicht, maar ben ik ook sterk, gespierd, en in zeer goede conditie. Fitgirl wordt een onderdeel van mijn Lifestyle. Een manier van leven! Ik hoop dat ik met mijn fitgirl journey andere vrouwen kan inspireren om ook voor eens voor altijd af te rekenen met het fenomeen van te veel en te weinig eten en afvallen en aankomen. Ja. Ik wil een fitgirl worden. En ik start vandaag! 8 september 2017!

Hieronder de laatste meting die ik heb laten doen in de sportschool. Deze meting is van vandaag. Gewicht is met kleren aan natuurlijk en ook nog eens niet in de ochtend. Ik vermoed dat deze morgenochtend rond de 69.5 zit.

Leeftijd: 30
Lengte: 1.69
Gewicht: 71.2
BMI: 24,9
BMR: 1359

Vochtpercentage: 47,05 %
Vetpercentage: 35,7 % 

Vet in kilo’s: 25,4 kg 
Spier in kilo’s: 25,3 kg

Minimaal aantal kilo’s vet dat ik moet verliezen: 11,5 kg 
Minimaal aantal kilo’s dat ik in spier moet aankomen: 1,5 kg

Omtrek arm: 32 cm
Omtrek taille: 82 cm
Omtrek heupen: 102 cm.
Omtrek dijbeen: 56 cm.

Om eerlijk te zijn ben ik me kapot geschrokken van de meting en percentages!
Dat ik teveel vet op mijn lichaam heb wist ik. Maar 35,7 %? Dat is echt veel te veel!
Maar goed, hoe groter de shock, des te groter de motivatie om er wat aan te doen.
Die kilo’s moeten en gaan eraf!

Ik heb een stappenplan voor mezelf gemaakt dat me gaat helpen op mijn streefgewicht te komen. Dit plan bestaat uit verschillende doelen:

Doel 1
Start: 8 september 2017, 71,2 kilo
Deadline: 1 december 2017, 65 kilo

Doel 2
Start: 1 december 2017, 65 kilo
Deadline: 1 april 2018, 60 kilo

Doel 3 (einddoel)
Start: 1 april 2018, 60
Deadline: 1 juli 2018, 57 kilo

In het totaal gaat er dus 14.2 kilo af!
Bijna 15 kilo moet eraf dus.
Kortom er is werk aan de winkel…

Het bereiken van een doel vraagt natuurlijk om een planning.
Hoe wordt ik een fitgirl en hoe val ik 15 kilo af? Hieronder op een rijtje wat ik ga doen om een fitgirl te worden met 15 kilo eraf.

Plan van aanpak:

  • 5 x eten op een dag. Dit betekent 3 bescheiden maaltijden, 1 eitwitrijk tussendoortje en 1 fruitmoment van 2 vruchten.
  • Ultra gezondeten. Dit betekent in principe niet snoepen.
  • Eiwitrijk eten en proteïneshakes nuttigen.
  • Gezonde vetten eten. Dit betekent veel vis, avocado, noten en olijfolie. Kaas mag ook.
  • Vermijden van geraffineerde suikers en verzadigde vetten.
  • Veel drinken, en dan voornamelijk water en thee. Magere zuivelproducten (die natuurlijk vol met eiwitten zitten) en coffee’s sta ik mezelf toe. In de koffie doe ik rietsuiker.
  • Fitness, het liefst 3 x per week. Een combinatie van cardio en krachttraining maar de krachttraining staat voorop. Dit omdat mijn BMR te laag is, waardoor ik minder vet verbrand en meer vet op sla dan zou moeten. Je BMR kun je opkrikken met het verhogen van je spierpercentage. Dat bereik voornamelijk met krachttraining.
  • Veel bewegen naast het sporten. Voornamelijk fietsen en wandelen.
  • Regelmatig evalueren van de voortgang hier op mijn blog.

Eiwitrijk eten:

Voorheen stond hier een uitgebreid en gedetailleerd eiwitten voeding schema met het aantal eiwitten dat ik per kilo lichaamsgewicht per dag zou moeten eten van mezelf. Maar ik merkte dat ik me niet lekker voelde bij het eten van zulke grote hoeveelheden voeding en ook niet met het intensief bezig zijn met het binnenkrijgen van die grammen. Ik heb besloten gewoon erop te letten dat ik echt eiwitrijk eet en daarnaast op de dagen dat ik sport of yoga doe een proteïne shake te nuttigen met of zonder daarnaast een proteïnereep, suikervrij. Voor mij is dit zo voldoende. Drogespieren.nl heeft een handige lijst met eiwitrijke producten. Deze zak ik veel gebruik van maken.

Om je een beetje een idee te geven van mijn lichaam zoals het er nu uit ziet.
Dit was ik vorig jaar toen ik 61 kilo woog. Dat is dus 10.2 kilo lichter dan ik nu ben:

Becoming a fitgirl

Fitgirl Journey

Foto’s van mijn huidge postuur volgen. Hier moet ik eerst moed voor verzamelen!
Ik ga proberen elke twee weken of elke maand een update te plaatsten met nieuwe foto’s en metingen. Doe jij met me mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s